Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, czesio200 napisał:

W tej też spawali. w środku.  zresztą majstry to takie robili... pokazywali jak się robi a skrzynie 2x składali,

Do tego na uj w 60 tyle mocy jak zdrwy silnik to kolami mieli.

Najwyżej będzie szukał drugiego słupka albo skrzyni

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, igor10246 napisał:

miałem chrapkę na niego, ale ogłoszenie znikło

jest dalej widoczne

52 minuty temu, bratrolnika napisał:

Chcesz to ci ten mój wyślę, działał do końca

dzięki ,ale też by pasowało coś koło 1,5 kW założyć ,ten mój działa ,na największym przełożeniu coś tam się przewierci,zastanawiam się czy nie dałoby się przewinąć tego mojego silnika by zwiększyć moc ,co o tym sądzisz?

Edytowane przez witejus
Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Ciekawie pomalowany forszaj 

Screenshot_20201101-165117.png

Kup sobie tego 👍

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ocean napisał:

Widzę w galerii masz trochę starszy model, jak z założeniem tura do niego? Byłem w lecznowoli oglądać identycznego tzn 1056xl i ma adaptacje do tura mailleux, niby fajny ale chcę obejrzeć kilka i mieć porównanie a ten co wrzuciłem jest ode mnie 350 km

jak robił z turem to całkiem możliwe że będzie miał bardziej wyjechany przód i zakresy biegów, ja swojego mam od września więc nowy nabytek, co ważne to od 81 roku wszystkie 6tki to D358 a i miały moce 90 do 105 km a z turbo 125 km a znajomy pompiarz mówi że mi to by ogarnął za 200 zł i mam  z 90 105 kuca, a jak mocy mało to turbo też można założyć, a i jak byś tego kupił to chętnie bym przygarnął wom przedni nawet z tuzem jak byś nie potrzebował 

16 minut temu, witejus napisał:

jest dalej widoczne

dzięki ,ale też by pasowało coś koło 1,5 kW założyć ,ten mój działa ,na największym przełożeniu coś tam się przewierci,zastanawiam się czy nie dałoby się przewinąć tego mojego silnika by zwiększyć moc ,co o tym sądzisz?

teraz jest widoczne, jak kupowałem swojego 1 to nie było, 2 bym musiał 15 tyś dołożyć, a u mnie to duża kasa, za to mam kosiarkę czołową i zgrabiarkę której mi jeszcze brakuje 

a co do silnika to jak dla mnie najlepszym jednocześnie najdroższym rozwiązaniem jest wymiana na synchroniczny i zasilanie przez falownik, widziałem takie cudo na warsztacie jakiegoś majsterkowicza i bardzo fajnie to działało, zamiast przekładać co chwila paski 

Edytowane przez igor10246
Opublikowano
14 minut temu, TheraRolnik napisał:

Aż tak na łeb jeszcze nie dostałem 😅

Co Ty gadasz 🤔Ładnie się prezentuje 

Opublikowano

Siema . Pytanie. 2 domy ode mnie znajomy chce sprzedać siedlisko.

Dom czworak ze szlaiki, do poprawki, z 4 lata temu mieszkała tam jego babcia, jest obora starego typu z kamienia  i cegły dach do wymainy, stodoła na 2 wrota w dobrm stanie , dach do wymainy raczej, no i mała wiata. Jest podłaczony prąd woda  i mnie korci by kupic ta działke, może pod jakąś działalność dla zony i myślałem o trzymaniu w tych budynkach opasów. u mnie warunki sa ciezki, nie mam budynków a pozwolenia itp to pieniądze i czas. Może jałówki by tam były, roche drobnych maszyn zagarażować itp. Chcą 100tys może mniej, co o tym uważacie?? teren juz lekko zakrzaczał

Opublikowano
5 minut temu, rafix255 napisał:

Chcą 100tys może mniej, co o tym uważacie?? teren juz lekko zakrzaczał

Jak masz środki odłożone to bierz bez zastanowienia - wartość pieniądza leci w dół a nieruchomości to najlepsza inwestycja w obecnych czasach.

Znajomi szukają teraz domu w Wawie/okolicach to mówią, że ciężko coś kupić bo wielu ludzi lokuje kapitał nawet jeśli im niepotrzebne.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, witejus napisał:

U mnie tak to wyszło, czy da się przewinac-nie wiem

13 minut temu, Partyzant85 napisał:

Jak masz środki odłożone to bierz bez zastanowienia - wartość pieniądza leci w dół a nieruchomości to najlepsza inwestycja w obecnych czasach.

Znajomi szukają teraz domu w Wawie/okolicach to mówią, że ciężko coś kupić bo wielu ludzi lokuje kapitał nawet jeśli im niepotrzebne.

Potwierdzam, znajomy kupił właśnie mieszkanie w bloku którego jeszcze nie ma,tyle co plac jest ogrodzony płotem, nawet jeszcze szpadla nie wbili, a już sprzedają w kolejnym, słychać w radiu

Ja w sumie też kupiłem ostatnio działkę budowlanążeby pieniadze zamrozic

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Też chce kupić ziemię ale nie ma. Ta jest 2,5ha ale już dogadane z kim innym i nie pasuje podkupić.

Opublikowano

widze ciekawy temat nam sie rozwinął. u mnie w domu sa nastawieni ,, p oco ci to,, lepiej postaw cos na btki oddzielnie ale moze ten dom zaadoptować na jakiegoś fryzjera itp juz sam mam metlik w głowie ale dołownie 300m ode mnie a tak. na działalnośc za bardzo chetnych nie ma a z miasta nie pasuje bo za duży metraż budynków

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v