Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja myslę,ze tu mamy co najmniej dwóch andrzejów, trzech Bogdanów, trzech Gieniow, kilka Emilek w odmiennej płci 👏👏👏👏👍 

5 minut temu, radekz200 napisał:

Kalkulatorem niee będziemy nagrywać 😂😂😂

hahaha 🤣 nie stać mnie na nic lepszego niż samsung s8 🤷‍♀️ i tak ktos ostatnio mowil, ze ladne zdjecie zrobiłam 😁😁😁😁

Opublikowano
52 minuty temu, wojtal24 napisał:

masz rozumowanie jak 70latek co to w maszynie znaczy dozywocie? chyba powtarzasz ciagle to co mowil Twoj dziadek Twoj ojciec i Ty tak powtarzasz. Masz wogole na siebie gospodarstwo czy starzy wszystkim rzadza a Ty tylko robisz. A to piszesz wyzej ze t 25 na 30 ha do oryskow i nawozow to co Ty lejkiem siejesz te nawozy na 30ha. nie te czasy zeby robic tak jak robil dziadek czy ojciec bo sie chlopie zajebiesz. Nie chcesz zachodniego duzego traktora rozumie Cie kup Ursusa czy Zetora ponad 100Km na ten areal do ciezkich prac z czasem 330 lub 360 zmienisz na cos 4×4z turem

Ale zaraz spokojnie po co te nerwy w kierunku mojej osoby 🙄, 30 to ciągnik nawet u @slawek74ma zastosowanie w hodowli i specjalne miejsce, jak dożyje emerytury będe sobie nim jeździć w niedziele na grzyby  albo na ryby 👍, oczywiście nawozy sieje lejkiem 😉

Opublikowano
46 minut temu, Paulina1985 napisał:

ladne zdjecie zrobiłam 😁😁😁😁

Jedzie rolnik z węglem, dojechał na wieś i krzyczy:
- Węgiel przywiozłem!
A koń się odwraca i mówi:
- Tak, kurde, Ty przywiozłeś.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Bananek napisał:

Jedzie rolnik z węglem, dojechał na wieś i krzyczy:
- Węgiel przywiozłem!
A koń się odwraca i mówi:
- Tak, kurde, Ty przywiozłeś.

joooo..cos w tym jest  !!! chociaż  !!!! jak widzę te zdjęcia na ukos robione przez dzisiajszą "mlodzież" to scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera 🤣 i wtedy sobie jednak myślę, ze oni "nie umiom" 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Edytowane przez Paulina1985
Opublikowano
42 minuty temu, radekz200 napisał:

Jakby co to dzisiaj Zenek o 21 na jedynce 😂😂

kurna, Radziu dzięki  ! na tę informację czekałam 🤣😆🤣 napisz potem recenzję 😁😁😁podobno wyborny 🤪  A ja czekam na 5 stycznia jak mi kolejne doladowanie netu przyjdzie żeby Netflixa odpalić 🤣🤣🤣🤣 chyna czas zmienic umowe na internet 🤔

Opublikowano
Ursus932 napisał:

52 minuty temu, wojtal24 napisał:

masz rozumowanie jak 70latek co to w maszynie znaczy dozywocie? chyba powtarzasz ciagle to co mowil Twoj dziadek Twoj ojciec i Ty tak powtarzasz. Masz wogole na siebie gospodarstwo czy starzy wszystkim rzadza a Ty tylko robisz. A to piszesz wyzej ze t 25 na 30 ha do oryskow i nawozow to co Ty lejkiem siejesz te nawozy na 30ha. nie te czasy zeby robic tak jak robil dziadek czy ojciec bo sie chlopie zajebiesz. Nie chcesz zachodniego duzego traktora rozumie Cie kup Ursusa czy Zetora ponad 100Km na ten areal do ciezkich prac z czasem 330 lub 360 zmienisz na cos 4×4z turem

Ale zaraz spokojnie po co te nerwy w kierunku mojej osoby 🙄, 30 to ciągnik nawet u @slawek74ma zastosowanie w hodowli i specjalne miejsce, jak dożyje emerytury będe sobie nim jeździć w niedziele na grzyby  albo na ryby 👍, oczywiście nawozy sieje lejkiem 😉

chlopie ja jestem sokojny człowiek. tym bardziej mam wywalone na to czym Ty uprawiasz. tylko Twoje myslenie jest z innej epoki. ja Ci powiem jak zaczynalem przygode z rolnictwem z 20 lat temu moj ojciec tez tak mowil 30 dozywotnio do puki nie przejechal sie zetorem (bo na taki bylo stac wtedy) i trzydziestka po miesiacu zmienila wlasciciela. ja tez sie wychowalem na 30 ale w biznesie nie ma sentymentu jak bym mial trzymac sprzed z 2 pokolen to by mi podworka braklo

Opublikowano
akooo napisał:

Ale w jakim stanie, to co ty byś chciał za 8 tyś takiego władka kupić?

Właśnie po 8 tys takie chodzą.... 🙄 Tani i dobry ale niedoceniany ciągnik... Szkoda bo c330 to dla. Mnie przereklamowany ciągnik..

Opublikowano

@szymek tylko najlepsze, ze to nie Andrzej zbiera, tylko jakas pani...i jeszcze na FB to udostępniła...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ jak powiedział jeden z komentujących...to raczej uszczesliwianie na siłę...mysle,ze Andrzej juz ma dosc zrzutek 🤐🤐🤐🤐

Opublikowano
9 minut temu, Paulina1985 napisał:

kurna, Radziu dzięki  ! na tę informację czekałam 🤣😆🤣 napisz potem recenzję 😁😁😁podobno wyborny 🤪  A ja czekam na 5 stycznia jak mi kolejne doladowanie netu przyjdzie żeby Netflixa odpalić 🤣🤣🤣🤣 chyna czas zmienic umowe na internet 🤔

UbrGgk4lHME  tu lekki przedsmak 😎

Śmieszy mnie trochę ten film, z zenka gangstera zrobili 🤣

Opublikowano

ja widziałam 3 minuty zwiastunu...o 3 minuty za dużo...🤷‍♀️ nie moja bajka.   Za to ostatnio widzialam program o Krzysztofie Krawczyku...😁 

Opublikowano

@wojtal24 nie popadajmy w skrajności 🤦‍♂️, jedna 30 to nie zajmie kto wie ile miejsca a i wartość w pieniądzu nie duża,jako czwarty ciągnik w gospodarstwie się przyda, do tej pory do owijarki, do pyrów, opryskiwacza , cyklop itd wystarcza a do tego wlejesz 10 litrów i cały dzień pyka 😉

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Na netflixie jakieś "babskie" seriale oglądasz czy coś innego? Bo jakoś tam ostatnio nic dla siebie nie mogłem znaleźć 

Dopiero co skonczyliamy ogladac serial."100". Chcialam zaczać ogladać "The Ranch" albo "The Crown". Teraz jakiś film jest albo ma byc z Georgem Clooneyem.

Opublikowano
Paulina1985 napisał:

ja widziałam 3 minuty zwiastunu...o 3 minuty za dużo...🤷‍♀️ nie moja bajka.   Za to ostatnio widzialam program o Krzysztofie Krawczyku...😁 

nie ogladalem ale czytale ze TVP w swieta zrobilo nam kolejnego świętego 😁😁😁

Opublikowano

Dla TVP Zenek święty juz dawno🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Jak ktos lubi niech ogląda, my wczoraj Hellboya po raz setny oglądaliśmy 🤣

Opublikowano
Ursus932 napisał:

@wojtal24 nie popadajmy w skrajności 🤦‍♂️, jedna 30 to nie zajmie kto wie ile miejsca a i wartość w pieniądzu nie duża,jako czwarty ciągnik w gospodarstwie się przyda, do tej pory do owijarki, do pyrów, opryskiwacza , cyklop itd wystarcza a do tego wlejesz 10 litrów i cały dzień pyka 😉

jezeli potrzebujesz 4 ciagnikow to ok rozumie to i jest ok. ale jak piszesz ze trzymac bo ma dozywocie to jest bezsens

Paulina1985 napisał:

Dla TVP Zenek święty juz dawno🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Jak ktos lubi niech ogląda, my wczoraj Hellboya po raz setny oglądaliśmy 🤣

tak bylo napisane o Krawczyku

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

jezeli potrzebujesz 4 ciagnikow to ok rozumie to i jest ok. ale jak piszesz ze trzymac bo ma dozywocie to jest bezsens

U znajomych 60 po generalnym remoncie stała w szopie 5 lat bo szkoda było ja sprzedać. Zmienili jej w tamtym roku opony ma większe i lata z kosiarka. Władowali lepiej 10tys w nią i szkoda było sprzedać, a tak zastosowanie znaleźli 

Opublikowano
8 minut temu, wojtal24 napisał:

tak bylo napisane o Krawczyku

aaaa 🤭🤭🤭 sorry

A fakt coś tam było, ze nagle taki bogobojny się stał 🤣 po wypadku chyba. No cóż, ale hity ma dobre.😁 ...paaaarooostaaaatkieeem w pięeeeekny reeeeeeejssssss....taki Zenek starego pokolenia 😁

Opublikowano
9 minut temu, Paulina1985 napisał:

A kto to ten Hujboy 🤔

Opublikowano

Oglądałem program o Krawczyku.

Krawczyk dwa razy kostusze spod kosy uciekł. Pierwszy raz rozwalając się autem, razem z synem.

Drugi gdy odstąpił bilet lotniczy Annie Jantar ze Stanów do Polski. Lot zakończył się w Lesie Kabackim.☹

Alkohol, leki i narkotyki to porządek dzienny jego młodości.