Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7

Ursus932 napisał:

19 minut temu, wojtal24 napisał:

i co? nie mozesz wziasc cos od nich? ja kilka lat kupilem od darka wlasnie traktor i powiem szczerze ze jestem zadowolony później bylem tam z kolega tez kupil od nich traktor i tez jest zadowolny

Ale nie chcem zagramanicznego zachoda 

ja kupilem Zetora od nich

Opublikowano
12 minut temu, pawel885 napisał:

Był tu kiedyś jeden użytkownik  z tego co pamiętam @luke16  - przechodził to samo co Ty - zetor zetor zetor , jak liznął zachodu to klął te zetory jak tylko mógł.... miał chyba 7211 potem 8145 - chlor z tego co pisał 

Ja nie jestem z tej waszej większości tutaj na forum co to na widok zachoda leją w gacie z zachwytu 🙆‍♂️

A po drugie czytałem nawet tu dziś na forum ile osób wymieniło zachody na ursusy i zetory bo mieli już dość 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Zetor to nie traktor traktor to nie zetor. Parafrazując reklamę.

Wiem ze nie zawsze można mieć to co się chce ale jak jest możliwość to trza przechodzić na zachodnie, droższe przy naprawach jednak trwalsze i lepiej wykonane.

Z zachodnim taki problem ze dobrego nikt  nie sprzeda. Wiec szansa ze używanego zachodniego się trafi dobrego jest duzo mniejsza.

Edytowane przez NieMadry
Opublikowano (edytowane)

6 minut temu, Ursus932 napisał:

Ja nie jestem z tej waszej większości tutaj na forum co to na widok zachoda leją w gacie z zachwytu 🙆‍♂️

A po drugie czytałem nawet tu dziś na forum ile osób wymieniło zachody na ursusy i zetory bo mieli już dość 🤦‍♂️

Taa a za 5 lat wymienią na kobyłe bo i te się będą psuć.

Edytowane przez jacek3773
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Ursus932 napisał:

A to co w tym złego coś jest 🤔 ludzi zazwyczaj mają swoje upodobania i gusta, po drugie nie jedną bo patrzę też na zetory 

to tak jak Richard z ursusem swoim 

8 godzin temu, Ursus932 napisał:

grubego babochłopa

znajomo zabrzmiało

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacek3773 napisał:

Taa a za 5 lat wymienią na kobyłe bo i te się będą psuć.

15 minut temu, slawek74 napisał:

Ursus musi dojrzeć by zrozumieć 😁😜 jak go już od tych łursusów będzie dvpa i głowa boleć to zmądrzeje 🤭😁

13 minut temu, szymon09875 napisał:

To sie bedzie ciągnęło jeszcze wieki. 

Tematy na agrofoto za 20 lat:

Ciągnik za 60 tyś-Zetor 7245 czy fendt 412?

Co wybrać? Ursus 1604 czy John Deere 6140r ?

Ludzie zejdzie na ziemię, w Ameryce pełno farm bazuje na starych prostych bez komfortu ciagnikach i żyją, ale nie w Polsce musi być inaczej bo taka moda, żeby tylko dupe wygodnie wozić 🙆‍♂️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

@slawek74 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤷‍♂️🤭:D

W 60 pewnie ciut gorzej 

Opublikowano

Najważniejsze to nie rzucać się na okazje i nie być skupionym na marce lub modelu. Tylko z głowa przemyśleć wszystko wybrać co i jak pojeździć pooglądać najlepiej z kimś kto się zna jak pierwszy raz kupujemy model lub markę. 

Sam 2 razy ruszałem w polske skupiony na danej marce i modelu po 500 km w jedna stronę.  Wynik był taki ze kupiłem markę która chciałem ale model całkiem innym o praktycznie takich samych parametrach. Dlaczego tak wyszło bo to co kopiłem w porównaniu do innych wyglądało jakby było z 10 lat młodsze.

W przyszłości jak będę kupował używkę i będzie wybór to będę patrzył żeby było w jak najlepszym stanie bo wtedy mniej wyjdzie ciekawostek do naprawy. Powiem ze z perspektywy czasu jestem bardzo zadowolony a jedna maszyna co oglądałem była na rok później bo silnik się skończył. No ale przy oglądaniu niby wszytko było ok tylko leciutko olejem było czuć, na blachach było widać plamki po oleju wiec odpadł z rywalizacji:)

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Akurat miałem pytac o jedną rzecz. Może będziesz miał porównanie.

Jaka jest różnica w wygodzie między np ciężka seria w dużej kabinie vs ciężka seria w kabinie euro(te nowsze modele) vs ta seria 7540-10540 vs zachodni podobnej mocy i w podobnych pieniądzach?

Jestem za młody na doświadczenie w ciągnikach,od małego zawsze w zetorze 3320 albo Belarus. Ale w siedziałem w ciężkich seriach w cienkim,grubym dachu, w serii x34 no i w euro w zts. Jak dla mnie w zetorze u mnie wkoło wszystko widać,fakt jest trochę nisko dlatego poprzedni właściciel poduszkę kładł a mi nie wygodnie się na niej siedzi,teść sobie ja podkłada pod i tyłek 😀w euro kabinie z tylu duża dolna szyba to widać wszystko ale mało miejsca w kabinie tak samo w ursusie np 934,w ursusach czy to cienki czy gruby dach słaba widoczność na dolny zaczep. Z zachodnich to jedynym ciągnikiem jakim jeździłem to był jd 6210 i tam kabina to jest dla mnie super. W moim 9540 kabina praktycznie to samo co w Proximie czy forterze ale plus taki że szyba idzie od samego błotnika a nie wyżej dzięki temu lepsza widoczność. Ale to jest tylko moje zdanie. Szukając ciągnika teść się napalał na ciężka serie i patrzyliśmy 1014 ale sam mówił że po jeździe 902 wie że ta widoczność to wada,wybór padł na 9540. 

Opublikowano
48 minut temu, Ursus932 napisał:

Ludzie zejdzie na ziemię, w Ameryce pełno farm bazuje na starych prostych bez komfortu ciagnikach i żyją, ale nie w Polsce musi być inaczej bo taka moda, żeby tylko dupe wygodnie wozić 🙆‍♂️

Pokaż mi tam z jednego Ursusa...

Opublikowano
Dnia 20.12.2020 o 16:01, pafnucy napisał:

traktora. to może potrwać, więc nie ma o czym gadać.

To Ty fetorku sam nie potrafisz znaleźć ciągnika że ktoś musi Ci szukać? 🤣🤣 A tak się śmiejesz z @Ursus932  🤭

Dnia 22.12.2020 o 11:24, conny napisał:

Bedziesz sie tak zastanawiał to pójdzie ten Ursus

Ja już zrobiłem ponad 3000 km i nic.

Tyle to ja w tydzień potrafię nieraz zrobić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v