Skocz do zawartości

Jaki pług obracany do JD 6630P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeśli chodzi o ilość skib to oczywiście 4-ro skibowy w obrocie... natomiast jeśli chodzi o firmę to określ ile masz kasy i czy chcesz nowy czy używany... polecam zagraniczne pługi, są lżejsze, bardziej wytrzymałe, sposób wykonania też jest lepsze niestety cena również ;(

Opublikowano

Mam na myśli tylko nowy pług, co do firmy to GB, V&N, z droższych Kverneland, Lemken (lecz w tym przypadku to duża przepaść cenowa). Myślę też nad zabezpieczeniami na kamienie.

Opublikowano

Witam !

Kolego ja miałem okazje testować swoim DF-em (119km) pług Vogel&Noot M 1000/4 GOLD EDITION, mam podobne gleby do Twoich i mogę z czystym sumieniem polecić Ci ten pług :)

Tu masz dokładną specyfikacje; Vogel

Cena 36 tyś brutto myślę że nie jest zbyt wygurowana w porównaniu do innych marek :)

Opublikowano

Witam ja bym Ci proponował pług G&B R4 lub RY47 oczywiście na zabezpieczeniu hydraulicznym. Ktoś może stwierdzić ze jestem stronniczy bo mam takiego i swoje chwale ale sam robiłem przegląd w mojej okolicy kto jakie ma pługi itp. I u mnie w okolicy ludzie mojący Keverlanda narzekali na krótkowieczność lemieszy i problemy z orką gdy było bardzo sucho.W wiosce chodzą teraz 4 pługi G&B i orają od gliny do piasku i nikt na nie nie narzeka.

Opublikowano

Pług GB R41 z przedpłużkami na zabezpieczeniu hydraulicznym 49tyś, a Kverneland ED100 przedpłużki + zab. resor 55tyś.

Hmm w tym tygodniu już muszę podjąć decyzję.

Ale coś jestem za Kvernelandem (odkładnice coś mi wydają się większe), ale sprawa i tak jest jeszcze otwarta.

Opublikowano

Wybór padł jednak na Lemkena EurOpal 7X, lecz jeszcze zastanawiam się nad wielkością odkładnic (są różne modele), może wybiorę B40 lecz jeszcze nie wiem (opony z tyłu ciągnika to 650)