Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zapraszam jakbys gdzieś był w okolicy, nie na krzywy ryj, tak o @gregor1284

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
2 minuty temu, thor1984 napisał:

brak kościelnego

W sąsiedniej parafii jest ksiądz który nie sprawia problemów i pomaga tym którzy mają problemy w swoich parafiach.

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

pier**l to i tyle. Ja się z idiotami nie zamierzam kłócić (mowa tu o księdzu który będzie mi próbował mówić co mam robić)

No niby tak ale po co tułać się po obcych parafiach. Szkoda, że poprzedniego proboszcza wódka zniszczyła bo był na prawdę spoko jako ksiądz i jako człowiek

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

W sąsiedniej parafii jest ksiądz który nie sprawia problemów i pomaga tym którzy mają problemy w swoich parafiach.

ciekawe czy mi tyż by pomógł a właściwie to moim przyszłym dzieciom??

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I handlarze, i księża, i pracownicy marketów. Chyba że to aluzja do mnie, że jestem ch**em to dziękuję za komplement ;) 

Czy ja mówię, że nie ma normalnych księży. Ten w parafii @bratrolnika zachował się bardzo odpowiedzialnie. Kolędę odłożył, po domach nie chodzi, a kto sobie życzy to może przelew zrobić.

No dokładnie w każdym, a mimo to do handlarzy po traktor leziesz, do marketu po słone paluszki też, a do księdza nie bo jakiś tam jest h... 🤦‍♂️ No brak słów

I nie żadna aluzja do Ciebie 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

chrzest w innej parafii to nie problem, chodzi o zasady 

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

To tak jak z kolegą @Ursus932 co chce kupić ursusa a nie wierzy że kupi. 🤣🤭

Czekam aż zejdziesz z ceny 😎

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

No dokładnie w każdym, a mimo to do handlarzy po traktor leziesz, do marketu po słone paluszki też, a do księdza nie bo jakiś tam jest h... 🤦‍♂️ No brak słów

I nie żadna aluzja do Ciebie 

No jak mnie handlarz raz naciągnie i oszuka to już nie pójdę, tak samo do sklepu, tam gdzie mi nie pasuje to nie chodzę. Tak samo jak ksiądz, jak on dla mnie jest człowiekiem to i ja dla niego. Jak brałem ślub to za późno obudziłem się z naukami, ani w mojej parafi ani u narzeczonej nie dało się tego załatwić, nie da się i już, ale w okolicznej parafi trafił się ksiądz co mi wszystko popodpisywał bez problemu, nawet pieniędzy nie chiał, dawałem mu to powiedział, że on nie chce i żebym żył w zgodzie z Bogiem. Wrzuciłem mu potem 50 na tacę, z własnej, nieprzymuszonej woli.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Kiedys po jakieś auta tam byliśmy 🤔 teraz to nie prędko raczej. 

A gdzie ? Tu u nas Zagłębie handlarzy aut

Opublikowano

nikt nie powinien odmawiać chrztu dziecka jest jednak jedno ważne "ale" trzeba wziąść pod uwagę że często ludzie młodzi już całkiem w h*ja walą.niewiem czemu ślubu nie biorą tylko tak k**wa żyją na wiaderku .dzieci robią i siedzą. i na takich to jedyny bat żeby jskos się ogarmeli dlatego po części rozumiem odmowy ale żeby się wypowiedzieć to trzeba znać osoby którym odmawia bo są sytuacje gdzie odmowa chrztu jest bezsensem a znam ludzi co sam bym im robił problemy bo takie  k**wa luje co nic to w życiu nie obchodzi 

Opublikowano

@Agrest @thor1984 wiem że do parafi Solec nad Wisłą mata spory kawałek ale może macie tam znajomych co mogą coś powiedzieć na temat obecnego proboszcza?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Oni problemy mają ze sobą albo dostosowują wiarę Rzymsko Katolickom  do siebie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, thor1984 napisał:

chrzest w innej parafii to nie problem, chodzi o zasady 

Jeśli ktoś bardzo chce żeby pokazać mu ze jest śmieciem to nawet i księdzu trzeba to udowodnić. Te prawo jazdy na kobietę co w szkołach robili to mi z tym przyfikal. Powiedziałem wprost że w ch*ja to ja nie mnie i ja będę miał to szybciej niż reszta klasy. Na następnej lekcji zaniosłem i pokazałem ze mam. No to ten wtedy że jeszcze dał by mi szanse, ale Powiedziałem że pier**le jego i jego szanse 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Czekam aż zejdziesz z ceny 😎

ZAPOMNIJ!🧐

NIE NA SPRZEDAŻ!

Opublikowano

Byłeś młody i biedny kiedyś pewnie Szmerglu, zachciało Ci się zakotwiczyć, pomóc nie miał kto, i tak się zeszło ze ślubem, co ty na to? Dziecko ubrać musisz jeść dać też, więc? Nie każdy jest taki przypadek ale są takie. Ja też nie pochwalam na kocią łapę życia, ale maja niektórzy na prawdę trudne sytuacje 

2 minuty temu, szmergiel napisał:

nikt nie powinien odmawiać chrztu dziecka jest jednak jedno ważne "ale" trzeba wziąść pod uwagę że często ludzie młodzi już całkiem w h*ja walą.niewiem czemu ślubu nie biorą tylko tak k**wa żyją na wiaderku .dzieci robią i siedzą. i na takich to jedyny bat żeby jskos się ogarmeli dlatego po części rozumiem odmowy ale żeby się wypowiedzieć to trzeba znać osoby którym odmawia bo są sytuacje gdzie odmowa chrztu jest bezsensem a znam ludzi co sam bym im robił problemy bo takie  k**wa luje co nic to w życiu nie obchodzi 

Opublikowano (edytowane)

sesilva popuszczaj patologia to będzie cyrk

DDanieursus3p i dlatego napisałem że są różne sytuacje. są ludzie  ktorym należy pomoc i są tacy że kopa w dupe.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

A gdzie ? Tu u nas Zagłębie handlarzy aut

Nie pamiętam bo to z 10 lat temu, a wtedy kumpel po 10 aut tygodniowo przehandlowywal. Jechaliśmy w 5 i każdy wracał swoim 

Opublikowano
Przed chwilą, szmergiel napisał:

popuszczaj patologia to będzie cyrk

Lepsi rodzice bez ślubu co dbają o dziecko, niż ci po ślubie co się dzieckiem nie interesują a mąż tłucze kobietę. To czy ktoś ma ślub kościelny czy nie, nie decyduje o tym czy jest patologią czy nie.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

@Agrest @thor1984 wiem że do parafi Solec nad Wisłą mata spory kawałek ale może macie tam znajomych co mogą coś powiedzieć na temat obecnego proboszcza?

Nie mam daleko, ale nie żyję życiem księży więc żadne wieści do mnie nie docierają. Nawet o swoich parafialnych jak już się czegoś dowiem to jest już na innej parafii.  Ot taki mam szybki przepływ informacji.

Opublikowano

No i co z tego, że papież ochrzcił. Są pewne sytuację jak pisano wyżej, że chrztu zgodnie z prawem kanonicznym można odmówić, dosłownie "odłożyć" i tyle po co robić aferę.🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v