Skocz do zawartości

Rejestracja ciągnika bez ciągłości przeglądów i OC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie mam ruska który niema oc i przeglądu. Dowód restracyjny jest na wujka. została spisana umowa na ojca który zmarł 10 lat temu i jest spisana następna umowa że on go sprzedał przed śmiercią i teraz chciałem go zarestrowac i zastanawiam się na kogo przyjdzie kara za brak oc na tego który jest własciciel pojazdu w dowodzie rejstracyjnym czy na tego który jest na ostatniej umowie kupna sprzedaży? 

Opublikowano

Nie przejmuj się OC. UFG weryfikuje tylko okres począwszy od 1-go stycznia bieżącego roku. Myślę, że obecnie ten ciągnik w systemie jest nieaktywny, ważne aby nie było luki w ubezpieczeniu od dnia rejestracji.W przypadku aktywnego pojazdu w systemie ( polisa ważna od dnia zakupu).Najlepiej zacznij od wykupienia polisy, będziesz spokojniejszy. Ogólnie- UFG wyłapuje ok 70 %  nieopłaconych OC.

Opublikowano
18 godzin temu, andrzej78 napisał:

Nie przejmuj się OC. UFG weryfikuje tylko okres począwszy od 1-go stycznia bieżącego roku. Myślę, że obecnie ten ciągnik w systemie jest nieaktywny, ważne aby nie było luki w ubezpieczeniu od dnia rejestracji.W przypadku aktywnego pojazdu w systemie ( polisa ważna od dnia zakupu).Najlepiej zacznij od wykupienia polisy, będziesz spokojniejszy. Ogólnie- UFG wyłapuje ok 70 %  nieopłaconych OC.

Czyli że jak ja opłacę go to właściciel ostatni na umowie  dostanie kare? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Grafi1996 napisał:

Czyli że jak ja opłacę go to właściciel ostatni na umowie  dostanie kare? 

Nie,raczej nikt nie będzie wnikał .Jak pisałem wyżej , w systemie dane tego pojazdu nie są aktywne ( nie są odnotowywane przeglądy , rejestracja ,czy OC).W ubiegłym roku miałem przerwę 2 dni w OC na samochód  i nic - udało się , system nie wyłapał.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, andrzej78 napisał:

Nie,raczej nikt nie będzie wnikał .Jak pisałem wyżej , w systemie dane tego pojazdu nie są aktywne ( nie są odnotowywane przeglądy , rejestracja ,czy OC).W ubiegłym roku miałem przerwę 2 dni w OC na samochód  i nic - udało się , system nie 

Oki dzięki wam za info będę się brał i działał z tym 

Opublikowano
9 godzin temu, andrzej78 napisał:

Nie,raczej nikt nie będzie wnikał .Jak pisałem wyżej , w systemie dane tego pojazdu nie są aktywne ( nie są odnotowywane przeglądy , rejestracja ,czy OC).W ubiegłym roku miałem przerwę 2 dni w OC na samochód  i nic - udało się , system nie wyłapał.

Jedynie jak zmienia się właściciel to tą przerwę 2 dni by wyłapali ,a jak jest ten sam to z automatu masz kontynuację umowy 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AdrianFanDeutz
      Gdzie mozna kupic ile kosztuje obciaznik do ciagnika na przedni tuz waga jaka mnie interesuje to ok 800kg
    • Przez Dastan
      W zimie poskładałem silnik Cumminsa, robiona głowica, pompa paliwa, wtryskiwacze, nowe pierścienie blok honowany. Przyczyną remontu była zatarta panewka. Od początku dwa cylindry po odpaleniu bardzo kopcą na jasny gryzący dym dopóki się silnik nie zagrzeje potem to nie występuje. Dodam że przed remontem tak nie było.  Pompa ustawiona na znaki. Silnik ma przepracowane 30mtg i dalej to samo, a liczyłem że muszą się pierścienie dotrzeć, ale nie jestem pewny czy to to bo oleju nic nie ubywa. Jak to zdiagnozować? Może źle pierścienie założone? Ale to by brał olej? Kąt wtrysku?
    • Przez KatarzynaJeziorkowska
      dzień dobry,

jestem pośrednikiem kredytowym i pozwoliłam sobie napisać do Państwa z propozycją finansowania skierowaną do Waszej grupy zawodowej a mianowicie - kredyt dla rolników poz zastaw ziemi na max 15 lat
      max kwota BRAK
      pod zastaw hipoteczny
      uproszczone procedury - do 500 tys na oświadczenie o osiąganym dochodzie
      na okres 15 lat
      szybka decyzja
      bez wpisu do bik
      spłacamy inne zobowiązania do 500k na uproszczonej procedurze, powyżej polisa i zestawienie faktur(bez faktur i przelewów;)) konsolidujemy inne zobowiązania wpisane na hipotece
      w każdej chwili możliwa wcześniejsza spłata bez żadnych dodatkowych kosztów hipoteka możliwa i na domu i na ziemi, itd, itp   zapraszam do kontaktu dkfinanse.spzoo@gmail.com tel 695 588 952 w swojej ofercie mam produkty zarówno dla osób z dobrymi bazami bik jak i złymi cała Polska   pozdrawiam   Katarzyna Jeziorkowska DK Finanse sp. z o.o. wpis do KNF RPK037045
    • Przez Fugeo
      Poszukuję sprawdzonych lamp roboczych ledowych na tył ciągnika.  Na chwilę obecną będą założone dwie. Preferowane z wbudowanym złączem typu AMP. Pierwsze jakie znalazłem to takie:
      https://elmoto.pl/lampy-robocze/4562-lampa-robocza-led-4000-lm-owalna-amp-wesem-kat-60-5905445633354.html
      Mogą być? Mają odpowiednią moc, strumień świetlny i kąt?
    • Przez przemyslaw111187
      Witam
      Mam dwie duże przyczepy Pronar 14 ton ciągnik 150km mam problem z wyjechaniem z kukurydzy po kiprowaniu na bok . Jazda prawie na wprost nie ma możliwości wykręcenia na bok lub zajechania drugi raz.Do tej pory miałem mniejsze przyczepy i nie było problemu
      Może ktoś doradzi jaka kolejność i jaka technika wyjeżdżania?
  • Dodaj nową pozycję...
v