Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
40 minut temu, danielursus3p napisał:

Chłopie, to jest 60 koni różnicy, ten ciągnik powinien ważyć o chociaż połowę więcej, ale to nie możliwe bo brakło by biegów aby tym chociaż ruszyć z pełną przyczepą czy z pługiem zagłębionym w ziemi. A nie że ciągnik 90 koni jechał jak z wozem z tyłu no ludzie.

A to jaki pług ma  ciągnąć? 

Opublikowano

Normalny, aby efektywnie, a nie że trochę gliny i mieli kołami w miejscu.

Opublikowano
41 minut temu, pawel885 napisał:

Taaa i co jeszcze? Kierowcę ursusa ząb bolał czy słońce go oślepiło? 1min30s widać że robi z tym Ursusem co chce, Ursus ruszył pierwszy bez stracenia przyczepności a to podstawa sukcesu w takich zawodach -  a i tak nie dał rady 

Człowieku jakie zawody🙆‍♂️ dwóch chłopaków przyjechało każdy całkowicie innym ciągnikiem, o Wy chcecie to oceniać 🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Normalny, aby efektywnie, a nie że trochę gliny i mieli kołami w miejscu.

Wujo 16 ciągnie 5x40 , od razu, bo k**wa zara będą insynuacje 🙆‍♂️dodam też ma ciężkie gliniaste ziemie 

Opublikowano
26 minut temu, danielursus3p napisał:

2 metrowe?

U mnie w galerii jest

Dałem 2tys 2m

Tylko mocowania na tuza zrobiłem i rurki dwie dałem

2 minuty temu, kizak napisał:

Na odcinku 15 m  ? 

I ręką na podnośniku jak w c360 :

Opublikowano

Ale trzeba przyznać że jest glina i glina. U mnie glina to jak chude mięso,to obrabiać to trzeba wyczuć moment,i od razu rozdrobnić,bo 2 godziny póżniej to choć weż i  młotem   bij.😐

Opublikowano (edytowane)

@kizak u nas dokładnie takie same, cegłe można robić, kiedyś nawet w okolicy było pełno takich polowych i jedna państwowa cegielni

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
pafnucy napisał:

wiem. siałem koniem trzynastką, ciągnikiem 15, 17, 21 lejkowym.

eee to ja z pietnaski odrazu na 23 rury i kurcze z tym siewnikiem zboże trzeba było rozstawiać na dwóch końcach bo nie starczyło na okrążenie 😀 teraz w stagesteda to chyba z pół tony wejdzie ....

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

eee to ja z pietnaski odrazu na 23 rury i kurcze z tym siewnikiem zboże trzeba było rozstawiać na dwóch końcach bo nie starczyło na okrążenie 😀 teraz w stagesteda to chyba z pół tony wejdzie ....

To żeś kuźwa gęsto siał 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mf362 napisał:

Jeszcze 13 były siewniki dobre takie dwie złączyć w całości i jest 26

miałem zrobiony z dwóch na 21,

Photo0071.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jak ktoś potrzebuje takie dwie 13 zespawane to mam. Tanio oddam - lokalizacja Lubelskie ( lepsza strona Wieprza :D

Opublikowano
Przed chwilą, Partyzant85 napisał:

Jak ktoś potrzebuje takie dwie 13 zespawane to mam. Tanio oddam - lokalizacja Lubelskie ( lepsza strona Wieprza :D

A która to lepsza strona wieprza, zad czy łeb 😁

Opublikowano
Ursus932 napisał:

13 minut temu, slawek74 napisał:

To żeś kuźwa gęsto siał 🙆‍♂️

a to zależy jak długie pole muszę policzyć ile mniejwięcej wychodziło

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A która to lepsza strona wieprza, zad czy łeb 😁

Przyjedź to zobaczysz a nie tylko w swoich Bieżnikach Łysych siedzisz :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v