Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

a dajta spokój. chłopina wypisuje dyrdymały nie mając kompletnie styczności z rolnictwem i pracą. 

Tylko w tym temacie czy są jeszcze jakieś inne ? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, oniak napisał:

Tylko w tym temacie czy są jeszcze jakieś inne ? 

9 minut temu, Łolek napisał:

Podobno są  ale nie jestem pewien czy chce to czytać 

W temacie o polityce bardzo się udziala, jedne z pierwszych skrzypiec tam gra 9_9, pierwszą konfrontacje że taki ktoś istnieje miałem właśnie w tamtym temacie 🤦‍♂️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

No tu wczoraj jakiś się domagał żebyś mu oddał

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Czyli ten co ma 130 ha rocznie jest do przodu o 31 tys zł.

Czyli idąc Twoim tokiem liczenia, Andrzej użytkujący 50ha, jest rocznie do przodu 12 tys i nie było go stać przez parę lat uzbierać na belarkę? 🤔 A tak propo, jeszcze jedna rzecz przydałaby się Andrzejowi, kabina do sześćdziesiątki ☝️

Edytowane przez kris91
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

No tu wczoraj jakiś się domagał żebyś mu oddał

Nie napisał ile

Opublikowano
44 minuty temu, pafnucy napisał:

Nie napisał ile

No to co na modernizację wziąłeś :D

Opublikowano
Łolek napisał:

Podobno są  ale nie jestem pewien czy chce to czytać 

ja nawet jestem pewny że nie chcem 😁

wlaz nam w temat jak świnia w pomidory....

pafnucy napisał:

A pożyczałem? 

za las?

Partyzant85 napisał:

44 minuty temu, pafnucy napisał:

Nie napisał ile

No to co na modernizację wziąłeś :D

miastowe to takie ekonomisty że najlepiej im ''chłopskie'' pieniądze się liczy 🤗

Opublikowano
45 minut temu, slawek74 napisał:

miastowe to takie ekonomisty że najlepiej im ''chłopskie'' pieniądze się liczy 🤗

Bo cudze to najłatwiej się liczy i wydaje :D

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Czyli idąc Twoim tokiem liczenia, Andrzej użytkujący 50ha, jest rocznie do przodu 12 tys i nie było go stać przez parę lat uzbierać na belarkę? 🤔 A tak propo, jeszcze jedna rzecz przydałaby się Andrzejowi, kabina do sześćdziesiątki ☝️

Nie jest bo dużo wydaje na paliwo, nawozy i środki ochrony.

• Haha 1
Opublikowano
kris91 napisał:

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Czyli ten co ma 130 ha rocznie jest do przodu o 31 tys zł.

Źle liczysz bo Andrzej według dopłat ma 18ha. Kabina jest. Gdzieś tam stala w serialu

Opublikowano (edytowane)

Ja rozumiem że na własność mają mniej, tak samo sytuacja może być z tym sąsiadem, że dzierżawy ma na gębę i oddaje dopłaty a nie że 130ha na własność ma albo dopłaty na nie bierze 🤷‍♂️

Screenshot_20210720-142745_Firefox.jpg

Edytowane przez kris91
Opublikowano (edytowane)

dopłaty:

Andrzej rok 2020: 44 882,97 

Jarosław                  2 891,86

Jeszcze jest 

Piotr.                    98 401,14 (może ten od kombajnu)

Tomasz.             7 245,18 

Edytowane przez oniak
  • Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Przez gregorius
      Tak więc ten temat ma być o ulubionych książkach, które kiedykolwiek czy ostatnio przeczytaliście, podzielcie się tytułami, streszczeniem, lubianymi autorami, tak aby rozpropagować czytanie owych lektur bo "Czytanie jest dla umysłu, tym czym gimnastyka dla ciała". Jakie gatunki u was przodują na półkach, ile czasu dziennie poświęcacie na czytanie i co jest dla was najważniejsze w czytaniu (poznawanie świata, nauka, doświadczenia życiowe)?

Mam nadzieję, że ten temat się przyjmie i będziemy mogli podzielić się spostrzeżeniami

Ja ostatnio przeczytałem "Myśli nowoczesnego endeka" Rafała A. Ziemkiewicza a teraz jestem tak w połowie "Ziele na kraterze" Melchiora Wańkowicza

Pierwsza opowiada o zmianach społecznych po 89 roku, o Polakach, o tradycji endeckiej, o zagrożeniach dla nas Polaków, o sytuacji politycznej obecnie, o tym dlaczego nie możemy podnieść się po upadku komuny i trwamy dalej w poprzednim ustroju...

Druga mówi o rodzinie jej nadrzędnych wartościach, o domu jako wspólnocie, o dorastaniu dzieci, które mimo ciężkich warunków wraz ze wzrostem zamożności rodziców dojrzewają i poznawają nowy świat, akcja toczy się w latach 20 XX wieku wtedy to rodzi się Krysia....

pozdrawiam gregorius
  • Dodaj nową pozycję...
v