Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Karol06 napisał:

Tak, zgadza się ;) Dzisiaj już zaliczkę na ten "zabytek" dostałem.

Ogólnie powiem że zainteresowanie ciągnikiem jest spore :)

jeszcze nie sprzedałeś pomimo zadatku?

Opublikowano (edytowane)

Większość, nie patrzę na markę

A czy zaliczka gwarantuje pewną sprzedaż? Ciągnik jest zarezerwowany na parę dni i tyle aktualnie w temacie

Edytowane przez Karol06
  • Like 1
Opublikowano

Jest tu parę osób z moich okolic, więc pytanie - znacie kogoś kto zakłada wyciągi? Interesuje mnie hydrauliczny. Był już przedstawiciel z Rolstara, ale chciałabym jeszcze zasięgnąć innych opinii lub ofert.

Opublikowano

@Folenka czemu akurat hydrauliczny?

Sam przymierzałem się do hydraulika ale zasięgnąłem języka u rolników co mają takie to stwierdzili że nie za bardzo trafiony wybór i dlatego wybrałem szynowy podwieszany. 

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

@Folenka czemu akurat hydrauliczny?

Sam przymierzałem się do hydraulika ale zasięgnąłem języka u rolników co mają takie to stwierdzili że nie za bardzo trafiony wybór i dlatego wybrałem szynowy podwieszany. 

Bo nie ma innej możliwości wyprowadzenia, nie mam opcji puszczenia po linii prostej, także zaproponowali takie rozwiązanie.

Opublikowano
10 godzin temu, jahooo napisał:

Ten biały jest pewnie podłączony do zacisku opisanego jako D+ z tego co pamiętam. Podłącz sobie żarówkę 5W do plusa a drugi koniec do tego zacisku, powinna świecić , gdy silnik nie pracuje i zgasnąć, jak pojawi się ładowanie. Wtedy uszkodzenie jest między stacyjką a alternatorem. Jak się nie zaświeci, to może być walnięty alternator, trzeba zawieźć do sprawdzenia.

i-granit-alternator-zetor.jpg

Jak masz taki alternator, to B+ to ładowanie akumulatora, D+ to wzbudzenie/kontrolka ładowania, W - chyba wyjście na elektryczny obrotomierz silnika, ta mała czarna kostka na jedną śrubkę to z tego co pamiętam kondensator przeciwzakłóceniowy, nie zawsze jest.

Taki mam alternator. Czyli do kontrolki idzie ten czerwony kabelek z wsuwką? Widać że komutator jest mocno wytarty i może to wina że nie ładuje az drucik jakiś na wierzchu w miejscu gdzie wchodzi szczotka. Zaraz wrzucę zdjęcie spalonego regulatora

IMG_20200821_144431.jpg

IMG_20200824_141153.jpg

IMG_20200821_145241.jpg

Opublikowano (edytowane)

Szybkie pytanie czy taki siłownik hamulcowy można używać jako normalny siłownik czy za wysokie ciśnienie jest w rozdzielaczu bezpośrednio potrzebny mi do docisku koła w rcw i ciężko znaleźć coś z małym skokiem i żeby był krótki.

https://allegro.pl/oferta/silownik-hamulcowy-hydrauliczny-skok-75-sprezyna-7009275032?fromVariant=7281870053

Czy lepiej taki?

https://allegro.pl/oferta/promocja-silownik-hydrauliczny-40x22-skok-70-2-str-9488683062#

Edytowane przez Mario5
Opublikowano
22 minuty temu, jahooo napisał:

Nowe szczotki penie się nie układaja do komutatora i nie ma wzbudzenia. Ja bym go oddał do warsztatu

Jutro dopiero popołudniu wraca mój elektromechanik i będę się umawiał żeby to sprawdził, czy bez ładowania mogę bezpiecznie jeździć?przydałby się na jutro ciągnik do ładowania obornika(głupie pytanie ale jestem zielony w te klocki i za młody na takie awarie więc kto pyta nie błądzi).

6 minut temu, vat napisał:

Może wiecie gdzie można dostać używany przedni grill do renault 110-54 - oczywiście w normalnej cenie:

https://www.olx.pl/oferta/grill-przedni-renault-110-54-120-54-145-54-180-94-6-cylindry-CID757-IDyjLVP.html#cbff4a6254

I tak tanio,do Zetora 9540 szukałem i nadal szukam, to ktoś z tworzywa zrobił i chciał 1700zł a używkę znaleźć to niemożliwe

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Może myśli tak jak ja, dopóki wszystkich pieniędzy nie mam w ręku, a sprzęt nie stoi na lawecie to nie mówię że sprzedane

To moja przyczepa już sprzedana 🤔

1 godzinę temu, vat napisał:

Może wiecie gdzie można dostać używany przedni grill do renault 110-54 - oczywiście w normalnej cenie:

https://www.olx.pl/oferta/grill-przedni-renault-110-54-120-54-145-54-180-94-6-cylindry-CID757-IDyjLVP.html#cbff4a6254

Chyba jednak zadzwonisz do mnie 😁

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v