Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

widzę że głównie 2 tonowe. do auta wystarczy czy lepiej 2,5 tony?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Najlepiej szukać takiej, gdzie trzpień pompki wyciąga inna konstrukcja niż tutaj, czcli zwykły kawałek blachy z wycięciem. Blacha jest miękka i prędko zaczyna spadać, to jest wk.... jak choroba.

obraz.png

Opublikowano (edytowane)

dobra. dzieli za podpowiedzi. zobaczę czy w jakim sklepie nie maja. w Mrówce dziś szukałem tak pobieżnie ale nie zauważyłem, a zresztą nie wiedziałem jakie są i jakie ceny. 

7 minut temu, jahooo napisał:

Najlepiej szukać takiej, gdzie trzpień pompki wyciąga inna konstrukcja niż tutaj, czcli zwykły kawałek blachy z wycięciem. Blacha jest miękka i prędko zaczyna spadać, to jest wk.... jak choroba.

obraz.png

czyli co tam powinno być?

nie wiem która blacha.

ta mi wpadła w oko. tu jest blacha czy oki? https://allegro.pl/oferta/podnosnik-hydrauliczny-2-5t-niski-zaba-lewarek-mas-9733127807?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czescimaszyn_pla_akcesoria_narzedzia_i_sprzet_warsztatowy&ev_adgr=Narzędzia+i+sprzęt+warsztatowy&gclid=CjwKCAiAq8f-BRBtEiwAGr3DgR0jya4rDo6W4i_ZSvCp7xeqVMzQRzpx-ixcb8xGrv04YZnKCKP9txoCq-MQAvD_BwE

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
28 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Polecam z całego serca- nie uznaję czegoś takiego jak zmiana opon w aucie- już mnie ojciec tak jakoś nauczył bo on zawsze dwa komplety felg i tylko przekładka kół. Swoje autko kupiłem na alufelgach z oponami letnimi i dokupiłem zaraz potem zimowe opony z felgami stalowymi. Wtedy (2017 rok) kosztowało to coś lekko ponad 1000zł. Ale jestem niezależny- wymieniam kiedy chcę- pół godzinki i po robocie a nie żadne jazdy po wulkanizatorach i czekanie w kolejce.

zmieniam tylko przód , połowa kosztów mniej a się jeździ i tak równie uważnie jak ci co wszystkie 4 zmieniają , z resztą jakby co to abs zaczyna świrować i ratuje tyłek 

Opublikowano
2 minuty temu, kontenovy napisał:

zmieniam tylko przód , połowa kosztów mniej a się jeździ i tak równie uważnie jak ci co wszystkie 4 zmieniają , z resztą jakby co to abs zaczyna świrować i ratuje tyłek 

Na takim czymś nie dziaduję. Można na czym innym przydziadować ale nie na własnym bezpieczeństwie w samochodzie.

Opublikowano (edytowane)

Jakbym miał drugi raz kupować, to coś takiego https://allegro.pl/oferta/podnosnik-hydrauliczny-zaba-3t-lewarek-keltin-g-7580409536

ten tani z marketu wytrzymał 4-5 lat i dałem sobie spokój, poszedł na złom. W dźwigni na zdjęciu widać trzpień, który pociąga blaszkę w kształcie litery U (trzpień wchodzi w środek). Ta blacha jest podgięta na dole i wchodzi w podtoczenie w trzpieniu pompki. Jak się trochę wyrobi, to wyskakuje .

Jak obejrzysz na żywo, to załapiesz

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A to dopiero mnie oświeciło, co Ci chcą wcisnąć przy tej mocy. Bazują na 5kw sprężarce i policzyli że przez pół dnia będzie zasilać go foowoltaika , i wyprodukuje dwa razy więcej energi niż trzeba. Bilans dobowy ma Ci wyjść na zero. Jak znowu przyjda to każ im sie piznąć łopatą w baniak.

Był wczoraj jakiś gość z paneli. Namawia na spotkanie jutro przyjdzie co i jak znaczy dziś. Bo dotacja się kończy, nie przegadasz. No to trudno ,że się kończy będzie trzeba to się potem zastanawiać będzie.

34 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Polecam z całego serca- nie uznaję czegoś takiego jak zmiana opon w aucie- już mnie ojciec tak jakoś nauczył bo on zawsze dwa komplety felg i tylko przekładka kół. Swoje autko kupiłem na alufelgach z oponami letnimi i dokupiłem zaraz potem zimowe opony z felgami stalowymi. Wtedy (2017 rok) kosztowało to coś lekko ponad 1000zł. Ale jestem niezależny- wymieniam kiedy chcę- pół godzinki i po robocie a nie żadne jazdy po wulkanizatorach i czekanie w kolejce.

Ja czy tata tak samo na podwórku się przełoży cyk fuch. Po co mam płacić jak to mogę sam.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

A nie chcesz używanego na ekogroszek, 25kw??? Ten kumpel.co właśnie pompę ciepla montuje ma do sprzedania

6 letni chyba, pleszewski 

Darek musiał bym znać wszystkie parametry pieca tzn jaki metraż może ogrzewać maks

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Na razie całe szczęście bez zmian

To pewnie prochy i przerwa w moczeniu gardła😁

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

A teraz jeszcze w ogóle można kupić??? Bo np ekogroszek to już bez paleniska na drewno tylko do dostania

Jeszcze kupisz taki piec.

Ja mam z Pleszewa Sekom i mnie się podoba przynajmniej palnik SV200 bo cały ślimak od podajnika ma 40cm i nie trzeba dużego luzu od ściany w razie wymiany ślimaka

Opublikowano
32 minuty temu, pafnucy napisał:

w Mrówce dziś szukałem tak pobieżnie ale nie zauważyłem

Trzeba było podjechać do narzędziowni na nowodworską to byś kupił

Opublikowano
daron64 napisał:

13 minut temu, bratrolnika napisał:

A teraz jeszcze w ogóle można kupić??? Bo np ekogroszek to już bez paleniska na drewno tylko do dostania

U nas nie bardzo. Chyba 3lata temu na wieś kupowałem zwykłego 30kW, a w tym roku ciotka sobie chciała zmienić to nie ma, nie dostaniesz

30kw to musi być wielka chałupa

pafnucy napisał:

to co Ty ferrari kupił że niska Ci potrzebna 😁 też mam chęć kupić

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

to co Ty ferrari

autko to samo, ale chyba trochę ułatwił bym sobie wymianę kół/

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, slawek74 napisał:

to nie znasz życia ja pamietam wesela w stodole w garażu w namiocie u sąsiadki to nawet w drewnianej stodole i padał deszcz po deskach się wchodziło nie jeden nabąblowany orła w kałuże wywiną 😀 a pamiętam takich co spali dosłownie pod stołem 🤪

Pozadny gosc lezal pod stolem a bydlo po nim deptalo😂

Ja to mlody jestem ale sporo pamietam

Najlepiej pamietam jedno wesele:

-odprowadzalem z wesela jakis ,,nowy narybek".no i troche nioslem bo bylo za duzo %%%(ja tez)Ciemno jak cholera.Dochodzimy do jej domu ,brama i furtka wszystko zamkniete.Ona wybelkotala ze furtka na kluczyk a brama na skobel.

No wiec ja co bramy nie przeskocze?

Kur...godzine moze skakalem.Ni chu..

Wkoncu przyszedl kumpel podsadzil mnie ,przelazlem otworzylem brame i zaprowadzilem kobiete pod dom.Dobrze ze jej siostra wyszla to ja zabrala do srodka.

Wrocilem potem na wesele

Na drugi dzien przejezdzam kole tej ,,Lali"domu patrze a tam tylko brama i furtka sa obsadzone a w okolo narazie byly aby slupki a siatki nie bylo-A ja tyle skakalem😠

Edytowane przez Baks00
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Można na czym innym przydziadować

można ale nie bardzo już jest na czym , nawet telefon od prawie dekady ten sam , większość ubrań z second handu , elektronarzędzia i materiały też ze złomu , gotowe strzemiona na wieńce też jak wymiar pasuje ,krótsze belki zbrojeniowe też sam latem poskręcałem żeby było gotowe , sporo prac murarskich również samemu będę próbować ogarniać 

@witejus owszem ale szpery nie mam by tak dziadować

Opublikowano
19 minut temu, witejus napisał:

a jakby jedną z przodu zmienić

Opublikowano
9 minut temu, kontenovy napisał:

owszem ale szpery nie mam by tak dziadować

znałem gościa co cały rok na letnich jeździł,zaś inny na każdej osi inne opony letnie ,zimowe każda opona inny bieżnik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v