Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za jx 70 dałem 131, a jx 95 chyba 165tys. A kasy miałem wówczas i na 200km. No ale rozumu brakło. Tyle dobrego że deutz 320 nie wziąłem bo tam 70km z 3 cyl3000cm³ było a ja mam 3200 i 4 cyl.

Opublikowano

jeszcze tego traktora szukasz, już ze 2 lata linki Ci podsyłają i nic nie pasuje, fakt rynek ciągników używanych się załamał, za późno żes się obejrzał, jeszcze te 5 lat temu można było coś ładnego kupić, teraz jedzie sama padlina zjechana, albo maszyny stosunkowo młode kilkuletnie gdzie albo tam na zachodzie kogoś zlicytowali i musiał sprzedać i wtedy jest fajny nie zjechany traktor, ale u nas w kosmicznej cenie, albo pozbył się tam bo elektronika się posypała i nie ma komu tego tam zrobić, albo jest ale koszty kosmiczne bo roboczogodziny w euro i woli się pozbyć, albo z firm usługowych gdzie 4-5 letni traktor ma natrzaskane 10-20 tys mtg, mojego kolegi co razem pole teraz uprawiamy dobry znajomy w szwecji pracuje w firmie usługowej, teraz jakos rok temu wlasciciel kupił nowe fendy, poprzednie miały po 5 lat i poszły w swiat, na licznikach grubo ponad 10 tys mtg, bo tam traktor chodzi całą dobę, tylko operator się zmienia, zimą też bo snieg przegarniają.

Opublikowano
20 minut temu, czesio200 napisał:

70 koni to mała popierdólka do sadu to chcesz czy do warzyw? Bo jak do pola to 100+

Dokładnie ten model ma 75, i ma być do pola zamiast 60 do tych samych maszyn , do tego nie mam dużo ziemi 

Opublikowano

Tylko jaka kasa.... Nabrali na PROW i robili po 50h rocznie a teraz chcą tyle ile dali

2 minuty temu, czesio200 napisał:

Krajowe od rolnika czesto sie trafiaja takie okolo 100KM fajne prawie jak nowe. Nie musi padliny jak to piszesz. 

Opublikowano

Kurde panowie tak czytam wasze wypowiedzi i sam nie wiem  co myślec .Myśle o nowym max 75 KM ale żeby to było prawdziwe 75 KM a nie popierdułka 3 cyl..Mam starego mf-a 68 km to szczerze z jedna przyczepą i  ładunkiem 6 ton idzie jak burza i sobie wiele nie robi z tego.Jak sie sprawują te dzisiejsze 3 cylindrowce z taką małą pojemnoscią ?

Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

Nabrali na PROW i robili po 50h rocznie a teraz chcą tyle ile dali

żeby tylko tyle ile dali to byłoby za pół ceny,oni chcą tyle ile kosztował w całości ,w cenie katalogowej

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Wiesz, niektórych 5 lat temu to nie było stać na chleb ze smalcem....

to już inna sprawa. Teraz jest to ciężki temat z używkami z zachodu.

4 minuty temu, pawel885 napisał:

Tylko jaka kasa.... Nabrali na PROW i robili po 50h rocznie a teraz chcą tyle ile dali

Chcą bo inflacja idzie do góry, cena maszyn tez z roku na rok w górę, to nie samochód, że rok do roku traci, po za tym chcesz coś ładnego to płać ostro, taki kupi to od razu w pole i będzie chodził,  kupi takiego fenda 30 czy 40 letniego co tu linki wrzuciacie i kij go tam wie co w nim w silniku albo w skrzyni siedzi, może być ze da 40 a zaraz drugie tyle w silnik i skrzynie wsadzi i będzie miał starego trupa w rezultacie za kupe kasy.

Niektórzy tutaj widzę żyją legendą niezawodności starych maszyn, ok tyle że to już jest po prostu stare i ze starości głupie uszczelniacze i gumy poparcieją i w raz będzie trzeba to rozbierać, bo albo się lać będzie, albo ciśnienia będzie gubił.

Edytowane przez Uziu92
  • Like 3
Opublikowano
7 minut temu, mf362 napisał:

Jak to mawiaja mocy nigdy zadość tylko gazu mniej dawać ;)

Czy to auto czy traktor gdy się kupi słabszy i potem człowiek żałuję

Jakby iść tym kryterium to może od razu 200  kucy kupić, no bo przy 100 mniej gazu to przy 200 jeszcze mniej 😉 końca by nie było 

Opublikowano

Ciężarków dowalić w koła tyle że kupę kasy kosztują obciazniki w koła do nowych traktorów . Gdzieś na ytb widziałem jak do case jxu 105 dowalili po 500kg w koło to toną różnicy (5skib targał )

Opublikowano

No niestety ceny są duże. Nowe coraz droższe to i state cenią. jeszcze handlarze nakręcają rynek.

wklejanie co chwila linków z olx też mnie śmieszy chyba każdy sam sobie potrafi oglądnąć.

10 lat temu 80koni było dla mnie wielkie w uj dzis 80 koników to dobry na pomocnika do orki uprawy to by sie ze 120 minimum przydało i nad tym pracuje.

nowy czy tam kilkuletni ciagnik 70KM to popierdólka i tyle. Takie po 100KM nie sa zbyt wielkie ale taki t5 np to już na małe gosp w sam raz.

Opublikowano
4 minuty temu, krzysiek1979 napisał:

Kurde panowie tak czytam wasze wypowiedzi i sam nie wiem  co myślec .Myśle o nowym max 75 KM ale żeby to było prawdziwe 75 KM a nie popierdułka 3 cyl..Mam starego mf-a 68 km to szczerze z jedna przyczepą i  ładunkiem 6 ton idzie jak burza i sobie wiele nie robi z tego.Jak sie sprawują te dzisiejsze 3 cylindrowce z taką małą pojemnoscią ?

Będziesz mu pomagał mf-em pod górkę ciągnąć😂

Opublikowano
7 minut temu, camo napisał:

bardzo dobre ciągniki.mialem 3 lata tylko poprzedni model dk551c.jakosc wykonania  super.malo pali przy lekkich robotach.silnik wysokoobrotowy. minus mała waga i ogólnie mały dlatego musiałem sprzedać .jak wielość pasuje to można polecic

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v