Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak masz chęci to możesz mi wysłać, oczywiście na mój koszt, no i pomyśl ile za to chcesz. No i w sumie co masz, bo jakieś takie najpopularniejsze są wgrane, contra, czołgi, Mario, olimpiada, czy strzelanie, to nie ma co dublować

Opublikowano

Najwiekszy idiota i kłamca na yt dodaje nowe kłamstwo. Ciągnik stał na olx kilka mieś za 17600. Był u dziadka od nowości dziadek nie chciał słyszeć o mniej niż 17. A że na umowie wpisali 10tyś to logiczne skarbówka. Nie trafiały do dziadka żadne argumenty, że ma 4 łyse opony nie ma przeglądu to nawet nie przejdzie itp. Mówi że to super sprzęt a sprzedawał bo się konczył silnik (duży przedmuch do skrzyni korbowej oraz nierówna praca na wysokich obrotach, dym to sami widzicie. ciągnik ma okkoło 6tyś mtg a dziadek wmiawiał, że nie liczy od tego roku i ma 1900. Remont silnika plus oponony to lepiej było sprzedać za 17 idiocie z YT i dołozyć do czegoś z 4x4.

• Like 4
Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-ursus-c-4011-CID757-IDDnhI8.html

Taki skutek na wodzie jezdzic ... i zapomnieć 

9 minut temu, czesio200 napisał:

Najwiekszy idiota i kłamca na yt dodaje nowe kłamstwo. Ciągnik stał na olx kilka mieś za 17600. Był u dziadka od nowości dziadek nie chciał słyszeć o mniej niż 17. A że na umowie wpisali 10tyś to logiczne skarbówka. Nie trafiały do dziadka żadne argumenty, że ma 4 łyse opony nie ma przeglądu to nawet nie przejdzie itp. Mówi że to super sprzęt a sprzedawał bo się konczył silnik (duży przedmuch do skrzyni korbowej oraz nierówna praca na wysokich obrotach, dym to sami widzicie. ciągnik ma okkoło 6tyś mtg a dziadek wmiawiał, że nie liczy od tego roku i ma 1900. Remont silnika plus oponony to lepiej było sprzedać za 17 idiocie z YT i dołozyć do czegoś z 4x4.

Pewne te informacje ? 

Opublikowano
5 godzin temu, bratrolnika napisał:

Koledzy, nie walają się komuś nie potrzebne gierki na Pegasusa??? Odkupie dla syna

W domu rodzinnym jest trochę kaset ale gdzie teraz mamuśka mogłaby je pochować... Teraz u żony przed remontem odkopałem nówkę sztukę pegasusa nigdy nie odpalanego,myślałem że może luty się popaliły a okazało się że nie było w zestawie jednego kabla żeby podłączyć go do tv. I tak leży w pudle nieużywany ale muszę wkońcu kupić kabel i go uruchomić bo aż mi się przypomniały czasy siedzenia przez pół dnia i gra w Mario

• Like 1
Opublikowano

pewne byłem na miejscu w listopadzie. z tym człowiekiem nie szło nic utargować. Silnik na wykończeniu. kabina średnia błotniki pognite no i 4 opony łyse, brak przeglądu. Wizualnie wmiare i coś by z tego zrobil ale nie za 17tyś. Nawet handlarze tego nie mogli wyrwać.

Opublikowano
21 godzin temu, jacus napisał:

ten na srodku to masa przykrecana do bloku silnika bizona lub ursusa, a reszta to juz sam sobie sprawdzisz, albo bedzie tykal licznik mtg albo wskazowka obrotomierza

W zetorze 9540 mam chyba podobną prądniczke ale ciężko tam zajrzeć bo miejsca mało,ale zauważyłem że tak jakby jeden kabel był odłączony. Chyba że poprzedni właściciel wsadził dwupinową prądniczke a kabelki są trzy i jeden nie wpięty. Nie działa mi obrotomierz i licznik mth.

Opublikowano

Ja nie wiem czy płyn jest taki wspaniały? Warto to do C-330 lać jak ciągnik od połowy listopada do połowy lutego stoi ze spuszczoną wodą w garażu a w marcu czy kwietniu w garażu temperatura już poniżej zera nie spada i wody się nie spuszcza.

Fajna ta lampka w kabinie w tym 3P. W C-330 też taką mamy ale nie podłączona jest, trzeba to zrobić jak teraz będzie na warsztacie.

Opublikowano

płyn chroni przed korozją i osadzaniem kamienia

poza tym, nie musisz dostawać sraczki jak nagle w nocy wyskoczy -3 na poczatku  września, z jeżdżenia na wodzie korzyść żadna

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Warto bo na plynie uklad jest zalany i  powietrze nie ma tam dostepu a bez wody niby sucho tam jest przez te 3 miesiace jak mowisz   ale zawsze cos tam zostanie i korozja robi spustoszenie  w bloku wiadomo cieplej wody wleje lzej zapali ale plyn zdrowszy dla  elementow silnika

Edytowane przez krystekc355
Opublikowano

Jak on pod chmurką nigdy nie stoi bo ja i senior jak Rysiu, na noc ciągnik do garażu. Od połowy listopada do marca nie pali się go bo nie potrzebny a w garażu temperatura poniżej zera nie spada. To już kurła nie wiem. Pewnie dalej na wodzie będzie chociaż może kiedyś...

Opublikowano

1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Jak on pod chmurką nigdy nie stoi bo ja i senior jak Rysiu, na noc ciągnik do garażu. Od połowy listopada do marca nie pali się go bo nie potrzebny a w garażu temperatura poniżej zera nie spada. To już kurła nie wiem. Pewnie dalej na wodzie będzie chociaż może kiedyś...

Rdzy mroz nie potrzebny :o

Opublikowano

Raz, przed zimą, jak senior robił tak i ja robię. Potem stoi ze 3 miesiące nie palona w marcu zalana na nowo i potem tylko dolewka jak mało w chłodnicy ale ten ciągnik robi tak mało że tego dolewania to mało co jest. Licznik nie działa ale podejrzewam że max 50-60mtg w roku robi albo i nie.

Opublikowano

@Rolnik200598 a ty wiesz że za każdym razem jak wlewasz świerzą wodę to samo tyczy się dolewek dostarczasz świerzą porcję kamienia kotłowego który prowadzi do korozji. 

Opublikowano

@adam131 już ci pisałem że z tym problemem do mojego szajsunga. 😔

Ps. Jak piszesz to możesz się nie jąkać bo to trochę irytujące. 😏

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nalal bys raz plynu i mial spokoj, ostatnio robilem silnik w c360 ktory od zawsze chodził na wodzie to rdza z kamieniem wszedzie... 

Silnik nie był nigdy robiony to nie wiem jak tam jest i robiony nie będzie bo jest w dobrym stanie, ciśnienie trzyma, nie kopci, nie leje się. Czyli mówicie że ten płyn taki wspaniały to może się kupi. Będzie w przyszłym tygodniu u mechanika to się spytam co jego zdaniem lepsze.

Opublikowano

Normalnie rozwalają mi system jak słyszę że woda lepsza od płynu. 🤯

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v