Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy może ktoś z was użytkuje ciągnik Farmtrac 6050c? Mało jest opini na jego temat w internecie. Interesuje sie nim przede wszystkim przez wzgląd na cene, a w moim gospodarstwie miałby zastąpić wyslużonego majorka 3011. Proszę o jakiekolwiek opinie jeśli ktoś miał z nim styczność. Bo na reklamach i pokazach wygląda w miarę ok.

Opublikowano

Dzieki za opinie. Tylko potrzebuje właśnie mniejszego ciągnika do lżejszych prac. Mam case farmall 85 i drugi podobnej klasy lub większy mi się nie przyda. Zastanawiam się po prostu czy szukać uzywanego 5245 bądź podobnego czy nie zainteresować się tym nowym farmtrackiem. 

Opublikowano (edytowane)

jeśli szukasz mniejszego to zetor 3340 lub 4340, nie jest łatwo znaleźć ale bedziesz zadowolony, biegi synchronizowane oprócz 1 i wstecznego, wspomaganie (siłownik między kołami), kabina duża jak stodoła, ceny części śmieszne w porównaniu do trwałości i wygody w takim ciągniku no i jak to zetor, kupisz dziś za 50k a za 10 lat sprzedaż za 40 lub za tyle samo co kupiłeś. Dużo nie stracisz. 

Edytowane przez dawidursus323
Opublikowano

Nikt z forumowiczów naprawdę nie posiada takiego ciągnika ?  Przydały by się jakieś opinie bo cena bardzo przystępna  , tym bardziej pod wnioski dla małych gospodarstw . Na Indyjskiej stronie  farmtracka  pisze że dają  gwarancje na 5 lat  lub 5000 godzin  możliwe to  ?

Opublikowano

Chyba nie mówisz poważnie. Czy u nas Indie? Zapytaj dealera ile u nas gwarancji a nie w Indiach. Ten wynalazek jak 2000 mtg wytrzyma to się zdziwię ostro. Dajcie sobie spokój z takimi sprzętami. Dokupcie porządne maszyny do swoich ciągników lepiej na tym wyjdziecie. Kupisz a po gwarancji pójdzie jakiś tryb w skrzyni naprzyklad i albo nie kupisz go albo kupisz za tyle że bardziej się będzie opłacało pozbyć tego wynalazku. Co w nim lepszego od ursusa 3512, c-360 nie mówiąc już o zetorze 3340,4340,5340 który bije go na głowę. Od biedy wspomaganie i 4x4 to do c-360 i 3512 założysz. Ale czy to jest tego warte? 

Opublikowano

Pokaż mi gdzie ja napisałem że w Polsce dają tyle gwarancji  ? Skoro dają na tyle gwarancji  to chyba nie po to żeby go ciągle naprawiać . Masz jakieś konkretne informacje że wytrzyma 2000 mtg  , czy to tylko twoje domysły czy może gdzieś od kogoś słyszałeś . Pytanie było do użytkowników tych ciągników . 

Opublikowano (edytowane)

Jak widać jeszcze nie wielu użytkowników się skusiło na ten ''ciągnik''. I dobrze.

Cytat z twojej wypowiedzi ''Na Indyjskiej stronie  farmtracka  pisze że dają  gwarancje na 5 lat  lub 5000 godzin''. W Indiach to mogą nawet dawać gwarancję dożywotnią i cóż Ci z tego. 

Edytowane przez dawidursus323
Opublikowano (edytowane)

Podobno robiony jest na podstawie jakiegoś starego Forda- ale ile w tym prawdy to nie wiem, Kubota też je ma w ofercie- ale tylko w Indiach oraz RPA i w swoich kolorach. Pamiętaj, że on jest tani w zakupie, i może być bardzo trudny w sprzedaży.

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

To że Ford był nie do zajechania nie oznacza że Farmtrack też jest wykonany w tak dobrej jakości, ale na ten temat lepiej żeby wypowiedział się użytkownik

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

Może być tak samo jak z c-330 robionymi u skośnookich. Niby z wyglądu to samo, a jak zachcesz coś, do tego czegoś, kupić w sklepie to nic nie pasuje bo Azjaci po prostu ciągnik zmniejszyli. Problem jest nawet z zamontowaniem zwykłej pompy wodnej :D

Opublikowano

Jestem posiadaczem farmtraca od 4 lat. Zrobiłem nim 700motogodzin. Z ciągnikiem nigdy nie było większych problemów, z drobnych awarii to jedynie przetarł się jeden kabel przez co stopił mi się bezpiecznik. Jak dla mnie to mógł by mieć więcej koni ,bardzo łatwy i wygodny w obsłudze.