Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, hubertb napisał:

Od dawki się nie rozgrzeje, pompa wtryskowa działa tak że dawka jest obniżana maksymalnie do ustalenia odpowiednich obrotów. Tutaj chodzi o zadymienie i możliwość pożaru. Gdyby szczepić ten silnik z rozdzielaczową tak jak jego pierwowzór problemu by nie było. Technicznie wsadzenie tam większego brata czyli SW680 też trudne nie jest. 

Szkoda zachodu, wydajności mu nie podniesiesz, puścisz szybciej, to zboże będzie pół w zbiorniku, a pół za kombajnem.

No chyba że zboże takie że zająca widać jak siedzi.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Ten 180 KM perkins był straszną porażką, więc chwała panu że go nie montowali. SW680 w BS musiał być ze względu apetytu na moc rotorów i ciężaru tego spaślaka. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Ten 180 KM perkins był straszną porażką, więc chwała panu że go nie montowali. SW680 w BS musiał być ze względu apetytu na moc rotorów i ciężaru tego spaślaka. 

Perkinsa motory ogólnie nie są jakieś super, jedyny ich plus to dość niskie spalanie.

Ogólnie z bizonami jak ze wszystkim w Polsce, przez 40 lat kłaść te same silniki.

Rekord przyjemniejszy będzie od supra, klima jest, kabina też już nawet fajna, dzojstik, milej już się będzie pracować.

Opublikowano

Dokładnie, jest już sporo lepiej nie spocisz się jak świnia(no chyba że się zapcha, lub zepsuje), jedziesz już jak człowiek jeszcze jak masz kawałek komputera w środku to już koszenie dość przyjemne. Jednak wartości tych kombajnów podobnie jak np. Zetora pewnych serii są mocno wywindowane. 

Opublikowano

Owszem pewne fajne udogodnienia ma, ale za dodatkowe dwa Supry.

Opublikowano
58 minut temu, hubertb napisał:

Od dawki się nie rozgrzeje, pompa wtryskowa działa tak że dawka jest obniżana maksymalnie do ustalenia odpowiednich obrotów. Tutaj chodzi o zadymienie i możliwość pożaru. Gdyby szczepić ten silnik z rozdzielaczową tak jak jego pierwowzór problemu by nie było. Technicznie wsadzenie tam większego brata czyli SW680 też trudne nie jest. 

Znajomy ma fabrycznie zamontowany silnik perkinsa w rekordzie 

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

za dużo nie podlejesz bo albo bedzie chmura dymu albo tłoki popłyną, nie wiem jak te na dużej chłodnicy, ale te czerwone to się grzały, w mojej okolicy taki pracował czerwony, godzine koszenia, potem w chłodzie stał znów pól godziny, niby heder 5m miał ale claasem 96 go objeżdżałem.

Dlatego teraz zakładają kominy zamiast tego wentylator i niema problemu z grzaniem 

Opublikowano

A skąd mam wiedzieć ,widziałem tylko A jaki to typ 😏nie jestem taki bystrzak jak Ty 

Szczerze to nawet dokładnie nie interesuje mnie ,perkins I już

Opublikowano

Jest to pewnie 1006-6 bez turbiny produkuje magiczne 100KM wpieprza paliwo niczym smok dziewice i jeszcze jest cholernie drogi w remoncie. Jak ma turbinę to ma koni 120 z leciutkim ogonkiem. Uwierz ten silnik to była zmiana siekierki na kijek. 

Opublikowano

Gość zjadł zęby na rekordach I mówi że ten silnik inna bajka od zwykłego andori ,oszczędny . więc nie wiem o co chodzi

Opublikowano
5 godzin temu, hubertb napisał:

Pewnie, pewnie przez pół pali naszego a i mocy więcej ;) Szkoda że w claasie jakoś mało nie pali. 

Nie napisałem że pali pół ,i mocy więcej . Tak samo nie wiem jakiego masz claasa 

Ale jeśli by tak było jak piszesz to już dawno by pogonił i kupił innego 

Opublikowano
14 minut temu, soltys48 napisał:

Za noc coś napadało...

Ile? Nie wiem bo ktoś w nocy zajumał deszczołap😡😡😡

To jyz taka bida na zachodzie że deszczołapy nawet kradną 🤔

• Like 1
  • Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v