Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Petardy już kupiłeś? Ile kasy na nie w tym roku przetrwoniłeś?

+1 na termometrze.

A ty myślisz że ja się będę do tych śmiesznych przepisów stosował ? W d*pie to mam co oni se tam wprowadzają 😂😂

A kto to by miał kontrolować ? Przecież psy się boją fajerwerków 😅😅

24 minuty temu, slawek74 napisał:

a sprzedają w ogóle?

A czemu nie ? Już nawet w marketach są fajerwerki 👍 Np w Dino 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
16 minut temu, kontenovy napisał:

zlej gorącą wodą żeby przesiąkło a nie zamarzło, słaba myjka jak nie rusza , wal z hydrantu

Karcher 120 bar, 

Ale mocno przywarło 

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

A ty myślisz że ja się będę do tych śmiesznych przepisów wystosował ? W d*pie to mam co oni se tam wprowadzają 😂😂

W d*pie to Tobie się przewraca z tego, że za dobrze masz.

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Karcher 120 bar, 

120 na papierze to na manometrze byłoby pewnie setka , na krejzolu miałem mieć max 130 a jest 110 na płaskostrumieniowej w porywach do max 115 na dirtkillerze

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Boo ? Bo mam wyjebane na ich śmieszne przepisy ? 😅😅

W ciągu roku też się strzela i co ? I nic 😅 raz tylko mnie psy szukali jak jeździłem po wsi i po polach quadem i ktoś zgłosił 😅😅

Opublikowano

Można to wyczytać z co drugiej lub prawie każdej Twojej wypowiedzi. Z tej również. I chyba nie jest to tylko moje zdanie.

Opublikowano

Mamy takie prawo ze na kuszę trzeba mieć pozwolenie takiego samego typu jak na broń palną, u Niemca kuszę i to bloczkowe bez zezwolenia,za to wiatrówki słabsze mają,u nas takie prawo ze kusza na spust i dlatego,łuk już legalny bo się go nie ładuje.

Protestowali dzisiaj rolnicy koło Radzynia w radiu słyszałem ze drogi nie przejezdne,ciekawe o co ale pewnie o świnie chodziło.

• Like 1
Opublikowano

Przed wigilią nie oznacza tydzień przed tylko max 1 dzień😁

Opublikowano
12 godzin temu, gregor1284 napisał:

kurna a u nas nie było śniegu i zimno jak nie wiem, anomalia :D

trzeba się zwlec z łózka i po linę jechać.

@danielursus3p a co opłaci się?! my to nawet trochę z litości te mleko oddajemy...

Na baby może i te teksty twoje działają na mnie nie 😁🤭

Opublikowano

Panie, my to nawet dokładamy żeby te mleko czy cielaka od nas ktoś zabrał 🤔

U latałem się dziś, a to po line, a to na dłutownice koło zawieźć. Krowa się z zaskoczenia ocielila jeszcze o. 

5na plusie i bez wiatru ani deszcze czy sniegu

Opublikowano

2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Czyli w sylwestra trzeba wyjść o 18 a wrócić o 7 żeby było zgodne z przepisami 😂😂😂

IMG_20201217_170804_534.jpg

O7? Wcześnie

2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Petardy już kupiłeś? Ile kasy na nie w tym roku przetrwoniłeś?

+1 na termometrze.

Karbid tańszy a też głośny.

1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

A ty myślisz że ja się będę do tych śmiesznych przepisów stosował ? W d*pie to mam co oni se tam wprowadzają 😂😂

A czemu nie ? Już nawet w marketach są fajerwerki 👍 Np w Dino 

W Dino tak wczoraj były. 

1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Nie kupujesz petard?

Opublikowano
39 minut temu, Strongman napisał:

Za to carno prochowca można mieć legalnie,ale żeby kupić w sklepie proch to trzeba wyrobić kartę na broń, coś za 200zł.

Jak Ruskie byli jeszcze w Polsce w Legnicy to znajomy chciała mi Armatę przywieść całą bo Ruskim nie chciało się kuł odkręcać tylko wszystko zabierać .

Opublikowano
18 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Nie kupujesz petard?

A w życiu, na cholerę wydawać pieniądze na takie coś. 

Opublikowano
Przed chwilą, farmtrac8244 napisał:

A ileż to kosztuje zwykłą ręce czy ta tłuką z 10zl w markecie to są grosze.

Zawsze pieniądz a po drugie co tu świętować... Ja Sylwestra podobnie jak urodzin i imienin nie obchodzę.

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Zawsze pieniądz a po drugie co tu świętować... Ja Sylwestra podobnie jak urodzin i imienin nie obchodzę.

Pieniądz tylko co za niego kupisz? Chleb masło i pomidora ewentualnie paczkę papierosów co ja mówię braknie. Dyche to jest na tace

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v