Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, dsbh napisał:

Nie będzie się zapychać ? Talerzówka nie lepsza by była ?

Pewnie że lepsza. Ale na mój areał szkoda mi wydawać 3 czy 4 tysiące na talerzówkę. Właśnie w przyszłym roku by wyszło tak tylko po mieszance robić bo po pszenicy pójdzie obornik pod ziemniaki. Może się nie zapcha, w poplonie z rzepaku takim fest gęstym i wysokim do połowy przedniego koła w C-330 nawet się specjalnie nie zapychał, a jak już to wystarczyło podnieść na podnośniku co jakiś czas. Wałek się tylko zalepiał jak były rośliny mokre bo jak suche to bezproblemowo szło.

-3 stopnie.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

U mnie ostatni raz piskorze widziałem z 15 lat temu...

A daj spokój, marne to jak nie wiem. Rowy pomulali to bociany miały taka wyżerkę ze szok 🤣znajomy 15kg ich nazbieral

Kurła jakby było bliżej to bym przyjechał wziął trochę i zarybił nim na nowo te stare kanały na łąkach 😎. W sumie do akwarium też ciekawa rybka , ładnie ubarwiona (jak ją się z błota oczyścić )😂

Opublikowano

Oooo no to żeś mie tera podbudował. głupio teraz będzie Ci dokuczać. :D

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Kurła jakby było bliżej to bym przyjechał wziął trochę i zarybił nim na nowo te stare kanały na łąkach 😎. W sumie do akwarium też ciekawa rybka , ładnie ubarwiona (jak ją się z błota oczyścić )😂

Teraz mają czyścić, to raczej dadzą radę uciec 😎

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Bananek napisał:

wścibskimi pytającymi 😉😀

potrzebujesz oleju? mogę zapytać mojego usługodawcy. tylko muszę być pewien, że zabierzesz, bo nie będę tego u siebie trzymał.

jakbyś mógł zapytać to byłbym wdzięczny , nie musisz zabierać tego oleju do siebie , tylko co najwyżej zapytaj ile tego ma i czy jeśli nie musi się z tego legalnie rozliczać oddając do utylizacji to czy oddałby bezpłatnie , jak będzie trzeba to osobiście się pofatyguję jeśli dałbyś na niego namiary

7 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Dla tego się nie ożenię 😅

no bo ja wolność sobie cenię 

Edytowane przez kontenovy
Opublikowano (edytowane)

Teraz długie wieczory można by było w garażu posiedzieć i coś ulepić 

6 minut temu, kontenovy napisał:

no bo ja wolność sobie cenię 

Na siłę nie ma co szukać 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

dokładnie , póki jesteś młody to po co ci te schody

Opublikowano
9 minut temu, kontenovy napisał:

dokładnie , póki jesteś młody to po co ci te schody

A czemu schody? schody to są w pojedynke. Ani się do kogo odezwać, ani wsparcia ani nic.

Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

taaa, poddać się na starcie. 😏

Jeszcze nie zacząłem a już przegrałem 😛 

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

To jak i ja, ale to żadne wyzwanie

Wyzwanie to jest przejść po nich tak żeby nikt nie słyszał bo stare schody i skrzypią 😎

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Mam w przyszłym roku takiego pomysła- na ściernisko ze ściętą słomą posiać poplon i wjechać w to kultywatorem z wałkiem.

też chce to zrobić ale  bez siewu poplonu ,tylko usługodawcę musze zmienić bo obecny pomimo że ma kilka lat dominatora z sieczkarą to jeszcze nigdy słomy nim nie ciął i nie wie jak to włączyć 

tylko co jak co do sieczkarni i kultywatora musi być nisko skoszone , wysoka ściernia + reszta sieczki z kłosa to pewne zapychanie , mam 3 rzędy zębów co ok 45cm i sie zapycha często , jak nie uda się gnojowicy z dowozem kupić to sie pożyczy tależówkę może bo sąsiad usługodawcy fajną talerzówkę Agrona powerdisc2,5m  se sprawił 

2 godziny temu, pafnucy napisał:

oj coś tam się robi, ale jak patrzę na spore grono rolników tutaj i ich osiągnięcia...

no u mnie dużo mniej się robi ale za to patrzę tak samo jak i ty 

3 godziny temu, pafnucy napisał:

ale teraz możesz spróbować rzucić:D

przynajmniej będzie okazja przytyć 

3 godziny temu, sabuliga napisał:

Własnie sie dowiedziałem że wysokosć stypendium rektora 1100 zł. Cos czuje ze przytule 10 tys. Łacznie z dwóch lat z samego stypendium jestem do przodu 18tys

myślisz że koszty utrzymania w mieście w czasie studiów też nie zjedzą części tego ? ja w sumie do studiów dołożyłem bo na warunki poszło więcej niż ze stypendium socjalnego dostawałem a gdzie jeszcze dojazdy codzienne PKSem i MPK, w hvj to też kosztuje pomimo że dzienne daremne

3 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Szczęśliwa każda, która mnie nie zna.

i mnie też , tzn znać może , ale związać się z kim takim raczej nie powinna

najgorsze że są takie które nie chcą nawet znać i nad tym ubolewam, chyba za wysoko mierzyłem a z wysoka upadki najbardziej bolą i zniechęcają do kobiet z którymi chciało się zawrzeć jakieśkolwiek znajomości

4 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Mnie takie rzeczy nie interesują a wręcz brzydzę się takimi filmami.

no i dobrze, wiesz jak to zmienia psychikę kiedy zaczyna się uzależnienie od tego i sięga się po coraz mocniejsze produkcje? na każda jedną ładną dziewczynę zauważoną gdziekolwiek patrzysz jak na te aktorki 

4 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Ładne młode dziewczyny Cię brzydzą🤔

ładne dopóki nie zmyją makijażu

3 godziny temu, donweter1989 napisał:

@szymon09875 dałeś mi 1000 lajka

Screenshot_2020-11-24-22-45-38-1.png

pierwsze 5 liter nazwy tego trunku mówi kim stanie się człowiek po jego spożyciu 

3 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Można tak powiedzieć. Liczy się wnętrze, wygląd to najmniej istotny, byle nie zbyt piękna bo im ładniejsza kobieta a brzydszy chłop tym więcej problemów.

się nie bój , na takie związki to godzą się tylko materialistki z milionerami, ciebie to nie będzie raczej nigdy dotyczyć

4 godziny temu, szczypka napisał:

co wyście oglądali?

film instruktażowy jak przejść noc poślubną 

4 godziny temu, sabuliga napisał:

A chciałbym się zapytać was chłopaki czy dziewczyny ze wsi to w łóżku szalone są np zrobią lodzika albo może z polykiem?

ty znowu tej swojej Romi Rain za dużo się naoglądałeś ? brzydka jak cholera ,nie wiem co ty w niej widzisz 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

...

Na siłę nie ma co szukać 

dokładnie , często na 230V wystarczy

20 minut temu, TheraRolnik napisał:

Na siłę ? 

perswazji, ale jak się i takiej siły nie ma to jedynie można próbować ze znieczuleniem jak ten typ w klubie w poznaniu co go ochroniarze w kiblu nakryli i filmik w sieci krąży

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v