Skocz do zawartości

Czy da się zarejestrować ciągnik bez dokumentow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem ciągnik z 2012r który został zezłomowany ponieważ złamał się w połowie i ubezpieczyciel wystawił szkodę całkowitą. Czy istnieje możliwość rejestracji takiego ciągnika bez jakichkolwiek dokumentów? Posiadam jedynie umowę kupna sprzedaży z poprzednim właścicielem.

Opublikowano

Jak został zezłomowany i stacja demontażu pojazdów wystawiła kwit o kasacji ciągnika, a poprzedni właściciel zgłosił w Wydziale Komunikacji zezłomowanie traktora oraz oddał dowód rejestracyjny, tablicę rejestracyjną i dokument ze złomowania, to ten ciągnik formalnie już nie istnieje i nie można go już zarejestrować.   

Opublikowano

Gdyby, to mógł być pojazd zabyrkowy, to byłby cień szansy na zarejstrowanie. 

Przy tak nowym, raczej można zapomnieć o rejestracji. 

Zostaje użytkowanie poza drogami, lub reanimacja np. spalonego zarejestrowanego ciagnika częściami z naszego ( oczywiscie elementy z numerami nadwozia/ramy pozostają ze spalonego, aby nie robić nielegalnych rzeczy), lub można sprzedać do kraju gdzie do rejestracji nie potrzeba dokumentów (pewnie wschód...), ale do Polski nie może on wrócić bo będzie cyrk...

Opublikowano

Dokładnie pozostaje tylko zakup jakiegoś złoma ale z papierami lub odsprzedaż na części. Pewnie oba interesy wyjdą nie najlepiej. Zostaje jeszcze jazda gdzieś po polu bez papierów jeśli mieszkasz gdzieś na kolonii to można tak jeździć.

Opublikowano

23tys

W zasadzie pytanie zadałem z ciekawości. Ciągnik będzie użytkowany na gorspodarstwie ewentualnie w polu blisko domu. Nie wiecie może czy na ciągnik bez dokumentów można wziąć polisę OC tak jak na koparkę lub kombajn?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez PatrykReich
      Witam, mam pytanie odnośnie przetargu na grunty rolne. KOWR wystawia na licytację działkę, która leży w sąsiedztwie mojej działki, jestem jej właścicielem. Na przetargu będzie wielu chętnych na tą działkę, Czy mogę się starać aby wydzierżawić tą działkę bez licytacji i w jaki sposób ? 
      Kiedyś, gdzieś w TV mowili o możliwości odstąpienia od licytacji lub przetargu jeżeli napisze się podanie do dawnego ANR jeżeli się sąsiaduje z tą działką i jest się jej właścicielem. 
    • Przez MICH4Ł
      Witam. Chciałbym zacząć coś działać z usługami rolniczymi. Podpowie ktoś coś czy warto w to wchodzić, od czego zacząć i na co teraz jest zapotrzebowanie? Z góry dzięki za odpowiedź.
    • Przez przemoK92
      Szukam takiego koła kompletnego otwór na piastę 10 cm nigdzie nie mogę znaleźć 

• Przez matt55
      Przeszukuję Internety, a że przepisy lubią się zmieniać i w Internecie są różne wersje, to wolę się upewnić.
      Czy będąc rolnikiem: (ubezpieczenie w KRUS, ponad 1 ha przeliczeniowego, rejestracja jako producent rolny, opłacam podatek rolny, działy specjalnej produkcji rolnej mnie nie obowiązują) muszę gdzieś prowadzić rejestr dochodu?
      Planuję sprzedaż roślin wyprodukowanych u siebie na gospodarstwie.
      Wiem, że muszę zgłosić w PIORiN, dawać paszporty itd. Chodzi mi stricke jak to wygląda jeśli chodzi o podatek.
      Nikt nie przyczepi się jak będę sprzedawał online i będę miał przelewy na konto?
      Tak samo sytuacja wygląda jak sprzedam zborze? Też nie ma z tego podatku? Jest jakiś limit?
    • Przez atom2
      Jak w tytule.

Kogo polecacie? Z kim warto podjac wspolprace ? 

Szukam kogos kto bedzie prowadzic VAT.
  • Dodaj nową pozycję...
v