Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Koleżanka córki z klasy się zaszczepiła

Dostała jakichś drgawek, gorączki wzieli do szpitala a tam złapała covida i dusi w klacie.

Tak ze zdrowej może zrobić się tułaczka po szpitalach.

Rysiek, ale Ty musisz mieć cykora jak córka na niedzielę wraca

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

0 5000 wincy niż wczoraj

A 20 000 000 czyli ponad 50% ukłutych i takie wzrosty?

Na pewno wszyscy to nie za...  :)   województwo o najlepszym % idzie w góre jak przeciąg , tak wiem inna liczna ludnosci , ale jak  tak dalej pojdzie to zblizy sie wspołczynnikiem  x (testów + )  na mln , do tej :D polski C 

Ziomek mój , dzis stwiedził ze juz mi kupi flaszkę bo na 90 % przegra pewien zakład :)

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

, ale to tak za miesiąc bedzie lepszy obraz , niestety dzienny  przyrost hospitalizacji na wykresach zaczyna przypominac tamten rok :( tyle  ze nastapiło to poźniej (pogoda pomogła ) 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Oddział Chorób Zakaźnych w szpitalu w Busku-Zdroju jest już niemal zapełniony pacjentami covidowymi. Dyrektor Grzegorz Lasak podkreśla, że trafiają tam zarówno pacjenci niezaszczepieni jak i zaszczepieni.

Nie ma też reguły jeśli chodzi o szczepienia. U nas połowa pacjentów jest zaszczepiona, druga połowa nie. 

Opublikowano
4 minuty temu, poosa21 napisał:

Nie ma też reguły jeśli chodzi o szczepienia. U nas połowa pacjentów jest zaszczepiona, druga połowa nie. 

heh , wnioski niech kazdy... sam 

Opublikowano

za dwa miesiące może być nowa szpryca. produkowana na starych sprawdzonych zasadach. 

Opublikowano (edytowane)

Skad takie info , masz jakis link ? Zreszta mnie to ani ziebi ani parzy i tak nie skorzystał bym :D Grypówkami nikt sie w rodzinie bez wzgledy na wiek nie faszerował i nigdy nie było ciezkich infekcji a Dziadek dozył 96 lat bez chorób przewlekłych  , wykonczyło go złamanie miednicy i pobyt w szpitalu :( ogolnie juz naturalna smierć w tym wieku 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Witold Gadowski komentarz tygodnia. akurat świeży chyba z wczoraj. ciekawy gość i jego spojrzenie. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie mów hop

Bo jak zaczną szczepić jak prosiaki jeden trzyma drugi kuje to nie podskoczysz

Zejdz na ziemię :D A zreszta humor to zdrowie :)

3 minuty temu, HF86 napisał:

Witold Gadowski komentarz tygodnia. akurat świeży chyba z wczoraj. ciekawy gość i jego spojrzenie. 

Znam znam , a zobacze sobie , dzieki na info 

Edytowane przez V12
Opublikowano

idioci ogladaja idiotow-w sumie norma,choc go juz do zadnej telewizji nie zapraszaja-za duzy obciach...

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

0 5000 wincy niż wczoraj

A 20 000 000 czyli ponad 50% ukłutych i takie wzrosty?

no zostalo jeszcze parenascie milionow

45 minut temu, poosa21 napisał:

Oddział Chorób Zakaźnych w szpitalu w Busku-Zdroju jest już niemal zapełniony pacjentami covidowymi. Dyrektor Grzegorz Lasak podkreśla, że trafiają tam zarówno pacjenci niezaszczepieni jak i zaszczepieni.

40 minut temu, V12 napisał:

heh , wnioski niech kazdy... sam 

jesli wiekszosc doroslych jest zaszczepiona a chorych jest tylko polowa to jakie wnioski wyciagasz ??? co jest wieksze 2/3 czy 50 %  zapytaj inzyniera 😂

wlasnie mija 100 lat od czasu gdy stwierdzono u swin afrykanski pomor- tyle lat a postep w leczeniu niewielki ....za to swinie juz sie dostosowaly i coraz wiecej osobnikow choruje i nie umiera i w konsekwencji roznosi wirusa dalej.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki , rozjasnienie wniosków , pozostanę przy swoich :D Od lat na tym dobrzę wychodze w róznych dziedzinach zycia ,

2/3 to 66.6666666666666666666% chyba tyle nie ma , dorosłych poszpr...

dletego czytaj mnie ze zrozumieniem Ty masz swoje wnioski i spoko one sa Twoje nikt ich Ci nie zabierze , ja nawet niezamierzam sie do niech odnosić wzmianka o tym że bazujesz w życiu na info z Tv mi wystarczy 

tv nie ogladam od lat mam w d*pie sponsorowano-reklamowy , socjologiczny przekaz 

Edytowane przez V12
Opublikowano

pierwszy problem-nikt tak naprawde nie wie ilu obywateli polskich mieszka w kraju a ilu za granica-ile milionow jest zameldowanych w polsce a nie mieszka tu..

doroslych jest cos kolo 32 milionow-z poltora mozna odjac, a zaszczepionych 20 milionow, do tego mozna dodac z 500 tysiecy co jezdza do pracy i wracaja kilka razy w roku.. 

nie wiadomo jak sa traktowani imigranci zarobkowi- z 1,5 miliona pewnie sie znajdzie, plus dzieci. byl spis pewnie co nieco wyjasni.

gadowski na chwile byl komentatorem kurwizji- ale nawet oni nie mogli propagowac jego bredni, jesli ktos jest za glupi na tvp-info to juz dno ,mul i wodorosty..chyba w republice czasami go pokazuja.