Skocz do zawartości

Case 1056 xl -Awaria sterowania TUZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z podnośnikiem w case 1056 xl mianowicie ramiona podnosi mi tylko maksymalnie w górę i w dół nie mogę ustawić ramion w połowie. Gdy daje dźwignię na środek odrazu zaczyna podnosić do końca. Pokrętło na błotniku również nie reaguje. Ma ktoś pomysł co to może być?
Opublikowano

Mam 1056xl i 844xl. Trzeba rozebrać plastiki zeby rozdzielacz byl na wierzchu. Wajche od ustawiania wysokosci trzeba odkrecic delikatnie i ruszyć gora sprawdzic jak dziala i dokręcić. U mnie tak bylo ze albo gora albo dół. Wystarczylo 1cm wyregulowac wajche na rozdzielaczu i po problemie

Opublikowano

Mam ten sam problem w 956xl. Też działa tylko jedna wajcha góra dół a wysokość ramion i pokrętło na błotniku nie działa . te pokrętełko świruje w środku i czasem coś tam świrczy więc mam w jednej pozycji. Przechlapane do zaczepiania maszyn czy orki bo czasem by orał na podnośniku a tak albo gora albo dół

Opublikowano

jak zmieniają się ciśnienia przy sterowaniu np po jakiejś naprawie, u mnie po wymianie tulei podnośnika, to podnośnik świruje. Przed naprawą wszystko śmigało jak trzeba, po naprawie tylko max góra albo dół. Porada Mateusza191xl mi pomogła wyregulowałem na tej dźwigni od pozycji i wszystko śmiga idealnie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez siwy10071
      Witam. Mam problem z licznikiem prędkości. Pokazuje cały czas 0000 i do tego te zera migają cały czas. Gdzie szukać przyczyny? Czujnik prędkości wymieniony na nowy. Nie mam już pomysłu gdzie szukać dalej przyczyny 
    • Przez krzychuvx
      Pacjent: Case Maxxum 115 Pro: przy przełączaniu biegów przód Tył wyrzuca na neutral, z komunikatem CP na wyświetlaczu, ze sprzęgłem wciśniętym przerzuca bez błędu. Jaką może być przyczyna? Zaczęło się tak po prostu w trakcie pracy przy entym nawrocie... Może ktoś już coś takiego przerabiał?
    • Przez krzychuvx
      Pacjent: Case Maxxum 115 Pro: przy przełączaniu biegów przód Tył wyrzuca na neutral, z komunikatem CP na wyświetlaczu, ze sprzęgłem wciśniętym przerzuca bez błędu. Jaką może być przyczyna? Zaczęło się tak po prostu w trakcie pracy przy entym nawrocie... Może ktoś już coś takiego przerabiał?
    • Przez Tomaszek86
      Witam pacjent Case 685xl  przy zimnym silniku ciężkie odpalanie długo kręci temperatura -2 co może być przyczyną 
  • Dodaj nową pozycję...
v