Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

A co zrobił rząd PiSu dla rolnictwa pomijając nieudolne suszowe?

Nieudolne? Kto miał ubezpieczone to dostal sporą kasę od państwa w przeciwieństwie do poprzedniej władzy i ich niewydolnego suszowego. Drugą sprawą wprowadzenie dopłat do dobrostanu zwierząt gdzie można było te pieniądze już wcześniej pozyskać. Następnie to zrobienie w większości placówkach ARiMR porządku. Teraz umawiam się na odpowiednią godzinę i zostaję obsłużony z życzliwością. Wcześniej godziny w kolejce a na koniec jakiś gbór. Można powiedzieć że tylko tyle ale w porównaniu do poprzedniej władzy jest to aż tyle 

Opublikowano

To ty szczawik jesteś a ja myślałem że już emerytowany sołtys koło pięcdziesiątki :D

Opublikowano

KOPEREK mój ))) Moja plantacja ! Deszcz - ulewa i grad zniszczyło mi koperek z brzegu. Jednak i tak jestem zachwycona. Ponieważ wyrosło po 2 - 3 latach zasiania na tarasie. Podlewane jedynie deszczem i naturalnym słońcem. A wcześniej w mieszkaniu nic nie wyrosło. Dziwne zwierzę już kilka dni tak tkwi...  Kto mi doradzi? Czy je usunąć? Czy ono żyje??? A na środku najpiękniej jeszcze rośnie! A może to nie koperek?

KOPER 3.JPG

KOPER 2.jpg

KOPER 4.jpg

Opublikowano (edytowane)

Kurła co ja żem się tu naczytał to bania mał, aż popcorn musiałem sobie przynieść. Do tych wszystkich co płaczą, że w tej naszej Polsce jest tak źle mam pytanie, byliście na wyborach?? Bo jeśli nie to zamknijcie jadaczki, siedź  jeden z drugim dalej na d*pie i nie płaczcie że jest źle. Nie interesuje mnie na kogo kto głosuje ale prawdziwy Polak wie że choćby skały srały to na wybory trzeba iść od siedzenia Polski nie zmienimy. Podczas wojny czy za komuny ludzie nie siedzieli na  d*pie nikt nie płakał jak jest źle każdy próbował coś zmienić albo robić byle było lepiej.

Nikomu nie bronię głosować na Trzaskowskiego tylko mam jedno zasadnicze pytanie, jak on sobie ma poradzić z całą Polską skoro gość nie potrafi ogarnąć Warszawy??😂

Fakt faktem, że PiS nie dał nic od siebie bo jak wiadomo Państwo nie ma własnych pieniędzy co najwyżej może je dostać od nas poprzez różnego rodzaju podatki. Ale która partia miała swoje pieniądze?? Nie jestem jakimś fanem PiS ale wydaje mi się że przez 5 lat zrobili więcej niż sprzedawczyki z PO. Znalazły się pieniądze na 500+ czy 13 emeryturę młodych do 26 roku wyłączyli z płacenia podatku dochodowego. Można było by zrobić więcej i parę rzeczy na minus też się znajdzie bo krystaliczni nie są ale urwa nie sprzedają Polski na lewo i prawo jak POpaprancy, lasy dalej są państwowe.

Kolejna sprawa skoro nie możecie znaleźć nikogo do roboty to trzeba zapłacić godnie nie oszukujmy się bo jeśli ktoś płaci to i robotnika znajdzie, drugie primo jeśli ktoś chce robić u kogoś na gospodarstwie wybierze opcję pracy za granicą gdzie zarobi 20 ale euro na godzinę . Zresztą nie dziwi mnie też fakt że nikt nie chce babrać się w gnoju takich ,,głupich" Jak my coraz mniej każdy szanuję swoje zdrowie i szuka jak najlżejszej roboty za adekwatnie największą stawkę niestety czasy się zmieniają teraz trzeba stawiać na mechanizacje, robotykę aby jak najmniej się orobić a jeśli ktoś obwinia za to Państwo bo daje jakieś ,,plusy'' to jest krutkowzrocznym głupcem delikatnie mówiąc.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano (edytowane)

Niech przestaną zabierać tyle pieniędzy, z naszych portfeli. Chyba wiem lepiej na co potrzebuje pieniądze. Teraz bony dają na wakacje 🤣. To  widać że ludzie już z dziurawymi skarpetami chodzą. Akurat rolnik nie ma źle,ale zwykła mała firma jest gnojona jak świnia. Zus podrożał,więcej papierologii. Rzesza urzędników czeka na twój błąd, aby karę ci dać. Połowę urzędników woń. Z całym szacunkiem ale praca urzędnika nie jest efektywna i efektowna. Dług publiczny jest taki duży, że w twojej stodole się nie zmieści. 

Opodatkowana praca. Cit,pit i inne zabieranie pieniędzy. 

Mieli podnieść kwotę wolną od podatki. Która wynosi chyba 6tyś. Czyli osoba która zarabia 600zł na miesiąc musi taki podatek płacić. Oczywiście legalnie nikt takiej wypłaty nie ma,ale to oznacza jakiś żart. Połowę posłów woń do zbierania ziemniaków. 

Wolny rynek ma się sam regulować, a nie państwo wkłada kij w mrowisko. Tak cena za mleko,wołowinę spadła. Taki jest rynek. 

Wolałbym dostać 1000zł za pszenice, i robić na polu co mi się podoba, a nie klękać przed unią  i słuchać się jak rasowy pies. 

Dopłacają do cielnych jałówek i  cielaków. Tyle się bydła narobiło, to cena spadła. 

Oczywiście muszą być jakieś przepisy,ale bez przesady. Niedługo wejdą ci do łóżka i powiedzą co możesz a czego nie możesz. 

A, ty jeszcze będziesz zadowolony, że rząd się za rączkę trzyma i prowadzi przez świat. 

Państwo, ma utrzymać przede wszystkim suwerenną, którą już chyba straciliśmy. 

Teraz ludzie mają dzieci, bo się opłaca. Kiedyś rodziło się dzieci, dla szczęścia i zwieńczenia  ludzkiej miłości. 

Państwo doprowadziło do tego, że dziecko to jest biznes. Kiedyś to się nazywało handel ludźmi. 

Edytowane przez leszek1000
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ty kurła jaja, robią dzieci dla pieniędzy. Tego jeszcze nie było.... 😂😅🤣🤣🤣

Nie ośmieszaj się, kto chciał, chce mieć dzieci/dziecko to i miał będzie nie ważne czy państw będzie dawać 500 plus czy też nie. Chociaż nie mogę zaprzeczyć że powinni podejść do tego bardziej restrykcyjnie bo nie każdemu się należy ale to temat na dłuższą rozmowę.

Peło też wiele rzeczy miało zrobić i co?? No właśnie, uwno jedno wielkie gó*no tyle zrobili. Sprzedali wszystko no prawie wszystko i  wszystkich dla pieniędzy. 

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v