Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

Nie ma to jak somsiad 😎 potrafi człowieka zmobilizować. 😁

Jak kupić to dobry i do zetora , niech sąsiad zazdrości , za grosze nic dobrego nie kupisz a i po co się stresować słabym turem jeśli dużo innych spraw jest na głowie . 

Opublikowano

i mafię na karku

35 minut temu, daron64 napisał:

Co to jest rok. Ja do zakupów, czy jakichś grubszych (jak na moje możliwości) inwestycji to po parę lat sobie czytam, pytam itd.

A właśnie. Sąsiad widzę kupił sobie cyklopa, także muszę myśleć i jakimś turze do 7011(albo 60tki, ale chyba lepiej na zetorka?). Ma być tani. Rocznie robiłby tylko - parę ton nawozu w bagach, 30 parę rozrzutnikow obornika, raz na parę lat wapno, no i koło 100balotow. Już kiedyś robiłem podejście do tematu, no ale jak dobrze pójdzie to na wiosnę trzeba będzie w końcu kupić. Na co patrzeć?

a oryginalny zetorowski?

Panowie co do tej 934, wg mnie poroniony pomysł dawać tyle kasy za taki sprzęt

Podam swój przykład , cenię 55 za renatę młodszą od niego na nowym ogumieniu(klient już jest). Gdzie gabaryt, uciag nawet nie ma co do łursusa porównywać

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

Nie ma to jak somsiad 😎 potrafi człowieka zmobilizować. 😁

Heh to nie całkiem tak :) Mamy cyklopa sołeckiego. Jest nas 4. Ja z sąsiadem coś tam dokładamy, a dwóch to tylko jak się ro***erdoli. Nie ma komu nawet oleju dolać. Jak chciałem cały układ przeczyscic, bo jest mleko w zbiorniku, to jeden z tamtej dwójki przyjechał, dolał jakiegoś oleju i po robocie. Wiecznie coś rozpierdolone jak się od nich weźmie no i już z tym sąsiadem jakiś czas temu rozmawialiśmy, że może na spółkę byśmy kupili jakiś żeby sie z takmtymi nie szarpać i mówił że spoko. Ale temat ucichł, a dziś przyjeżdżam do domu, a tam cyklop na podwórku. Także jeszcze na jesieni załaduje sobie sołeckim, no ale na przyszły sezon już coś muszę kupić żeby nerwów nie tracić. A że cyklop w jakimś znośnym stanie u mnie kosztuje koło 5k, to może by troszkę dołożył i miał bardziej funkcjonalne narzedzie.

2 minuty temu, soltys48 napisał:

oryginalny zetorowski

A masz coś?

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Pany, do trzydziestki na przód lepsze opony jodełka czy ze zwykłym bieżnikiem? Bo stare Stomilki już łyse, trzeba nad jakimiś nowymi myśleć. Ciągnik nie ma tura i robi góra 60mth na rok.

zwykłe kierunkowe

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

i mafię na karku

a oryginalny zetorowski?

Panowie co do tej 934, wg mnie poroniony pomysł dawać tyle kasy za taki sprzęt

Podam swój przykład , cenię 55 za renatę młodszą od niego na nowym ogumieniu(klient już jest). Gdzie gabaryt, uciag nawet nie ma co do łursusa porównywać

To połowa Aresa?

Co ty za model Renaty masz na handel?

Opublikowano
Ursus932 napisał:

@bratrolnika jeden zbiera na prasę a ja myślę na ciągnik 😊 więc nici z procentu 

@bratrolnika ta wyższa kabina daje lepszą widoczność i ciut więcej "komfortu"

jedź do sołtysa obejżyj renie może jakieś wnioski wyciągniesz

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

zwykłe kierunkowe

Jeśli chcesz mieć piach w garażu od tych w jodełkę to kup , według mnie to najlelsze zwykłe kierunkowe z tymi wypustami po zewnętrzne lrawędzi bo lepiej z bruzdy wychodzi 

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

jedź do sołtysa obejżyj renie może jakieś wnioski wyciągniesz

Ja się nie znam na zachodnich, nawet nie wiem gdzie toto ma silnik, a sołtys "stary" lis kitu mi nacisnie a ja gotów uwierzyć i kupić 

Opublikowano
57 minut temu, daron64 napisał:

Co to jest rok. Ja do zakupów, czy jakichś grubszych (jak na moje możliwości) inwestycji to po parę lat sobie czytam, pytam itd.

A właśnie. Sąsiad widzę kupił sobie cyklopa, także muszę myśleć i jakimś turze do 7011(albo 60tki, ale chyba lepiej na zetorka?). Ma być tani. Rocznie robiłby tylko - parę ton nawozu w bagach, 30 parę rozrzutnikow obornika, raz na parę lat wapno, no i koło 100balotow. Już kiedyś robiłem podejście do tematu, no ale jak dobrze pójdzie to na wiosnę trzeba będzie w końcu kupić. Na co patrzeć?

I coby przynajmniej 1200kg dżwignął. Weż ze sobą kogoś co ma ładowacz i już on coś tam z grzechów wynajdzie,aha,dobrze żeby wychył ramki był ten niski ,bo z bb  do stodoły nie wjedziesz😉

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Ja się nie znam na zachodnich, nawet nie wiem gdzie toto ma silnik, a sołtys "stary" lis kitu mi nacisnie a ja gotów uwierzyć i kupić 

A co tam masz innego, poza bardziej przemyślanymi rozwiązaniami?

Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Tam nie ma żadnej kosmicznej technologii ,zwykły mechaniczny ciągnik, .

Jestem pewien tego ciągnika do tego stopnia,że moge wypisać gwarancje

• Like 1
Opublikowano

@Ursus932 - jak taki sprzedający jak @soltys48 chcę z tobą ubić interes to tankuj auto i w drogę do tej Złotoryi czy tam Złotowa. Tylko hotdogów na orlenie nie jedz bo u sołtysa podobno wyśmienite wyroby z kabana a jak dobijecie targu to jeszcze na drogę dostaniesz wiktu jak będziesz Renatą na kołach wracał 👍

Opublikowano

a kaban bity w środę i czwartek.....jest jedno ale............

Na Renatę jest już dogadany klient i jeśli zdecyduję sie na Areskę  to stara jedzie do nowego właściciela-2km od gospodarstwa

Opublikowano

Jakbym miał bliżej to bym na sam poczęstunek się wbił pod pretekstem kupna ciągnika :D Zawsze możesz mu IHC sprzedać czy jakiej to tam marki ten twój podwórkowy ogier jest :D 

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

a kaban bity w środę i czwartek.....jest jedno ale............

Na Renatę jest już dogadany klient i jeśli zdecyduję sie na Areskę  to stara jedzie do nowego właściciela-2km od gospodarstwa

Kiedyś nie chciałeś aresa, a tu takie kwiatki, co cię skłoniło?

Opublikowano
36 minut temu, kizak napisał:

I coby przynajmniej 1200kg dżwignął. Weż ze sobą kogoś co ma ładowacz i już on coś tam z grzechów wynajdzie,aha,dobrze żeby wychył ramki był ten niski ,bo z bb  do stodoły nie wjedziesz😉

Udźwig to byle na balota sianokiszonki starczyło :)

Do zakupu to jeszcze daleko. Wszystko musi dojrzeć u mnie, albo bardzo wk***ic :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v