Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko przed otwarciem butelkę albo puszkę zdezynfekuj w spirytusie bo nie wiesz kto na nią w sklepie kichał 

Opublikowano
wiesiek63zmc napisał:

Piekny dzień tylko wiało cholerycznie i zgodnie z wytycznymi coby co dzień nie biegać na zakupy zostało zakupione skrzynka piwa  i praca na podwórzu oraz na polu bez kontaktu z innymi ludzmi przebiega bez problemowo Oczywiście browar po fajrancię

to musi być co najmniej 60% a nie jakiś sikacz😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Sąsiady sieją to kurzy jak latem🤔, ale żeby w marcu🙆🏻‍♂️

Co robić z jęczmieniem

Siać czy kiedy po Świętach🤔

W tym roku Świąt nie będzie .😷

Siej , a później płacz że za wcześnie . 😷

Opublikowano

Rano -3, w dzień pewnie z 12 było, wiało trochę ale słonecznie było.  Dzionek udany był. Jęczmień posiany. Jutro facelia.

Opublikowano

Mi widzi najzimniej na przyszły poniedziałek w nocy -6, tak to -3 nocami. Ale czy im się sprawdzi to już inna bajka...

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

ale od niedzieli cały tydzień na dużym minusie.

Gdzie  Ty   takie  prognozy   masz ?    chyba że    czmychnąłeś    na wycieczkę   na  Syberię....   🤔

Opublikowano

ogólnie cały następny tydzień to nie za ciekawie, ale tak to już jest, jak w lutym i styczniu nie było mrozu to teraz będzie przeszkadzać.  Do tego bez opadów, mrozy w nocy, w dzień słonce i wiatr i w kwiecień wejdziemy z suszą.

Opublikowano

Rano wyjechałem spróbować nawóz rozsiać... nie ujechałem 150 metrów i d.a zbita, po ramę ciągnik siadł.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

było jechać trzydziestką. tam nie ma ramy :D :D :D 

C360 3p rozsiewam. Ta "rama" to tak przysłowiowo ;)

3 minuty temu, slawek74 napisał:

Z takim bieżnikiem to mam opony w dużym, trzeba się zmobilizować i kupić komplet nówek ;)

Opublikowano

Ja Rysiek nie czekałem. Oba kawałki mam w dołkach i nawet tam sucho. W ziemi mu się nic nie stanie a do przyszłego wtorku czy środy na pewno nie wyjdzie. Później już nadają cieplej.

20200316_132200.jpg

Opublikowano

Bądź chłop . Postanów i zrób . Monetę przeznacz na pożyteczne rzeczy , a nie rzucanie . B|

Opublikowano

Ryszard ja bym chyba jednak nie galopował. Wstrzym się z tydzień.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez limonka
      Pogoda rolnicza ma duży wpływ na rolnictwo. Niedobór opadów i związana z nim susza wpływają na obniżenie produkcji rolniczej. Z kolei ulewne deszcze z towarzyszącymi im nawałnicami i gradobiciem powodują olbrzymie straty w plonach. Oby nadchodzący rok był łaskawszy pod tym względem- opady równomiernie rozłożyły się w czasie a słoneczko zawsze świeciło, czego Państwu i sobie życzę. 

Kontynuacja tematu. Zapraszam!

• Przez Łobuzek
      Witam , mam takie pytanie czy jakbym kupił tira do gospodarstwa to ile wynoszą opłaty takiego samochodu ? Wiem , że robiło się na pojazd specjalny i opłaty nie były duże . Oczywiście mowa o Tirze na swoje gospodarstwo a nie usługi . Tir z łódka 24 tony lub jakaś solówka ale wtedy z doczepianą przyczepą - takie wchodzą opcje . A co wy o tym myślicie ? 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v