Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, szczypka napisał:

https://www.olx.pl/oferta/kverneland-4-CID757-IDDUJ8j.html        ciężkie warunki miał ten pług albo operator idiota 

pewnie jedno i drugie, i ta dziura w odkładni na samym początku, pewnie trudne warunki+ kuń duży i kapka idioty operatora i mamy taki pług 

3 godziny temu, slawek74 napisał:

powraca, panie zamawiasz pan czy nie, od razu przelew na konto i do pana jadę ale narpierw przelew. przelew poszedł, kasy ni ma traktora ni ma

2 godziny temu, Pafnucy napisał:

Ursus , a może daj spokój Zatorom i kup taki ?    https://www.olx.pl/oferta/john-deere-2400-zetor-7340-CID757-IDDOonn.html#e2b884fe7a

fajnie wygląda ten ożenek JD i fetora 

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

A już się zastanawiam może jakiegoś nowego "bombla"60-70 koni brać . może by jakie dofinansowanie dostał

zależy na jakie się łapiesz, teraz ostatnie rozdanie i to będzie walka na śmierć i życie o kasę, najłatwiej będzie z RMG tylko tam jest 60 klocków max tyle że masz te 60 i nie ważne czy kupujesz za 60 czy za 500 tyś 

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Ale wtedy to większa kwota wchodzi w grę więc może zetor major ,mtz ,farmatrak, NH też znajomy kupił dał chyba 125 tyś za takiego małego

ooojjj ciężki wybór, ja szukam też czegoś na RMG i wziąć coś pewnego to nie lada wyzwanie, w takich cenach to masz cnh, deutz, farmtrac,chińczyki i nie wiem co jeszcze by wbiło

1 godzinę temu, farmtrac8244 napisał:

Najprawdopodobniej

Ze względudu rewresu zasługuje na zainteresowanie. Moim zdaniem.

To tego Farmera jednak odpuściłeś obie? 

no właśnie miałem się pytać co to za dźwignia, farmery w dużej grupie ryzyka, połowa jest bezawaryjna 2ga połowa więcej stoi na warsztacie jak jeździ

14 minut temu, sladan napisał:

na sąsiedniej wsi jest 1060 od kąd pamiętam, teraz jako pomocnik z 2ma kosiarkami, opryskiwacz itp, właściciel mówi że częściej musi do 10cio letniej valtry zaglądać niż do tego, dziada, prosty,bezawaryjny i wygodny, czego chcieć więcej ? 

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Chłopaki zlitujta się nad tym @Ursus932 i weź ta sprzedajta mu jakiś traktor z turem żeby chłopina nie męczył się i przy okazji nas. 😎

Właśnie miałem napisać żebyś mu oddał za pół pieniędzy 5314 to by nie marudził....

Opublikowano

Do tych pół niech dorzuci drugie pół i możemy negocjować. 🤣

Opublikowano
12 minut temu, Partyzant85 napisał:

@Rolnik_z_Podkarpacia  a raczej koparkowy_z_Podkarpacia :D  na budowę 19 się załapałeś że te koparki tak kupujesz ? :D

Aż tak nie szaleje ale i na s19 mógłbym robić bo już miałem propozycję od gościa u którego wcześniej pracowałem tylko pieniądze zaoferował słabe no i przy takiej budowie to już wyższa szkoła z BHP papierami itp. 

10 minut temu, hubertb napisał:

Do s19 potrzeba większych maszyn. Raczej gmina złożyła mu dobrą ofertę.

Też nie, jest u mnie w okolicy sporo koparek ale wszystko na budowach daleko od bazy i na miejscu nie ma kogo się złapać. Także na Hitachi mam roboty sporo w koło komina a drugiej szukam na dalsze wyjazdy poza baze ale to na mniejsze budowy czy roboty pod PBI. Dopiero zaczynam w tej branży dlatego szukam fajnych używek i nie pcham się w nowe na które musiałbym brać kredyt. 

Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

Chłopaki zlitujta się nad tym @Ursus932 i weź ta sprzedajta mu jakiś traktor z turem żeby chłopina nie męczył się i przy okazji nas. 😎

Bo nie chodzi żeby króliczka złapać A gonić😎

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Byłem teraz na podkarpaciu, podejrzewam ze te wszystkie miedze i krzaki bedzie likwidowal, roboty mu starczy i na 10 takich koparek 😄

No w mojej okolicy są ugory nawet od uja nie powiem że nie ale to piachury więc nie dziwota. Ale jak jeżdżę w lubelskim to też jest ugorów jak gdzieś ziemie słabsze więc podejrzewam że u was też tak jest.

Opublikowano

No już chyba z pół roku przebiera w tych łursusach i fetorach i dalej nie może wybrać :D

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

No w mojej okolicy są ugory nawet od uja nie powiem że nie ale to piachury więc nie dziwota. Ale jak jeżdżę w lubelskim to też jest ugorów jak gdzieś ziemie słabsze więc podejrzewam że u was też tak jest.

to ja się chyba na podkarpacie przeprowadzę, 100 ha w 3 kawałkach kupię i będę normalnie gospodarzył a nie na Opolszczyźnie 18 ha 

Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

Do tych pół niech dorzuci drugie pół i możemy negocjować. 🤣

Twój to zajechany jest 😝

Opublikowano
1 minutę temu, igor10246 napisał:

to ja się chyba na podkarpacie przeprowadzę, 100 ha w 3 kawałkach kupię i będę normalnie gospodarzył a nie na Opolszczyźnie 18 ha 

😀😀😀chyba 100ha w 70 kawałkach

Opublikowano

@Ursus932 jaki zajechany 🧐 troszkę zaniedbany i tyle, jest w kwiecie wieku bo tylko 3700 motogodzin.

Opublikowano
1 minutę temu, igor10246 napisał:

U tego gospodarza gdzie bylem to rozdrobnienie takie ze bylem w szoku. Na swoich polach mial mokro to jechalismy po sasiadow polach, jednocześnie dwoch bo 15m na jednym sie nie zmiescilo 😄

5 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

No tak, ale ile nie zagospodarowanej jest nawet dobrej ziemi przez te miedze i krzaki wszedzie na polach. Facet zadowolony jak w kawalku jest 4-5 ha. Ciągnikiem 340KM jezdzic po takich działkach to ja mu serdecznie wspolczuje...

Opublikowano
9 minut temu, ernestproxima90 napisał:

Będe miał masseya 6120 i case cx80 z ładowaczami

takimi raczej kolegi nie skusisz. On szuka w zetorach po 60 tyś za ciągnik który prócz jako takiej kabiny nic nie oferuje, to dobre ciągniki, ale litości, nie w tej cenie. ALe puki są na to klienci i napaleńcy to ceny takie będą.

Opublikowano
5 minut temu, igor10246 napisał:

To żeś pojechał, u nas takie rozdrobnienie że moje pola to max 20m szerokości A przeważnie to 10m, jeden plus że chociaż długie. Co do kupna to taniej niż 25 tyś/ha nie znajdziesz i to ciężko kupić bo ludzie zawistni i wolą żeby brzózki rosły niż ktoś uprawiał.

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

takimi raczej kolegi nie skusisz. On szuka w zetorach po 60 tyś za ciągnik który prócz jako takiej kabiny nic nie oferuje, to dobre ciągniki, ale litości, nie w tej cenie. ALe puki są na to klienci i napaleńcy to ceny takie będą.

Wiem jak sprzedawałem swojego zetora . Claasy z tego roku sprzedaje  taniej , a przecież wiadome jest ,że nie ma nawet co go porównywać z zetorem .

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

U tego gospodarza gdzie bylem to rozdrobnienie takie ze bylem w szoku. Na swoich polach mial mokro to jechalismy po sasiadow polach, jednocześnie dwoch bo 15m na jednym sie nie zmiescilo 😄

No tak, ale ile nie zagospodarowanej jest nawet dobrej ziemi przez te miedze i krzaki wszedzie na polach. Facet zadowolony jak w kawalku jest 4-5 ha. Ciągnikiem 340KM jezdzic po takich działkach to ja mu serdecznie wspolczuje...

A gdzie byłeś jeśli można wiedzieć?  Nie widziałem jeszcze takich dużych ciągników w mojej okolicy że względu na rozdrobnienie no chyba że gdzieś jakieś pola po PGR-ach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v