Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tych nowszych to by co wybrał i z polskich, ale z lat 90 to niestety ale... albo ciężko kurły idą, albo nie kryją jak potrzeba.

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

@Ursus932 chyba z Ryśkiem pomyliłeś bo ma zagona i Ursusa. 

Nie bo wiem że Rysiek też ma 5314, 

21 minut temu, Partyzant85 napisał:

Ale czy ja gdzieś napisałem że nie mają? Napisałem, że polskie wyroby to dalej kopia zachodnich rozwiązań. Ja się nie dziwię, że ty ciągnika nie potrafisz kupić jak przeczytane 3 zdań i zrozumienie ich jest dla Ciebie wielkim problemem.

Dzisiaj to mam taką jazdę tu z wami że już nie nadążam czytać to może i mi jakieś wyraz ulknoł, wiem dobrze że wzorują się na zachodzie, to sam widzisz po h*j tamte kupować jak mam to samo krajowe 🙆‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale i tak nie będzie to samo co zachodni.

No i dobrze ja nie chce jakiej perfekcyjnej kopii 

Opublikowano

@Ursus932 niech bedzie i nawet ta kopia ale z normalna hydraulika a nie najprostrza wersja z ta wajcha pod siedzeniem ze albo dziala podnosnik albo wyjscia.

A jak trafisz na wersje export to mozesz czasem dluzej szukac czesci jak do masseya 390 a cena podobna i ciagnika i czesci.

Do ktorejs wersji ursusa wlasnie licencyj ego dostanie czesci np do przedniego mostu graniczy z cudem

Opublikowano
Mikruss napisał:

@Ursus932 niech bedzie i nawet ta kopia ale z normalna hydraulika a nie najprostrza wersja z ta wajcha pod siedzeniem ze albo dziala podnosnik albo wyjscia.

A jak trafisz na wersje export to mozesz czasem dluzej szukac czesci jak do masseya 390 a cena podobna i ciagnika i czesci.

Do ktorejs wersji ursusa wlasnie licencyj ego dostanie czesci np do przedniego mostu graniczy z cudem

chyba 6014 jest problem z częściami bo mało szt. i większość na export

Opublikowano
11 minut temu, Mikruss napisał:

Czy to aż taki problem z tą wajchą? A były z lepszą hydrauliką? 

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

@Ursus932 jeszcze raz. 🤨

Jakiego kunia ty konkretnie szukasz bo mi umkło gdzieś?

Prawie rok szukałem zetora, ale no rupcie stare i drogie 

Od początku chciałbym ursusa 934 lub 1134 ale mało tego jak biały kruk 😉 no to może coś 4514 /5314

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

to kupuj 😜 mi by obrót się przydał wąskie działki i łąki pasuje przeorywać kryje ładni

Znajdę tańszy 😂

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Czy to aż taki problem z tą wajchą? A były z lepszą hydrauliką? 

Ta wajcha to przekleństwo, spróbuj coś zrobić wykorzystując jednocześnie hydraulikę zewnętrzną/tura i podnośnik, zwłaszcza jak puszcza, co nie jest rzadkim zjawiskiem.

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Prawie rok szukałem zetora, ale no rupcie stare i drogie 

Od początku chciałbym ursusa 934 lub 1134 ale mało tego jak biały kruk 😉 no to może coś 4514 /5314

To gadaj z Ryśkiem. On tego nie powie, ale z chęcią by na Janka Jelenia zmienił. Miałby duet w garażu.

Opublikowano

@Agrest i to jest myśl. 😎 Rolnik1973 sprzeda Ursusa Ursus932 a ja Ryśkowi dam namiary na fajnego jelenia tylko nie wiem czy 95 kucy to na Ryśka za dużo?🤨

Opublikowano
19 minut temu, jacor73 napisał:

Ta wajcha to przekleństwo, spróbuj coś zrobić wykorzystując jednocześnie hydraulikę zewnętrzną/tura i podnośnik, zwłaszcza jak puszcza, co nie jest rzadkim zjawiskiem.

Nie planuję takich maszyn 

10 minut temu, Agrest napisał:

To gadaj z Ryśkiem. On tego nie powie, ale z chęcią by na Janka Jelenia zmienił. Miałby duet w garażu.

Ale widziałes tyle tych zegarów 🙆‍♂️

5 minut temu, stempos1980 napisał:

4514 i 5314 mają jedną wielką wadę za mało biegów w skrzyni

N i e starczy tyle 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v