Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jutro klepię . Najwyżej znowu nową se fundnę jak przeklepię . :D

Opublikowano

Jak by mi przyszło większy kawałek łąki wykosić , to bym chyba zwątpił . Dziadek kiedyś żeby swoje morgi wykosić , to nocował u znajomych , bo do łąk miał sporo kilometrów . Ciekawe ile dziennie kosili kosą ? Jakoś nigdy nikogo nie pytałem .

Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy napisał:

marmurek 9_9

U nas znowu "marmułek" nazywamy :P

Opublikowano

marmułka to na taką drobną osełkę u nas mówią. "Tubylcy" opowiadali mi ciekawą historię o koszeniu. Kobietka jakaś wdowa miała łąki a że sama siły nie miała to musiała kogoś do koszenia znaleźć, znalazła takiego pijaczynę i jak się później okazało lenia. Umówili się co do wynagrodzenia, dała mu kosę i poszedł kosić, zaszedł na łąkę poleżał, pospał i tyle jego roboty było. Jak już odpoczął sobie to poszedł do kobiety po zapłatę a ta mówi że teraz nie ma, że jak będzie miała to mu zapłaci. Ten jej na te słowa mówi ja zapłaty nie chce jak tak ale żeby Ci ta trawa z nocy wstała, kobiecina na drugi dzień poszła przewracać a trawa stoi :D podobno zapożyczyła się ale poszła przerażona mu zapłacić. Ile w tym prawdy nie wiem, ale tak patrząc do czego Ci kurpie są niekiedy zdolni to historia wydaje się jak najbardziej prawdziwa.

na kurpiach 3 na plusie :D

Opublikowano

-2 na 30 cm nad ziemią a przy ziemi plus 2.😠😠😠😠😠😠😠uj z tą Zośką i całą resztę pogody

U mnie też nazywają ostrzałkę kosy Osełka a co do kupna kosy to teraz jest ciężko bo zazwyczaj to kawałek głuchej blachu.Kosa to musi dzwonić jak ją się ją stukneło a nie głuchy dźwięk oddaje

• Like 2
Opublikowano
49 minut temu, stempos1980 napisał:

U mnie czujka tak wyłapała

Co za sprzęt do pomiarów ?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ja sie pytam gdzie jest ten legalny drut??? hahahaha.... @soltys48 toc twierdziłeś że można drutem kolczastym grodzić a zdjecie kasujesz??? hmmm...

eeee to pewnie  przez  przypadek  drut  kolczasty  jest  ,,legalny,, do grodzenia pastwiska  🤭   @soltys48 ,,z  gęby  d*py  nie robi,,  przecie  🤣😂

+10   pochmurno  i  wiater 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
23 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Ja sie pytam gdzie jest ten legalny drut??? hahahaha.... @soltys48 

Tam gdzie jego miejsce hahahaha....

12 minut temu, Denwer napisał:

eeee to pewnie  przez  przypadek  drut  kolczasty  jest  ,,legalny,, do grodzenia pastwiska  🤭   @soltys48 ,,z  gęby  d*py  nie robi,,  przecie  🤣😂

+10   pochmurno  i  wiater 

Rozporządzenie czytał? Czy tylko memy potrafi wstawiać?

Opublikowano

@soltys48 Prawo  stanowi  jasno   poniżej 1,8m  nie  wolno  zakładać  drutu  kolczastego  a  w szczególności  w  ogrodzeniach  dla  zwierząt.  Wyjątkiem są tylko  stare  tego typu  ogrodzenia   ale  mają  być  wymieniane  na  inne  a  nie   zmiana drutu  ze starego  na nowy. 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v