Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

To weź tą c330 czy 360 rozgarnij pryzmę trawy albo kukurudzy w budynkach to i owszem sam obornik z części wywoże lub wypycham 330 ale jak mam bele sianokiszonki do 1tony to i farmera 86km podrywa na rozrzutnik 8t cynkometa obornika też nie załadujesz tymi małymi pozatym mam duże wjazdy do obory 3x3.5m

napisałem, wszystko zależy od potrzeb i nie ma rzeczy/maszyn które ogarną wszystko, i nie mówię że ciapaj czy c360 i podobne im stwory poradzą sobie ze wszystkim jednak dobry kierowca też może mniejszymi maszynami ogarnąć wielę aprop tura to rekord w mojej c355 na turze 2b z wolmetu to auto ładowałem na lawetę to ok 1100kg ważył ale dobry ciężarek i d*pa mniej latała

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

To Ty nie wiesz ile u mnie we wsi traktorów po 3 4 na podwórku i do tego takie 150- 230km ja to taki mały pikuś sąsiad najbliższy ma fenda i fergusona oba brał nówki

w sąsiednim powiecie jest agent co ma 60 ha samej roślinnej i 2 fendty jeden 120 km i drugi 160 oba na modernizacje brane ( nie wiem jakim przekrętem je wziął) 

a znajomy owala 60 ha c360, pronarem 82sa i w tamtym roku przywieźli mc cormmika 110 km i jeszcze 100 świniaków zawsze na stanie 

Opublikowano

Tam gdzie dziś byłem to facet mówił że Ukrainiec wziął właśnie JD z przebiegiem powyżej 40000h i był w super stanie. 

Ten którego oglądałem ma magiczne 6600, pytam czy poniżej 30tys w oryginale to uśmiechnął się i stwierdził że raczej tylko 16000. 😁

Przeciętnie 1000 na rok to norma.

Opublikowano
41 minut temu, bratrolnika napisał:

A skad ty jestes??? Bo w najblizszym czasie bedziemy jezdzic busa szukac, to pewnie nie jedno kółko po Polsce  sie zrobi...

Świętokrzyskie okolice Włoszczowy/Kielc

Opublikowano (edytowane)

A to nie zwróciłem uwagi czy migał, może ze zmęczenia już przestał😁

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Hmm, poki co nic ciekawego tam widac nie było 

Jak chcesz to moze ktos z forum bedzie tą  trase jechal to ci podrzuci

Sołtys :D interesy prowadzi kursuje 

za fatyge policzy ze z butów mnie wyrwie 😛

A konkretnie jaka miejscowości Bracie jestes ? 

Opublikowano (edytowane)

Brat Master Movano z tych nowych ok i sztywne a w ducacie zdaleka od silnika 2.2 bo to forda silnik .silnik 2.3 iveco godny polecenia i jeszcze 3.0 ale wszystko do obejrzenia..Wszystko to maksie budzie?

Brat jest między Łowiczem a Sochaczewem

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, krilan06 napisał:

A czemu ten handlarz od tego zetora 6245 nie podaje liczby mtg?

bo tam licznik psuje sie gdzies przy 2600 mtg ,a ze obrotomierz chodzi to kazdemu szkoda 200 zl na wymiane.

troche ma-nowe siedzenie i wytarty blotnik od opierania reki przy wychodzeniu. obstawiam pod 10 tys

Opublikowano

Ale błysku to mu nadał . Ciekawe czy tak się świeci jak wyschnie ?

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

Rolnik z twoim zetorem to nikt się nie zrówna 😀 ty to siedem agregatów na raz ciągasz i mleko od czterech krów w konew zmieścisz😜 dzisiaj takie błoto mam za oborą że farmerem bez 4x4 wozu paszowego nie uciągniesz masa z paszą powyżej 6 ton na jednej osi

no pewnie 😁 co jak co ale jednak te "stare" silniki jeszcze mają tą moc ... te nowe proximy to chodzą jak by się miał zaraz rozpaść taki "metaliczny" głos mają

Opublikowano

panowie znalazłem Landini z francji 2001 rok ale dlaczego wszystko ale to wszystko zardzewiale a nawet pol centymetra rdzy .gdzie on pracowal podobno był bez ramion podnośnika. ale opony orginal i to 90 procent bieznika .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v