Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, adam2812 napisał:

Na badaniu u diagnosty nie jest sprawdzona strikte sprawność amortyzatorów tylko czas przez jaki opona styka się z podłożem. Może to równać się tym że kiepski samochody nigdy nie osiągną nawet 60% a samochody sportowe czy też po prostu z dobrze zaprojektowanym  zawieszeniem wskażą przez dłuższy czas wysokie wyniki.

I to jest odpowiedź, BMW serii 5 GT z aktywnym zawieszeniem otrzymuje na takim badaniu bardzo niską sprawność tylko dla tego że samochód "nie widzi prędkości". Ford ST z wylanym amorem dostał 80% ;) ale miał sprężyny tak sztywne że 80kg oparte o silnik nie uginało go nawet o 0,5cm. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

https://feylamellenringe.com/wp-content/uploads/2018/01/Fey-CATALOG-EN.pdf

Uszczelnienie labiryntowe: 

http://www.zombbs.com.pl/uszczelnienie.php

Piasty a do czego ta piasta? Jeśli do koła i nie porusza się z wysokimi prędkościami obrotowymi załóż na wałek kawałek dość twardej(najlepiej hartowanej i szlifowanej) cienkościennej tulei i zabij najzwyklejsze uszczelnienie gumowe Simmera. 

Edytowane przez hubertb
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Uziu92 już kilka razy tu pisałem od Drożdża z Kupna na Podkarpaciu radzę trzymać się  z daleka bo ma same złomy a po drugie to kawał uja i cygana.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
11 godzin temu, Bananek napisał:

A to łożysko pada w sekundzie? to czym Ty jeździsz? scenikiem zrobiłem z 10000km z wyjącym lozyskiem. nic nie pękło. zwykły dyskomfort. prędkości do 120 km/h. staram się tego nie przekraczać. w żadnym aucie łożysko koła nie pęka od razu. najpierw daje o sobie znać, że już czas na wymianę.

Obecnie RAV4, Corolla E12U i jeszcze miesiąc temu Golf 3 LPG jeżeli chodzi o prywatne. Sam Golf przez 14 miesięcy 60tys. Z czego 47tys. na gazie. 10tys. to mogłeś zrobić z szumiącym lozyskiem, a nie wyjącym. Poza tym to miałem na myśli zblokowanie, wtedy to trzeba życzyć szerokości i gumowych drzew. Żadne łożysko nie wytrzyma więcej niż 200tys.km i mam na myśli np. SKF. Auta na markowych częściach, płynach np. wymiana oleju Corolla manual co 60tys.km Motul MotylGear 75W90....a nie co 100tys. w automacie dla śmierdzieli. 

Opublikowano

Starsze toyoty poza pewnymi wadami to jedne z najtrwalszych aut.Szwagier teraz kupił RAV4 od pierwszego właściciela z 10r z przebiegiem 108 tys.serwis w toyocie do ostatniego dnia.2.0 benzyna 152 konie

Opublikowano
11 godzin temu, Agrest napisał:

A do szejsiontki to co tu porównywać.

No niby nie ma co porównywać, ale sprzęt od niej ciąga i ma czasami problem przy agregacie 2,1m. Na wąsko to nie widać że ma tyle mocy. Pług 3 skibowy, 4 już trochę by bujało

Opublikowano
6 godzin temu, red83 napisał:

. Żadne łożysko nie wytrzyma więcej niż 200tys.km i mam na myśli np. SKF.

Kończ waść, wstydu sobie oszczędź. E39 ponad 300000 przelotu sprzedana na oryginałach. Obecnie e61 260000 i wszystko oryginał i nic nie wskazuje na potrzebę wymiany. Jeszcze wcześniej corolla e9 i taka samo.

• Thanks 1
Opublikowano

Oglądałeś łożysko i jesteś pewien że nikt wcześniej nic nie robił czy masz samochody od nowości u siebie? 

Opublikowano
1 godzinę temu, jedrus2020 napisał:

Ale zobacz ze na innej aukcji ma już lepiej zrobiona przynajmniej ta z pierwszych zdjęć. Chyba ze to nie jego przyczepa tylko zdjęcia zbinternetu

to jego, nawet na forum są użytkownicy co mają od niego przyczepy, fajne sztuki robi

tą to chyba komuś na zamówienie robił i się temat rozmył, bo w reguły wszystkie klepie na jedno kopyto, takie jak ta za 12500

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v