Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ponieważ mięso z hf do restauracji nie nadaje się ani do burgerów ani na gularz czy inne , według mie ono powinno iść tylko na przerób w wędliny .

Nadaje,sam takie zazieram

1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Za towar trzeba zapłacić, tutaj wszyscy zarabiają 5 tys w wzwyż a w sklepie leży kg albo 2kg wołowiny za lada i mało kto kupi więc gdzie te pieniądze? Auto telefon lampki w podbitce a w lodówce co? Tam somsiadd nie zagląda

Jak przystało na rolnika żadnego mięsa nie kupuje w sklepie

1 godzinę temu, jarecki napisał:

Sołtys 48, szefowa kuchni przyjeła  by takie mięso do swojej  restauracji ?

Tego mielonego nie ale, cielęcina której szuka myślisz że mięsnych? Steki raczej mięsne a reszta.....

Opublikowano (edytowane)

ostatnio pisałem że popytam z kąt w okolicy  biorą mięso  burgerownie i steki to te co mają sporo ludzi to mięso na steki z importu a o burgery nie pytałem .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

ostatnio pisałem że popytam z kąt w okolicy  biorą mięso  burgerownie i steki to te co mają sporo ludzi to mięso na steki z importu a o burgery nie pytałem .

Jak pracowałem w amerykańskiej renomowanej restauracji to przywozili mieso na burgery i steki z Bieszczad. Jakość napewno sporo ponad przeciętna. A troche juz widziałem od środka różnych kuchni :)

Opublikowano

Może to taki import jak u mojego szwagra w firmie? Wiezie tuczniki z niemiec do Polski, podbija pieczątki i wraca do nich jako polskie.

Dwa lata temu rozmawiałem z ważną osobą ze znanej sieci burgerów, kilkanaście punktów w całej Polsce. Mielone kupują poniżej ceny wbc...

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Cybulek17 napisał:

Ubojnie w okolicy biją na pół gwizdka 

Przecież w bydlę też są kontrakty do wypełnienia np do końca roku, kwartału. Czy to działanie to nie jest oznaką desperacji zakładów przy niedoborze bydła?

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
Opublikowano
5 minut temu, wojak1986 napisał:

Przecież w bydlę też są kontrakty do wypełnienia np do końca roku, kwartału. Czy to działanie to nie jest oznaką desperacji zakładów przy niedoborze bydła?

Nie ma żadnych kontraktów, mało która rzeźnia się bawi w kontrakty. Kontrakt to pentla na szyję w większości branży.

5 minut temu, wojak1986 napisał:

Nie ma żadnych kontraktów, mało która rzeźnia się bawi w kontrakty. Kontrakt to pentla na szyję w większości branży.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Kentar napisał:

Nie ma żadnych kontraktów, mało która rzeźnia się bawi w kontrakty. Kontrakt to pentla na szyję w większości branży

Trzeba Ci przyznać rację że pisałeś o spadkach. Co za dziki kraj ale co w tym dziwnego jak historyk jest premierem a jego żona sprzedaje działki za 15 mln

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano

taki system handlu. nic na to się nie poradzi. pod tym względem 100 lat za.............albo i jeszcze więcej. 

nie ma żadnego dialogu miedzy ubojniami A hodowcami. 

Opublikowano

Mój ulubiony odbiorca- super nawijacz😂, mówił, że Niemcy mają już ful, zabezpieczyli się i nie potrzebują mięsa.

Opublikowano
28 minut temu, Ywa napisał:

Mój ulubiony odbiorca- super nawijacz😂, mówił, że Niemcy mają już ful, zabezpieczyli się i nie potrzebują mięsa.

Niemiecki ministrem rolnictwa od dziś jest wegetarianin także niedługo może w ogóle nie będą mięsa potrzebować.... 

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v