Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Sąsiad ma taką z silnikiem 10kW, przyczepa D-47 podobno około 45 minut idzie (z nadstawkami) ze ssawki, jak masz zsyp, to szybciej

Ja mam bez nadstawek na balonowkach. Mam zamiar wsadzać w przyczepę i niech ciągnie. Myślę że jak krótką drogę będzie zboże pokonywać to może szybko będzie szło, chociaż w tamtym roku do big bagow sypalem a potem turem na żmijkę i też szło,ale trzeba było żmijkę przestawiać tam gdzie chciałem sypać a tak to tylko rurę przestawie

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, rafal3939 napisał:

To ta sama żmijka co mi kiedyś proponowałeś?

Nie, te to sam kupiłem w sobotę co ci proponowałem, a to kolega z pracy się zdecydował sprzedac swoją

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
51 minut temu, bratrolnika napisał:

Kurde, jeszcze to nie sprzedał??? W zeszłym roku smieszkowaliśmy że deska w drewnie to bogate wyposażenie ma

Cena też nie za duża

@Ursus932 A może taki za pół pieniędzy????☝️

Ale jako "fachowiec" w dziedzinie drewna nie podoba mi się ta deska😕tempe noże na strugarce były 😎  

Opublikowano
15 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale jako "fachowiec" w dziedzinie drewna nie podoba mi się ta deska😕tempe noże na strugarce były 😎  

Drewno drewnem, ale czy on aż tak bardzo się od tych nowszych różni że warto dac trzy razy tyle za nowszy????

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Drewno drewnem, ale czy on aż tak bardzo się od tych nowszych różni że warto dac trzy razy tyle za nowszy????

A na co bibułe trzymać w banku ?😎. Może nie wiele ale jednak różnice są i do tego wiek czyli zmęczenie materiału większe 😏

Opublikowano

@bratrolnika nie sztuk wydać 40-60 tyś na ciągnik byle był ,nie spieszy mi się bardzo więc czekam na dobrą okazje👍

Opublikowano
6 godzin temu, Belaruss820 napisał:

http://pom.com.pl/wyroby_pom/przenosniki_pneumatyczne/t207_pl.html

Jak się sprawdza taki sprzęt?chodzi mi o najmniejszy model z 7,5kW silnikiem. Odległości byłyby krótkie bo 1,5m wysoko i 3m długość  i do tego wysokość przyczepy d47. Jaką to mogłoby mieć wydajność?lepszą niż 4,5t/h? Ktoś może użytkuje taką dmuchawę?

Jestem posiadaczem takiej dmuchawy. Na odcinku 2m poziomo i 2m w pionie uzyskałem około 4t/h. Może po lepszej regulacji powietrza można by uzyskać większą wydajność, ale zdecydowałem się przerobić napęd na przekładnie pasową co pozwoliło zwiększyć wydajność do 5-5,5 t/h. Wydajność określam na podstawie pszenicy.  Jak coś to pytaj na priv.

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

@bratrolnika nie sztuk wydać 40-60 tyś na ciągnik byle był ,nie spieszy mi się bardzo więc czekam na dobrą okazje👍

bo sie uparłeś jak stara baba............

w tym budżecie dawno już bym jeździł ciągnikiem

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v