Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, gomez181 napisał:

Byki hf już 10 netto jest???

10 brutto dostałem

Opublikowano

znałem jednego co mogłem mu bydło dać i sam by sobie zwarzył i mi fakture wystawił  . Kisielski z pod siedlec , niestety już chyba nie skupuje a gość bardzo konkretny .

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

10 brutto dostałem

Masz możę fotke tego bydlaka w galeri ? czy bardziej w rasie był HF czy HO ?

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

znałem jednego co mogłem mu bydło dać i sam by sobie zwarzył i mi fakture wystawił  . Kisielski z pod siedlec , niestety już chyba nie skupuje a gość bardzo konkretny .

Masz możę fotke tego bydlaka w galeri ? czy bardziej w rasie był HF czy HO ?

HF

Opublikowano

ja znam taki zakład handlowy że jak coś się oddawało to polecenie przelewu szło w tym samym momencie co wydruk faktury, było tak za czasów kiedy jeszcze internet był na dyskietce i wchodził dopiero vat dla rolników RR, ale przyszły lata chude i zatrudniono tam kilku speców od marketingu by podnieśli obroty, przelewy wychodzą ostatniego dnia terminu i widać że ludzie się powoli boją oddawać, choć przyznam że całość interesu im się rozwinęła

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Nie zwalajmy wszystkich  do jednego worka 

Wszyscy to może nie ale 99% ma swoją magiczna wagę i zawsze jakoś tą waga pokazuje na korzyść kupującego, jak to jest? Jak już kupisz swoją wagę to kupców mniej i cena trochę mniejsza.....hmmm jak to jest? Znam przykład że kupujący to dobry kolega sprzedającego, razem wódkę pili od x lat, chłop se zważył byka pan P.przyjechal za kilka dni i 70 kg jego magiczna,elektroniczna z atestem waga pokazywała. Głowę mial trochę poobijana po tym spotkaniu .

Opublikowano

No ja należę  do tych innych widocznie.Kupę czasu odbierał bydło osobnik nie mający wagi na samochodzie-tylko twoja lub najbliższa możliwość  zwazenia.

Kupę bydła dogadywal na oko

Opublikowano

Likwidacja krów. Dużo gospodarstw rezygnuje z mleka. Krowa pójdzie albo na handel do innego stada albo do ubojni(moim zdaniem co najmniej 70-80% likwidowanych stad na ubój) . Kto likwiduje nie ma zamiaru się bawić w sprzedaż po 2-3 sztuki tylko będą wypychać od razu całe stada. Z dnia na dzień nie zjadą o 1zl, ale w ciągu jednego miesiąca co tydzień o 50gr już mogą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v