Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Agrest napisał: Ktoś kupował maszyny rolne, ciągniki w firmie Gravit w Lublinie? Fotografa i człowieka na myjce mają dobrego, a jak ze stanem technicznym? https://g.co/kgs/njoSwv https://gravit.otomoto.pl/shop/?page=2 Sporo osób od nich brało ale nowe jd jak byli dilerem raz używanego jd 200kucy wzią znajomy i oddał miał problemy ze skrzynią i nie umieli usunąć usterki

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ile mogę dostać za taką przyczepę jak na zdjęciu tylko bez podbieracza i tych łancuchów,burt.Kupi ktoś to jeszcze czy tylko na złom zaprowadzić

Znalezione obrazy dla zapytania samozbierająca polska

Ktoś  by to pewno wziął na lawetę do bel, za odpowiednie pieniądze 

Edytowane przez zycietoniejebajka1
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, jacus napisał:

chiny i rosja sa w ue ??? celowo manipulujesz danymi czy nie potrafisz  ich zinterpretowac  pare linijek nizej w twoim linku...

to nie kurwizja -tu manipulacja od rana do wieczora nie przejdzie.

Zobacz obraz na Twitterze

a co na olx- maszyny do ziemniakow ida jak zloto, przy mnie w autobusie gosc sprzedal kombajn i sadzarke za 2 godz, oj ziemniaki beda drogie.

Nie wiem po co to robisz, ale albo wierzysz w ideologię POpapranej kasy, albo masz jakiś w tym interes tak jak oni i dlatego dla odwrócenia uwagi zarzucasz mi manipulację, abyś sam mógł to robić niepostrzeżenie.

Jest mowa o porównaniu eksportu względem importu i ten drugi w 2018 roku był znacznie wyższy naszym kraju.

Polska wyeksportowała towary o wartości 940,4 mld zł. W tym samym czasie sprowadziliśmy produkty za 961,8 mld zł

A to świadczy tylko i wyłącznie o tym że stajemy się rynkiem zbytu dla światowej przemysłowej produkcji chłamu z każdej branży od spożywczej, przez motoryzacyjną do chemicznej.

Więc nie manipuluj swoimi wypowiedziami i nie powielaj chwytliwej grafiki przeciwstawiającej wyrwane z kontekstu dane samego eksportu zestawione z flagami trzech państw. 

Jak chcesz być rzetelny podaj ile wynosił import vs eksport - PL / Rosja, import vs eksport - PL / Chiny, import vs eksport - PL / Niemcy 

z tym ostatnim krajem owszem bilans jest na + dla PL, ale ciekawe co przedstawiałyby dane, gdyby brać pod uwagę imprt vs eksport generowany tylko przez firmy z rodzimym kapitałem.

Za jaką kwotę zostały sprzedane towary do niemiec przez firmy z polskim kapitałem, a ile towaru zostało sprzedanego do PL z niemiec przez firmy z niemieckim kapitałem.

Myślę że jesteś na tyle rozgarnięty że nie potrzebujesz tabelek aby wysnuć właściwe przypuszczenia.

A w obliczy rozmowy o słuszności tkwienia w unii, najrzetelniej będzie porównać dane import vs eksport w PL vs UE.

Takie tam suche dane z neta:

Tablica 40. Udział importu w ramach handlu w Unii Europejskiej (dok.)

Polska 

2005r = 2,8

2010r = 3,8

2017r = 4,4

Niemcy

2005r = 18,7

2010r = 20,3

2017r = 20,8

Zobacz jak pięknie rośnie PL import z krajów UE, w okresie do wstąpienia do eurokołchozu aż do 2017 roku.

Tablica 38. Udział eksportu do Unii Europejskiej w eksporcie ogółem

Polska

2005r = 78,9

2010r =  79,3

2017r = 79,7

Zobacz jak niewiele się zmieniło w eksporcie z PL do krajów UE od momentu naszego wstąpienia do eurokołchozu.

Jeśli dalej tego dalej nie potrafisz odczytać z tabel i zrozumieć że PL jak inne wschodnie kraje typu Węgry, Słowacja, jest rynkiem zbytu dla starej UE z hitlerowcami na czele to ty na serio masz interes w czczeniu Ideologi POpapranej sprzedajnej kasty.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
11 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Cenił bym tak 1700-1800 zł do negocjacji tylko nie wiem czy ktoś to weżnie

Pójdzie za tyle bez problemu, osobiście nawet 2500 bym liczył wziąć na twoim miejscu

To chyba t-072 jest

Opublikowano

Ja nawet myślałem o kupnie, choć lepszy byłby 15000l tylko u mnie cysterna to na 1,5 roku, chyba że by i w jagodowych zacząć stosować.

No i pewna obawa że korozja wpierniczy gdzieś taką beczkę i zacznie cieknąć, tudzież awaria zaworu.

No i obowiązek rozcienczyć co najmniej do 30%.

Opublikowano
8 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ile mogę dostać za taką przyczepę jak na zdjęciu tylko bez podbieracza i tych łancuchów,burt.Kupi ktoś to jeszcze czy tylko na złom zaprowadzić

Znalezione obrazy dla zapytania samozbierająca polska

Trochę lepiej jak za złom, jak opony dobre i rozmiar 9.00 to po 300zł za sztukę sprzedasz bo drogie nietypowe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v