Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, sladan napisał:

Ktoś coś wie o fajnej wywrotce na 3 strony? Z papierami oczywiście, tak do 20 tyś?

Co dokładnie cię interesuje?

Opublikowano

Teraz patrzą od kiedy prwojazdy i tyle... Jak młody i dopiero prawko to trza odczekać bo nie warto nic rejestrować w takim układzie 

Opublikowano

Większość firm za młodego kierowcę ma zwyżki w OC.

Opublikowano
6 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Rady potrzebuje, przy kupnie gruchotka dla młodego kierowcy, lepiej umowę na siebie a jego na współwłaściciela czy umowę na młodego a siebie na współwłaściciela? 

Jak to wychodzi taniej i bezpieczniej dla moich pełnych zniżek? 

Tak jak Agrest mówi. Lepiej będzie ciebie właścicielem wpisać, a młodego na współwłaściciela. Ale moim zdaniem lepiej jakąś przyczepę, skuter czy nawet traktor. Młody gdzieś dziugnie nie daj Boże, to tobie i tak całych zniżek nie zabiorą, tylko z 5-10%.

Opublikowano (edytowane)

U nas każdy dzieciak ma skutera na siebie i płaci OC i jak zda prawko to już ma zniżki i nie zaczyna od 130% tyl;ko ma już około 50% zniżki dopiero co młody kierowca z prawkiem B a też można zarejestrować przyczepę rolniczo na dziecko i choć to nie pojazd silnikowy to w niektórych firmach przejdzie na samochód.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Akurat ostatnio temat przerabiałem, najtaniej pomijasz młodego jednak ubezpieczycielowi mówisz że samochód będzie prowadziła również osoba poniżej 26roku życia. 

Najlepiej młody dostaje na auto a o ubezpieczenie niech martwi się sam;] 

Bzdura zniżki za bezwypadkową jazdę nie są uwzględnione w przypadku rejestracji samochodu bo tam jest zwyżka i np. w PZU koniec wieku zwyżkowego to skończona 30.

Edytowane przez hubertb
Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.02.2020 o 07:42, szymon09875 napisał:

Czyli na egzaminie na prawo jazdy pytanie o obowiązkowy trójkąt było wymyślone bez poparcia w kodeksie? Pojazd wolnobiezny trójkąt, ciężarowy dwie prostokątne tablice...

3m ? Ile cenisz?

@szymon09875 Wolnobieżne tak, ciągnik to nie jest pojazd wolnobieżny ;)

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

Jedyną opcja to musisz wziąć gruchotka na siebie a młody współwłaściciel,  jeśli będzie miał lekką stłuczkę i koszty naprawy z tego co pamiętam nie przekroczą 1200zł to zniżki polecą Ci tylko na ten samochód co uczestniczył w stłuczce, przy grubsze akcji to już może być problem i polecą po całości 

Opublikowano

Możesz zniżki ubezpieczyć, potrącą wszystkie jeśli kierowca nie spełnia warunków umowy to jest jedzie na bani, nie ma przeglądu, umowa spisana jest z wyłączeniem kierowców młodocianych a taka osoba jedzie. To że jest współwłaścicielem nie u każdego znaczy że będzie mógł prowadzić;] Doktorat na ten temat pisać by można. Obecnie kupisz samochód za 2 tys i tyle samo młody by zapłacił za oc;] w przypadku np. dwulitrówki.

Opublikowano

Jest opcja ochrony zniżek na kazdy pojazd z osobna.

Niemniej warunki są tak zmienne że bez porady zaprzyjaźnionego agenta nie ma sobie co głowy zawracać. A oni mogą dużo bo nawet i 30% zniżki ot tak od siebie może dać. 

Opublikowano
11 minut temu, PRIMO napisał:

Co dokładnie cię interesuje?

Na pewno nie D-47 za 20k 😂 może być d55 ładnie zrobiona, albo coś niemieckiego po odbudowie. 

Opublikowano
8 minut temu, sladan napisał:

Na pewno nie D-47 za 20k 😂 może być d55 ładnie zrobiona, albo coś niemieckiego po odbudowie. 

Nie tą miałem na myśli tylko właśnie coś zachodniego. 

A myślałeś żeby kupić coś z papierami do remontu/odbudowy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v