Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Dnia 13.09.2020 o 13:07, czesio200 napisał:

Haha motor za 3 tys chyba na chinolach totalnych. Mój z walem i mechanikiem wyszedl prawie 7tys silnik do 60. 

Jak się samemu nie umie zrobić to się buli. Za 5 tyś kapitalke silnika w 360 zrobisz spokojnie i na porządnych częściach.

Dnia 13.09.2020 o 15:05, czesio200 napisał:

Nie wiem. Ciagnik chodzi tez w polu wiec mth trudno powiedziec. Ale tysiace ton w tym roku przewalil.

Taaaaaaa toś pojechał😂😂😂😂 Tysiące ton 🧐🤣 

Jestem pewien że fetorem nawet 1000ton przez rok nie przewalisz ba nawet połowy tego. Tak pi razy drzwi liczyć i mówić ile to ton przewalisz a pewnie ani razu na wadze nie byłeś z towarem który ładujesz. Ja przez ostatni miesiąc na budowie przewaliłem 800ton kamienia koparka gdzie zabieram pewno ze dwa razy tyle co Ty na łyżkę od fetora i na prawdę wiem ile to jest roboty żeby 1000 ton przewalić.

1000 ton towaru idzie spokojnie przewalić koparka w dzien ładując na wozidla czy to piach czy kamien 800 ton przez miesiąc albo się obijales albo to było sypanie w gabiony na skarpie

Opublikowano (edytowane)

Na cukrowni  ładował wytłok  z pryzmy liczyłem 8łódek na godzinę.  Liczyć 25t x8=200t/godz.  To on na jedną zmianę 1000t robi. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

No tak Pany da radę nawet w jeden dzień przewalić 1000 ton jak masz dobry odbiór, ja akurat ładuję z kupy i walą ten kamień w poszerzenie poboczy także nie poszalejesz z ilością. Zresztą kamienia czy ziemi szybciej naładujesz i więcej tonażowo niż obornika z kupy. A druga sprawa taka że koparko-ładowarka bije na łeb każdy ciagnik z ładowaczem i nadal nie uwierzę że fetorem przewalił 1000 ton w rok i to lekkiego obornika.

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

i nadal nie uwierzę że fetorem przewalił 1000 ton w rok i to lekkiego obornika.

Zapraszam,ok 700 sianokiszonki,tyle samo siana

Słomy ponad 1000szt

Do tego wapna 6-7skladow u siebie plus to co się uda po ludziach. Obornik od swoich ogonów plus kupny plus podkład z pieczar a gdzie jeszcze jakieś pracę ziemne

Wszystko farmtrackiem

http://www.youtube.com/w/9cYRad-it1k 🤦🤦🤦

Opublikowano
19 minut temu, Uziu92 napisał:

w tamtym roku c360 z 1000t przewalilem , aż się tur złamał i skrzynia padła

Jakbym nie miał tura na 360 to bym może uwierzył a druga sprawa to kto z was chociaż raz był na wadze z obornikiem czy czymś kolwiek co ładujecie.?  No właśnie nikt więc po co te przechwalanki skoro szacujecie wszystko na oko, plony też na oko ważycie?  Ja jak przewalam materiał to zawsze przechodzi przez wagę więc dokładnie mogę powiedzieć co jak i kiedy.

Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

Nie,jedynie jakby to potrzebował to części do deutza KS 

A tak z innej beczki ile mniesze stado się zrobiło szkodników kukurydzy u ciebie na dzień dzisiejszy?U sąsiada przed wieczorem 4 przyjechało i że 30 strzałów padło a ile trafionych to tylko oni wiedza

Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

Nie,jedynie jakby to potrzebował to części do deutza KS 

Ostatnio już byłem na kupnie takiej.... A w ostatniej chwili gościu mi powiedział że ktoś z rodziny chce kupić i jemu sprzedał.... A już miała laweta po nią jechać 

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jakbym nie miał tura na 360 to bym może uwierzył a druga sprawa to kto z was chociaż raz był na wadze z obornikiem czy czymś kolwiek co ładujecie.?  No właśnie nikt więc po co te przechwalanki skoro szacujecie wszystko na oko, plony też na oko ważycie?  Ja jak przewalam materiał to zawsze przechodzi przez wagę więc dokładnie mogę powiedzieć co jak i kiedy.

Ty tez spis rolny robiles ze wiesz ze nikt nie ważył? Na 2x Metaltech 12t mial 27 t obornika od moich byków, sprzedalem jak dobrze pamietam 15 zestawów, ładował sobie sam ale najpierw od bykow wywiozla to c360. Do tego drugie  tyle co zostało dla mnie a to musialem zaladowac drugi raz na rozrzutnik. Do tego +- 500 slomy i tyle samo siana/sianokiszonki.

Ale co my chłopki możemy wiedzieć.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

jak u arabskiego szejka

a nie dalej jak 15 minut mieliśmy rozkminę z kolegą w co inwestować, mowa o mieszkaniach, itp, i mówię mu kupuj zetory😂

A kolega choć wie co to zetor 😉

Opublikowano
6 minut temu, debrzyna napisał:

Nie ma to jak być bratem rolnika Rolnik za***prza a brat myśli gdzie wydać

nie nie, każdy na swoją kupkę pieniądze składa

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

A kolega choć wie co to zetor 😉

wie, ze wsi jest

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v