Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
39 minut temu, radzioRS napisał:

Mi też mówili jak śniegi stopnieją to bydła będzie pełno bo w końcu po nie dojadą co dzwonią to same kataklizmy i trzeba szybko sprzedać.

Ja też słyszałem tekst dziś od handlarza, że bydło miało stanieć już przed tymi mrozami a że mróz ustąpił to...od tego samego handlarza słyszałem w grudniu tekst żeby sprzedawać bo po nowym roku napewno stanieje także ten tego

Opublikowano (edytowane)

Dziś pojechało 15 szt simy i rw .. waga najmniejszy  770 kg do 820 największy brutto.. Cena 8,5 brutto..... Jutro następne 15 sztuk i te będą z 50 kg słabsze i cena zgodzona na 8,3 brutto .... Miały pojechać za dwa tygodnie ale cena leci niestety... Wiec wyjazd i koniec zabawy..waga moja. 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
11 godzin temu, ogarek napisał:

Dziś pojechało 15 szt simy i rw .. waga najmniejszy  770 kg do 820 największy brutto.. Cena 8,5 brutto..... Jutro następne 15 sztuk i te będą z 50 kg słabsze i cena zgodzona na 8,3 brutto .... Miały pojechać za dwa tygodnie ale cena leci niestety... Wiec wyjazd i koniec zabawy..waga moja. 

Ale koniec koniec? Czy koniec danej partii?

Opublikowano

Nie zostawiam więcej byka na opas do ciężkiej wagi...Tylko jalowka... 

Opublikowano
5 godzin temu, AdamRo napisał:

W tym tygodniu bydła full. Zapotrzebowanie też duże, obniżek cen brak.

Nawet Rakow sam wydzwania 😉 

Opublikowano

Ze względu na brak opłacalności produkcji zwierzęcej ,wprowadzenie nowego ładu niekoniecznie zielonego który polega na u zwierzęceniu  człowieka i uczłowieczeniu zwierząt kończę z produkcją zwierzęcą. Młody od roku pracuje jako operator wiertarki . Do pracy ma niecały kilometr ,zarabia 3,5 tyś na rękę . Złożył wniosek o premie na MR który został przyznany , a z którego nie skorzysta . Premia MR to nie tylko pieniądze , nie to co kiedyś ale i zobowiązania które zmuszają do hodowli poniżej kosztów produkcji  np. obecnie prosiak sprzedaje się jak ciepłe bułeczki mimo że do każdego tucznika dokłada się  co najmierniej  100 zł i brak widoku na opłacalność , dzierżawa ziemi na umowę za 3,5 tyś za ha . Mając 20 ha ziemi ornej można ją uprawiać i pracować w zakładzie . Pracując tylko przy produkcji zwierzęcej w tych czasach można dorobić się tylko garba . To takie moje przemyślenia i decyzje .

• Like 9
Opublikowano

Wczoraj sprzedany byk 880kg brutto, sitka 6%, cena 7,7 zł netto, byk mieszaniec krótki, niski ale szeroki. Powiat POS, oczywiście gadka żeby resztę sprzedawać bo byki pójdą w dół, jak się chłopaki martwią o rolnika.

Opublikowano
2 godziny temu, kris148a napisał:

Wczoraj sprzedany byk 880kg brutto, sitka 6%, cena 7,7 zł netto, byk mieszaniec krótki, niski ale szeroki. Powiat POS, oczywiście gadka żeby resztę sprzedawać bo byki pójdą w dół, jak się chłopaki martwią o rolnika.

W dół to pójdą jak 5 Kaczyński będzie tego nam nie odpuszczają.jest artykuł że ta ustawą wejdzie tylnymi dzwiami

Opublikowano
1 godzinę temu, kris148a napisał:

Sołtys 48 do tych co jak pytałem to odpisałeś że nie wypowiesz się, pisałem Ci na priv ale nie odpisałeś, a dla innych to nie tajemnica - firma Slaby

Co masz na myśli o firmie słaby? Masz jakieś opinie na ich temat?ja ostatnio sprzedałem na próbę im jeśli o tych samych chodzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v