Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Sean napisał:

Taaa akurat, sołtys sam się nachlał i teraz na nią zrzuca że z nim piła, mnie wyglądała na trzeźwą.   :P

Maz nie może znaleźć piły w garażu i pyta żony

-gdzie piła???

-u sąsiada

-a dlaczego dała???

-bo piła

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 4
Opublikowano
9 minut temu, cinek1808 napisał:

Jakies się trafia tym braciom. Może nie będą najpiękniejsze i super inteligentne. Kilka listów będą mieli. Dostaną też się do programu bo oni będą generować publiczności. Scenariusz może być dla nich taki że jeden drugiemu odbije pannę aby oglądalność wzrosła. 

Co do tej młodej. To jak masz wybór pannę bez dzieci a rozwódkę , obie o podobnej urodzie to kogo wybierasz? 

Daj mi po po 30 min z każdą z nich to Ci odpowiem.. 

Tylko bez glupich tekstów, bo nie o dupczenie chodzi.. 

Opublikowano

te laski to już nie z jednego konia spadły. już w którejś edycji była taka że stawami jedna co ja później w Internecie zjechali rowno. te są takiego samego pokroju. ta starsza z kurnikami to gdzieś że stron @extrabyka. (warmińsko-mazurskie). kto normalny idzie do tego programu. A chłopaki mam szwagierke 86r wolna z czystą karta😉

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Kurde, patrzę że teraz każdy ma w okolicy jakiegoś jutubera...

Aż chyba sam się muszę rozejrzeć, bo aż wstyd że żadnego nie znam....

Źle kombinujesz . Nie szukać , a .... B|

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

te laski to już nie z jednego konia spadły. już w którejś edycji była taka że stawami jedna co ja później w Internecie zjechali rowno. te są takiego samego pokroju. ta starsza z kurnikami to gdzieś że stron @extrabyka. (warmińsko-mazurskie). kto normalny idzie do tego programu. A chłopaki mam szwagierke 86r wolna z czystą karta😉

To dawaj ją tu, może znajdzie się jaki reflektor na nią jak nie była bita ani klepana,     :D  toż kota w worku nikt kupował nie będzie.  :P

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

Taki program daje szanse na zaistnienie w mediach, zobacz jak Bardowski kosi siano na reklamach...

• Like 1
Opublikowano
Taurus83 napisał:

15 minut temu, turtojs napisał:

Najbardziej mnie śmieszy i ośmiesza nas rolników jak np pokazywali tych dwóch braci i tego łysego przed domem jak się rozciągał, zanim był ich dom, okna stare drewniane aż już farba schodziła a na dachu jakas stara blacha coś w stylu eurofala ale za to obora nowoczesna za 2 melony i sprzętu za drugie tyle, dlatego ja się wcale nie dziwie ze nie mają kobiet, każda chce przecież mieszkać jak czlowiek w jakichś cywilizowanych warunkach. Czasami jak się patrzy na domy i obejścia rolników to niektóre się zatrzymały w latach 70-80 tych, za to za domami nowe sprzęty i chlewnie/obory tylko ja się pytam skoro stać spłacać kredyty czy uzbierać coś gotówki dla gospodarstwa to czemu nie stać po tych inwestycjach na odnowienie domu i obejścia? Czyli z tego wynika że Ci co na wsi mieszkają a nie mają gospodarstwa i zarabiają po 3 tysie i taka rodzina 2+2 ma na miesiąc 6 tysi z pracy plus 1000 zł na dzieci, czyli 7 tysi ma o wiele lepiej urządzone domy i obejścia, wiele przypadków jest ze całkiem nowy mają i jadą sobie na wczasy lub wypad w weekend też nie problem niż taki rolnik co nie żałował zainwestować w gospodarstwo z dwa melony? To ja dziękuję za taki rozwój

Tak k**wa nowy dom z 6000 na 4 osoby...Chyba z kredytem hipotecznym na 30 lat...najpierw inwestujesz w firmę gamoniu A później jak coś zarobisz to z tego urządzasz dom. Takie jest prawo ekonomii. Z dachówki za 30 koła interesu nie zrobisz. Utrzymanie porządku w odejściu to już inny temat...

Z 7 tys bo 500 plus jest 😁 żebyś wiedział, że się da, teraz przy 300 tys kredytu hipotecznego płacisz około 1300 zł raty na miesiąc przez 30 lat. Tylko taka jest różnica między pracą na etacie a pracą w gospodarstwie ze za pracę na etacie za 10 lat nie bedzie wynagrodzenia 3 tysie tylko 5 tysi i już w takim gospodarstwie domowym będzie 10 tys na miesiąc plus coś na dzieci i taka rata 1300 zł to będzie pestka spłacać, a raczej się szybciej taki kredyt spłaci bo będzie Cię stać nadpłacać go. A w gospodarstwie rolnym ile się ceny zmieniły za produkty rolne w ciągu 10 lat a ile koszty poszły w górę? To co Ci z tych inwestycji jak zarabiasz tyle samo, no może ciut więcej jak kiedyś a jesteś niestety starszy. Lepiej teraz przed 30 stka zainwestowac w dom, obejście itd a potem bawić się w firmę lub gospodarstwo bo zawsze można iść na etat a jak się raz grubą kasę zainwestuje w gospodarstwie to trzeba zapierdalac na te raty i obrobić na dodatek większą ilość hektarów lub obsłużyć większą ilość zwierząt. Znam różne przykłady z okolicy ale teraz myślę że najlepiej wyszli Ci co pobudowali albo wyremontowali porządnie swoje miejsce zamieszkania przy 30 stce niz ci co teraz mają po 45 lat i dopiero teraz ich stać wyremontowac dom bo przez ostatnie 10-15 lat widzieli tylko inwestycje w gospodarstwie a domu się skansen zrobił

Opublikowano
15 minut temu, wojtal24 napisał:

ta starsza z kurnikami to gdzieś że stron @extrabyka. (warmińsko-mazurskie). kto normalny idzie do tego programu. A chłopaki mam szwagierke 86r wolna z czystą karta😉

@extrabyk to podlasie

15 minut temu, Pafnucy napisał:

Źle kombinujesz . Nie szukać , a .... B|

Że ja mam nagrywać??? Jak ja rrr nie wymawiam😂

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Kurde, patrzę że teraz każdy ma w okolicy jakiegoś jutubera...

Aż chyba sam się muszę rozejrzeć, bo aż wstyd że żadnego nie znam....

A ja nawet w domu 😁 choć ostatnio nic nie nagrywa a i znam jeszcze kilku w okolicy https://youtu.be/B5R0vztAK2c😉