Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Jakbyś po10 razy do stodoły chodził To sam byś posprzątał miotełko po dwa razy 🤣

Rano obudził mnie pier**lony  budzik do roboty, a jaki wkurwionym byłem 😭

Miałem tak samo. Śniło mi się że ministrem rolnictwa zostałem i już zaczynałem casting na sekretarki przeprowadzać a moja mnie obudziła. Oj co ona się o słuchała.... 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał:

macie racje szkoda kasy na kwalifikowany material siewny-na af sie napisze ze bylo 10 t z ha i bedzie git 

Jak to sąsiad mówi - po co przepłacać, każda urośnie, lepiej trochę gęściej zasiać (300kg we wrześniu), A przed żniwami - ale ładna pszenica , z centrali? bym wziuł ze 2 metry po żniwach 

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Miałem tak samo. Śniło mi się że ministrem rolnictwa zostałem i już zaczynałem casting na sekretarki przeprowadzać a moja mnie obudziła. Oj co ona się o słuchała....

nie wiem o czym wy chłopy dumata przed snem że się wam śnią takie banaluki😄 ja kładę się, zasypiam i śpię; nie pamiętam nawet kiedy coś mi się przyśniło 🙄

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

Rano obudził mnie pier**lony  budzik do roboty, a jaki wkurwionym byłem 😭

"Kazik od zawsze robił to co lubił: całował żonę, wślizgiwał się do wyrka i od razu zasypiał. Pewnego dnia obudził się obok podstarzałego faceta ubranego w biały szlafrok.
- "Co ty do k....y nędzy robisz w moim łóżku?...I kim do cholery jesteś?"
zapytał facet.
- "To nie jest twoja sypialnia.
- Jestem Św. Piotr i jesteś w niebie" dodał.
- "Że co ??!! Twierdzisz, że jestem martwy?? Nie chcę umierać, jestem na to
jeszcze za młody!
- Chcę natychmiast wrócić na Ziemię!"
- "To nie takie proste" odpowiedział święty. "Możesz wrócić jako kura albo jako pies. Wybór należy do ciebie" Kazio pomysłał przez chwile i doszedł do wniosku, że bycie psem jest stanowczo za bardzo męczące a życie kury wydaje się być miłe i relaksujące. Bieganie po zagrodzie z kogutem nie może być złe.
- "Chcę powrócić jako kura" odpowiedział.
W kilka sekund później znalazł się w skórze całkiem przyzwoicie upierzonej kury. Nagle jednak poczuł, że jego kuper zaraz eksploduje. Wtedy podszedł do niego kogut.
- "Hey! To pewnie ty jesteś tą nową kurą, o której mówił mi Św. Piotr" powiedział kogut
- "Jak ci się podoba bycie kurą?"
- "No jest ok ale mam to dziwne uczucie, że mi kuper zaraz eksploduje"
- "Ooo, no tak. To znaczy,że musisz znieść jajko" powiedział kogut
- "Jak mam to zrobić?" "Gdaknij dwa razy i zaprzyj się jak najmocniej potrafisz"
Kazio zagdakał i zaparł się jak najmocniej potrafił. Nagle "chluś" i jajko było już na ziemi.
- "Łoł to było za***iste" powiedział Kazik. Zagdakał jeszcze raz, zaparł się i wypadło z niego kolejne jajo. Za trzecim razem, gdy zagdakał usłyszał krzyk swojej żony :
- "Kazik co ty robisz?! Obudź się! Zasrałeś całe łóżko!!!!"

• Haha 11
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

a jak wziąłem od gościa od którego idzie na kwalifikat to może być?

oczywiscie ze tak 😛,tez tak czasami robie

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Jak to sąsiad mówi - po co przepłacać, każda urośnie, lepiej trochę gęściej zasiać (300kg we wrześniu), A przed żniwami - ale ładna pszenica , z centrali? bym wziuł ze 2 metry po żniwach 

dawniej gdy wiecej malorolnych gospodarzylo to zawsze pare ton szlo w siewnik..

Opublikowano
17 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

nie wiem o czym wy chłopy dumata przed snem że się wam śnią takie banaluki😄 ja kładę się, zasypiam i śpię; nie pamiętam nawet kiedy coś mi się przyśniło 🙄

Kurna ja to niektóre sny mógł bym opowiadać że szczegółami tak pamiętam rano 😂

Opublikowano

Kiedyś oglądałem jakiś reportaż o bezdomnych Polakach w Berlinie - jeden jegomość z pełną powagą powiedział " prawdziwy dżentelmen nie pije przed 12......

Dlatego śpimy do 13" 

• Haha 1
Opublikowano

Snu nie było, ale jak się przecknalem to zadziałałem. 🤣

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Śniła mu się Indianka na białym koniu tylko jak się obudził to koń stał a jej nie było 😁🤣😂

Te te te nie filozuj 🤣 

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      To zapraszam do rozmowy o pogodzie i innych wątkach , tylko kulturalnie żeby było 🙂. Przepraszam jako członek komisji muszę naprawić błąd, bo ile można czekać 😉 
      Kontynuacja tematu 
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305084-pogoda-rolnicza-2025-i-inne-luzne-watki/page/4068/#comment-4824746
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez limonka
      Pogoda rolnicza ma duży wpływ na rolnictwo. Niedobór opadów i związana z nim susza wpływają na obniżenie produkcji rolniczej. Z kolei ulewne deszcze z towarzyszącymi im nawałnicami i gradobiciem powodują olbrzymie straty w plonach. Oby nadchodzący rok był łaskawszy pod tym względem- opady równomiernie rozłożyły się w czasie a słoneczko zawsze świeciło, czego Państwu i sobie życzę. 

Kontynuacja tematu. Zapraszam!

• Dodaj nową pozycję...
v