Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś chyba @slawek74 wspominał, że córkę uczy autem jeździć. Przynajmniej tak mi się wydaje

Opublikowano
Sean napisał:

Żeby dostać się do nieba, to trzeba sobie na to zasłużyć całym życiem, samo chodzenie tylko do kościoła nic nie da, faryzeusze nie wychodzili z synagog a zabili Syna Bożego.

Zasłużyć to sobie możesz na kopa w dupe a nie na Życie Wieczne. Bóg zbawia a nie bilet kasuje.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, slawek74 napisał:

słonce grzeje w samochodzie kurs prowadzę😁

6 na plus

musisz nauczyć córę podstaw. Np KOPERTA < tutaj masz link jak to prawidłowo ma wyglądać.

niby najtrudniejsze, a po tym filmiku idzie o wiele sprawniej. ;) 

Edytowane przez Bananek
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, pawelol111 napisał:

Zasłużyć to sobie możesz na kopa w dupe a nie na Życie Wieczne. Bóg zbawia a nie bilet kasuje.

Nie zabieraj głosu jak nie masz o tym zielonego pojęcia.

Opublikowano (edytowane)

@Rolnik200598 wyszli. Dziadek poszedł je trochę podrażnić. Wczoraj ciasta dołożyliśmy niektórym, bo ładnie pobrały. Jednak to podlasie, więc ciepło robi się bardzo późno i należy dokarmić w te dni.

Edytowane przez Bananek
Opublikowano (edytowane)

@Trawers Mi tak samo pokazuje, w końcu my daleko do siebie nie mamy. Mimo wszystko jęczmień sieję jutro a może i jakieś kilka ziemniaków pod włókninę zasadzę.

@Bananek Ja też im daję w słoikach ciasto, chcą brać to biorą, nie to nie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

po co jeszcze słoiki brudzić? My w woreczkach plastikowych dajemy. Za dużo też nie można dać bo się rozleniwią.

Bo kupuję opakowanie 15kg a nie małe 1kg. Taniej wychodzi a 15kg w ciągu roku i tak zużyję.

Opublikowano (edytowane)

opakowanie foundanta 1kg to ci wielcy pszczelarze youtubowi kupują ;) 

swoją drogą, nawet nie wiedziałem, że są takie małe opakowania ciasta :D 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano

Ja daję Apikand Premium. Wielcy na yt to kto? Ja tylko Ciacha lubię oglądać, ewentualnie Pawłyk też ciekawie mówi.

Opublikowano

Oglądałem właśnie kiedyś jakiś po rosyjsku filmik o zimowli. Gościu obalał praktycznie wszystkie teorie, które się stosuje. Nie pamiętam już jak się ten filmik nazywał.

Opublikowano

Tak, to są ludzie naprawdę praktyczni, mają ciekawe rozwiązania w niektórych jeśli nie w większości przypadków.

Opublikowano
Sean napisał:

1 minutę temu, pawelol111 napisał:

Nie zabieraj głosu jak nie masz o tym zielonego pojęcia.

Jakby życiem sobie trzeba było zasłużyć to by ludzie 5 min przed śmiercią nie mogli sie nawrócić a jednak Miłosierdzie jest.

Opublikowano

Nie mieszaj tych dwóch pojęć.

Jeżeli ty będziesz grzeszył i żył w poczuciu że na końcu się nawrócisz bo Pan Bóg jest Miłosierny, to łaski Miłosierdzia możesz nie dostąpić.

Nie jest tak ,że ty będziesz chciał oszukać podświadomie Boga, On zna twoje myśli zanim ty zdążysz nawet o tym pomyśleć, a to że się ktoś przed śmiercią nawraca, to tylko nam się wydaje że się nawrócił, prędzej ze strachu przed nieznanym, niż że akurat zaczął wierzyć, ale Pan Bóg sam oceni czy jest to szczery żal za te grzechy i na pewno niech nikt nie myśli że da się oszukać.

Opublikowano

Chciał siać w niedzielę to siał, przestańcie się ludzie nad tym spuszczać. Póki co nie jesteśmy państwem wyznaniowym i religia nie jest wyznacznikiem tego czy mi wolno czy nie wolno w pole wyjechać, kto chce w niedzielę odpoczywa i idzie do kościoła a kto chce to sobie sieje/orze czy co innego robi.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

@Rolnik200598 wyszli. Dziadek poszedł je trochę podrażnić. Wczoraj ciasta dołożyliśmy niektórym, bo ładnie pobrały. Jednak to podlasie, więc ciepło robi się bardzo późno i należy dokarmić w te dni.

A to spuchnięty oby nie wrócił :).

Słońce ładnie świeci, ciepło... w domu, trzeba jeszcze do pieca dorzucić:).

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Chciał siać w niedzielę to siał, przestańcie się ludzie nad tym spuszczać. Póki co nie jesteśmy państwem wyznaniowym i religia nie jest wyznacznikiem tego czy mi wolno czy nie wolno w pole wyjechać, kto chce w niedzielę odpoczywa i idzie do kościoła a kto chce to sobie sieje/orze czy co innego robi.

to jedž orać😀

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v