Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ty przy tych km masz auto w benzynce czy dieslu?

@szmergiel

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tak podejrzewałem. Też mam dosyć benzyny. Przebiegi co prawda mniejsze robię, ale te 70 tyś rok w rok się robi.

Opublikowano
1 godzinę temu, izydor6280 napisał:

możesz próbować masy poliuretanowej klejąco uszczelniającej, ale czy zda egzamin trudno powiedzieć
jeszcze pytanie czy ranty obręczy bez wżerów, bo stare zwykle takie są, a na takim wątpię aby stopka się uszczelniła

jak już myślisz o nowej oponie to warto dołożyć do nowej obręczy, wtedy masz pewność że będzie ok, może koszt nieco większy niż dętka, ale serwis o wiele przyjemniejszy

Tyle ze mam teraz felgi z Zetora szersze i chyba inny rozstaw pod gwiazdy .felgi zdrowe mają ranty.

Opublikowano

1 godzinę temu, szmergiel napisał:

klocki hamulcowe do f10 300zl wytrzymywaly ok 50tys km bo ostro jezdze. do g30 kupowalem raz dopiero i za kpl dalem 320zl i tyle. aha w jednej f10 przy 390tys km kupilem kpl tarcz bo oryginalne juz byly do niczego 1600zl. i tyle.no i jeszcze kabelek z czujnikiem do hamulcow 4 lata temu 150zl ,teraz 120zl kosztuje. takie to koszty.bo tyle trzeba bylo dolozyc zeby do 400tys dojezdzic.za darmo nic niema.dobre auto kosztuje ale sie nie psuje. ps.jak czytam o ludziach co do bmw zakladaja gaz to litosc bierze ale maja za swoje  bo kazdy normalny wie ze wiekszosc silnikow bmw zle znosi gaz i pozniej jest to skarbonka ale cebulak musi szukac oszczednosci.taka prawda.

Nie rozumiemy się chyba...

Kupiłeś tarcze a teraz porównaj inne marki aut a ta sama firmę tarcz.

Ja nie twierdzę że bmw to zle auta 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jedrus2020 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/same-leopard-85-z-turem-mx-CID757-IDFa1lf.html drogi by kosztowało zrobienie tej 3? Ile on wogole na biegów?

Ten same stał za 23tys skoro tyle potaniał to musi być drogą ta naprawa. Z tego co kojarzę to zmienił lokalizację.

1 godzinę temu, szmergiel napisał:

od 15 lat tylko diesel .jezdze i nie naprawiam

A co zadbana benzyna gorsza?? Miałem różne diesle i nigdy więcej w życiu nie kupię więcej ON. Ropa to tylko w ciagniku. 

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

Pewnie że gorsza. Do póki są dizle, dalej będę się kołatał dizlem. Przynajmniej ja mam taką opinię. I z tego co się orientuję po znajomych, kto raz kupił dobrego dizla o benzynie nie myśli.  

Opublikowano

Mam jedno i drugie, z dwojga złego wolę jeździć dizlem jak benzyną. A i spalanie w benzynie żeby jakoś to wychodziło to trzeba jeździć jak emeryt. Wcześniej też miałem benzynę to dajta spokój. Dizlem od 4 lat i zero problemów. 

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Dobry diesel? Z ekocackami na krótkie odcinki to nie jest dobry wybór. 

Przecież nowe benzyny też już mają filtry dpf. Czy benzyna tańsza w naprawie nie powiedział bym. Większość silników benzynowych to zagadki, czasami nie do opanowania. W dieslu jak coś się psuje to słyszysz i czujesz co to jest.

Opublikowano
6 minut temu, rafal3939 napisał:

W dieslu jak coś się psuje to słyszysz i czujesz co to jest.

Wpisz w google N47 wolał bym nie czuć i nie słyszeć. Jest też kilka wynalazków benzynowych ale tylko to ratuje cie jak masz 5km do pracy.

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik200598 napisał:

https://www.castorama.pl/kosiarka-spalinowa-z-napedem-b-s-750ex-53-cm-id-1126196.html

Ma ktoś coś podobnego? Warto? Silnik niby B&S. Muszę coś nabyć bo moja kosiarka już klękła chyba na amen.

Teraz B&S to nie to co kiedyś. Tu niby wyższa seria, ale też już zdążyli ją "ulepszyć". Gdybym coś brał to z Hondą, albo nawet Loncin zamiast B&S- dobry Chińczyk nie jest zły

• Like 1
Opublikowano

Czy ja wiem? Boję się tego Chińczyka choć w glebogryzarce mam Loncin i źle nie chodzi. Tu tak naprawdę mnie wyposażenie przekonało, a mianowicie kosz 70l i złączka do mycia. Mam w starej 9 letniego B&S, od jakieś 2-3 lat zaczął prychać i kopcić ale chodził aż do teraz.

Opublikowano
25 minut temu, hubertb napisał:

Dobry diesel? Z ekocackami na krótkie odcinki to nie jest dobry wybór. 

Prawda

A co do diesla czy benzyny -Mam to i to ,i moim zdaniem wszystko ma wady i zalety i wszystko zależy jak uzytkujemy i dbamy

Opublikowano

Jeśli ktoś mówi że diesel jest tani w naprawie to chyba nie wie ile trzeba wsadzić w naprawę silnika 3.0 np w BMW zresztą każdy silnik z Pb poza kilkoma wyjątkami będzie tańszy w naprawie od tego w dieslu.  W benzynie depniesz to czuć jak się zbiera a diesel to kopciuch i muł do puki turbo go nie podgoni.

Opublikowano
22 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jeśli ktoś mówi że diesel jest tani w naprawie to chyba nie wie ile trzeba wsadzić w naprawę silnika 3.0 np w BMW zresztą każdy silnik z Pb poza kilkoma wyjątkami będzie tańszy w naprawie od tego w dieslu.  W benzynie depniesz to czuć jak się zbiera a diesel to kopciuch i muł do puki turbo go nie podgoni.

wsiada w jeden model auta najpierw z benzyną i później że zbliżoną lub troszkę mniejsza mocą diesla i wtedy się wypowiedz.

stare kopciuchy to były miły a nie nowe .taka sama moc a diesel bez porownania lepiej się zbiera.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

W benzynie depniesz to czuć jak się zbiera a diesel to kopciuch i muł do puki turbo go nie podgoni.

Nie wiem dlaczego tak sądzisz, ale chyba umknęło Ci coś z diesla. Już dawno poradzono sobie z dziurą w sprężaniu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v