Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A po co czyścić 🤔, wystarczy  dbać o warunki 

ile razy dziennie taczkujesz ? jaki rozstaw stanowisk i ich długość i oraz  wysokość progu między stanowiskiem a kanałem gnojowym?

2 godziny temu, Paulina1985 napisał:

a gawiedź ucieszona...😪

to niech jeszcze się cieszy

1564259557522.jpg.9ffdc2c62c2727d54b35bfa149c9949f.jpg

Opublikowano

@kontenovy długość podawałem pod zdjęciem, szerokości nie pamiętam ale chyba coś koło 150 cm, wysokość progu 12 cm, taczkuje dwa razy, przed dojem rano i wieczorem, i w południe daje kuku lub srute to się cuś odrzuci ba bok i podscieli, czyli w sumie zaglądam 3 razy dnia 

Opublikowano

@kontenovy no właśnie wypas...wypasane mają mozliwość ścierania, a te... Poza tym już nie mamy lat 80-tych i wiedza większa...wiec nie ma co sie usprawiedliwiać.

A kotów a oborze nie trawię 🙄🙄🙄 i te sraki wszędzie po mleku...najlepiej w kiszonce albo sianie 🙄🙄🙄

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

@kontenovy moje też uwięziowka i cały rok w oborze 😉,  a mogę prosto z cyca pić mleko 😎

Cyca to ty ssiesz swojej kobity a nie krowy.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

A po co czyścić 🤔, wystarczy  dbać o warunki 

taaa jak się trafi fleja to pod przednimi nogami nasra na złość ale nie wiadomo komu 🤔😜

Ursus932 napisał:

@kontenovy długość podawałem pod zdjęciem, szerokości nie pamiętam ale chyba coś koło 150 cm, wysokość progu 12 cm, taczkuje dwa razy, przed dojem rano i wieczorem, i w południe daje kuku lub srute to się cuś odrzuci ba bok i podscieli, czyli w sumie zaglądam 3 razy dnia 

150cm szerokość ? weź zmierz bo w takiej szerokości to krowy w poprzek mogą stawać 120 do 140 cm to max

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

taaa jak się trafi fleja to pod przednimi nogami nasra na złość ale nie wiadomo komu 🤔😜

Ale u niego pewnie suche siano jedzą bo i boby maja suche 😂 jakby dostały z 10 kg treściwej to tez by inaczej wyglądały 😂

Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał:

150cm szerokość ? weź zmierz bo w takiej szerokości to krowy w poprzek mogą stawać 120 do 140 cm to max

No jedna taka świnka jest🤷‍♂️ Może masz rację i jest mniej, nie chce mi się iść i mierzyć teraz 😉

18 minut temu, radekz200 napisał:

Ale u niego pewnie suche siano jedzą bo i boby maja suche 😂 jakby dostały z 10 kg treściwej to tez by inaczej wyglądały 😂

Co żal dupe ściska 😁U mnie krowy siana nie dostają wcale, tylko kiszonki a latem raz dziennie zielonke z owsa i motylkowych, sruty z rzepakowa też odpowiednią ilość 🤷‍♂️

Opublikowano
10 godzin temu, dsbh napisał:

Co do korekcji masz prawie rację, bo można zrobić to bez poskromu i lepiej więcej zostawić racicy niż za bardzo ściąć.

można . o ile krowa na to pozwoli bo jak szalone agresywne sztuki które nigdy nie miały robionej to bez poskromu nie podchodź tym bardziej że szlifierką tylko przestraszysz i tyle

Opublikowano

A to już zależy od gniazdka :ph34r:. Znam takie jedno , które nie miało i nie ma wtyczki i raz nastąpiło spięcie. Nie wiem jak to nazwać, ciekawość, naiwność czy głupota. A wiem stąd, że potem ta wtyczka się tym chwaliła.

Opublikowano

Jak tam po odcinku. Widać co marCie chodzi po głowie rimci rimci. Król szpaków i czereśni widać ze nie zainteresowany. Magda niezłego bambra znalazła

Cytat

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Ciekawe po jakich on studiach... Bo chyba nic o tym nie wspominali. 

na co mu studia

Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.12.2020 o 10:10, sabuliga napisał(a):

Jak tam po odcinku. Widać co marCie chodzi po głowie rimci rimci. Król szpaków i czereśni widać ze nie zainteresowany. Magda niezłego bambra znalazła

No Paweł przy kamerach na skałkach za dupe łapał, więc pewnie już było skakane 😁😁

____________________________________________________________________________________________________________

AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca :)

Edytowane przez andrewk
Opublikowano

jo  paczymy, być moze to bedzie najbardziej emocjonujący odcinek jednak 🙄

@slawek74 nooo już szkliste oczka były  !!!!!

Dziewczyny miniówki pozakładały jak na sylwestra 👏👏👏👏🥳🥳🥳🥳 3...2...1

2021  !!!!!! 🥳