Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zrozum mnie źle. Ja się nie boję. Może to błąd, a może to głęboka wiara?

Przed chwilą, akooo napisał:

daniel a możesz rozwinąć wypowiedź?

Mianowicie?

Opublikowano

Katolik powinien żyć tak jakby za chwile miał odejść z tego świata. Chciałbym tak żyć

No bo w którymś temacie gadales na Kościół księży itp a tutaj mądrze prawisz

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

to po jaką cholerę się szczepisz jeden z drugim jak boisz się bardziej niż przed szczepieniem?

skąd takie wnioski?

Opublikowano

przypadek 6465 pokazal ze to zwykle przeziebienie...

mi poszedl na nogi nie na glowe wiec zadnych cudownych lekow nie musialem zazywac..

inna sprawa ze to nie pierwsza i nie ostatnia pandemia w historii, co chwile umieraja miliony ludzi i nikt takiego wariactwa nie robil-ciekawe co bedzie gdy zjawi sie choroba ktora bedzie zabijac mlodziez i dzieci a nie schorowanych starcow ?

agugu- wiesz jak mozesz rozsmieszyc pana boga ?? opowiedz mu o swoich planach na przyszlosc  🤣

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Katolik powinien żyć tak jakby za chwile miał odejść z tego świata. Chciałbym tak żyć

No bo w którymś temacie gadales na Kościół księży itp a tutaj mądrze prawisz

Ja? Broń Boże. Na księży to może i tak. Ja nie praktykujący za często, ale w kontakcie ze Stwórcą co dzień 

Opublikowano

Z rozmów z zaszczepionymi.

Przed chwilą, pafnucy napisał:

skąd takie wnioski?

Opublikowano

Po mojemu trzeba praktykować i sakramenty przyjmować mimo że niektórzy księża mogą zły przykład dawać. Ich przecież Pan Bóg rozliczy a o swoje zbawienie musimy dbać. W kontakcie codziennym ze Stwórca być ale sakramenty przyjmować koniecznie

Opublikowano
jacus napisał:

przypadek 6465 pokazal ze to zwykle przeziebienie...

mi poszedl na nogi nie na glowe wiec zadnych cudownych lekow nie musialem zazywac..

inna sprawa ze to nie pierwsza i nie ostatnia pandemia w historii, co chwile umieraja miliony ludzi i nikt takiego wariactwa nie robil-ciekawe co bedzie gdy zjawi sie choroba ktora bedzie zabijac mlodziez i dzieci a nie schorowanych starcow ?

agugu- wiesz jak mozesz rozsmieszyc pana boga ?? opowiedz mu o swoich planach na przyszlosc  🤣

To nie plany ale bardzo nieudolne działania które staram się wdrażać.

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Po mojemu trzeba praktykować i sakramenty przyjmować mimo że niektórzy księża mogą zły przykład dawać. Ich przecież Pan Bóg rozliczy a o swoje zbawienie musimy dbać. W kontakcie codziennym ze Stwórca być ale sakramenty przyjmować koniecznie

I tu można by dyskutować. Figurki itp. To są bożki.  Pismo Święte... wiele rozbieznosci jest w tym co powielają księża a co jest w piśmie. Ale ja to tuman ze wsi jest.... 

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

może nie każdy odczuwa taką potrzebę.

No to zoba. Ja sobie dzień w dzień z Panem rozmowiam. To ja gorszy od tych w pierwszej ławce? Bo pójdę do kościoła na pokaz co niedzielę ? Jezus żył w ubóstwie a księża robią monetę na tym że są ksiezmi? 

Opublikowano

mnie nie pytaj.

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

No to zoba. Ja sobie dzień w dzień z Panem rozmowiam. To ja gorszy od tych w pierwszej ławce? Bo pójdę do kościoła na pokaz co niedzielę ? Jezus żył w ubóstwie a księża robią monetę na tym że są ksiezmi? 

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Ale nakazane jest chodzić do kościoła a nie sobie rozmawiać.

Gdzie? 😁 nakazane też jest nie będziesz mieć Bogów cudzych przede mną, a figurki to co to? 🤔

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie zrozum mnie źle. Ja się nie boję. Może to błąd, a może to głęboka wiara?

\

Ja to samo tym bardziej tego osławionego straszaka .

Mi to wisi szprycowanie dopóki nie ma przymusu nie mam problemów , jak bedzie to tylko kolejna poprzeczka do przeskoczenia zobaczymy jak wysoka 

Nawet z nikim nie rozmawiam o tym o jak trafie na nawiedzonego to mnie zakrzyczy , a przecież nikt mu nie broni ma gwarancje 95 % a dalej sie boi :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano

mnie nie pytaj.

No zapytałem. To proszę odpowiedz. Nic po złości itd. Tak po prostu  jak serce mówi 

Opublikowano (edytowane)

a skąd ja mogę znać takie odpowiedzi?    nie znam sie. ja, ja ze wsi jestem....

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

No zapytałem. To proszę odpowiedz. Nic po złości itd. Tak po prostu  jak serce mówi 

... i nie usprawiedliwiaj się. na Ciebie nie da się gniewać. 👍

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Jakie figurki.

"Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną " A figurki są robione na podobieństwo🤔

a skąd ja mogę znać takie odpowiedzi?    nie znam sie. ja, ja ze wsi jestem....

... i nie usprawiedliwiaj się. na Ciebie nie da się gniewać. 👍

Da się. Wiem.

Lubię merytoryczne rozmowy 

Opublikowano (edytowane)

myślę Daniel że z księdzem powinieneś na takie tematy porozmawiać. nie sądzę że tu uzyskasz satysfakcjonującą odpowiedź.

Edytowane przez pafnucy