Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Ja mam stary piec zasypowy- ile się wrzuci tyle się spali i pokazuje tylko aktualną temperaturę, tak z 55-60 stopni staramy się utrzymywać choć czasem jak się dorzuci węgla to i 70 wyskoczy na piecu, zaworów takich nie mam, grzejniki takie jak w linku https://sprzedajemy.pl/grzejnik-kaloryfer-aluminiowy-kety-typ-sloneczko-jaslo-2-a1d299-nr62999617.

@sabuliga

A u mnie takie grzejniki i z chęcią zamontowałbym takie na górze, ale już nie ma do kupienia. A na dodatek max 45cm wysokości wejdą pod okno, a takich nie ma. 

IMG_20201211_171444.jpg

Opublikowano
20 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Zanim zacząłem palić już tak miałem, jak mnie to złapie to muszę usiąść bo na nogach nie idzie ustać 

Energetyki ?

49 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Jak lubisz chudą kiełbaskę to zrób wieprzowo króliczą. Ja robię z niewielkich porcji mięsa- w sumie z 5kg- teraz było 3,5kg wieprzowego i 1,5kg króliczego. Wieprzowe zmielone drobniej a królicze grubiej. 3 ząbki czosnku, 45g peklosoli, 45g zwykłej soli, 30g pieprzu i pół łyżeczki cukru. Kiełbaska lux.

Jak to smakuje, czym wędzisz ?

Mgła że świata nie widać.

Opublikowano
Bananek napisał:

1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Ja mam stary piec zasypowy- ile się wrzuci tyle się spali i pokazuje tylko aktualną temperaturę, tak z 55-60 stopni staramy się utrzymywać choć czasem jak się dorzuci węgla to i 70 wyskoczy na piecu, zaworów takich nie mam, grzejniki takie jak w linku https://sprzedajemy.pl/grzejnik-kaloryfer-aluminiowy-kety-typ-sloneczko-jaslo-2-a1d299-nr62999617.

@sabuliga

A u mnie takie grzejniki i z chęcią zamontowałbym takie na górze, ale już nie ma do kupienia. A na dodatek max 45cm wysokości wejdą pod okno, a takich nie ma. 

IMG_20201211_171444.jpg

jak nie ma ? ja mam 😁 mogę tanio sprzedać 😉

Opublikowano
23 minuty temu, szymon09875 napisał:

Można sie wkuwic i to malo powiedziane, na samym starcie takie plecy, że mysle ze malo kto by sie zebral, mialem nawet plany żeby to w piz*u sprzedac wszystko, ale ze ojcu sie zdrowie poprawiło i chce pomoc to jakos sie pomalu wychodzi na prosta. No i kobita nie chciała żebym sie wszystkiego pozbywal bo mówiła ze zglupieje 😄

Pamiętasz akcję jak gruby Zbychu cielaki po rowach chował?

To było 5 lat temu, zaczynałem się bawić na własną rękę i pyk z 26 szt 24 jebły w tydzień-siedziałem w chlewie 24h i wyłem. Dwa które przeżyły po roku GÓRAL zabrał koło pourazowe 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, dsbh napisał:

Jak to smakuje, czym wędzisz ?

Delikatny smak, bardzo nawet. Z chlebkiem pyszna. Nie tłusta wcale, nie umiem z niczym porównać. Ale taka krucha mi się wydaje. Rozpalam suchą brzozą, potem wędzenie jako takie śliwką.

@Bananek Z grzejnikami były akcje, do całej chałupy babcia to załatwiała od swojej kuzynki- miała w Kętach do tego dojścia.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Pamiętasz akcję jak gruby Zbychu cielaki po rowach chował?

To było 5 lat temu, zaczynałem się bawić na własną rękę i pyk z 26 szt 24 jebły w tydzień-siedziałem w chlewie 24h i wyłem. Dwa które przeżyły po roku GÓRAL zabrał koło pourazowe 

No przez niego tez problemy mialem... 

Widać my takie uparte na tej krajnie jestesmy  ;)

• Like 1
Opublikowano
Bananek napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

Ile chcesz? Jakie długie? 

wysokość te standardowe ile sztuk musiał bym sprawdzić cena jak za dobry złom

Opublikowano

Od jednego sk***iela braliśmy,moje choć w Śmiłowie skończyły

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

No przez niego tez problemy mialem... 

Widać my takie uparte na tej krajnie jestesmy  ;)

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

Ile chcesz? Jakie długie? 

wysokość te standardowe ile sztuk musiał bym sprawdzić cena jak za dobry złom

no to nic z tego jak standardy. 45cm max muszą być.

Opublikowano
49 minut temu, TheraRolnik napisał:

One to samo zdrowie 😀

Lepiej się wódki napij niż tego świństwa...

-3 na termometrze i mgła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v