Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli jak u wielu, jak staremu oczy się zamkną to i gospodarce się zamkną... 

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

nie może wchodzić, bo jak wchodził to krowy na zady siadały, nawet podczas dojenia

Niech on lepiej szuka samic swojej rasy 🤦‍♂️

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Czyli jak u wielu, jak staremu oczy się zamkną to i gospodarce się zamkną... 

Niech on lepiej szuka samic swojej rasy 🤦‍♂️

Po prostu pozwalam mu robić po swojemu 😅😅

Krów nie umiem doić to po co ja tam 😅

Opublikowano (edytowane)

To już się wykazałeś i teraz po swojemu byś chciał robić? 

Dobry znajomy ma pięcioro ludzi na gospodarstwie plus on z córką i zięciem. No i ten zięć do rządzenia się rwał, to powiedział wprost że się nie wykazał żeby mógł kimś rzadzic

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
14 minut temu, TheraRolnik napisał:

kiedyś trochę futrowłem krowy to zawsze któraś przez łeb dostała ale przy dojeniu już wejść nie mogłem bo jak mnie widziały to zaraz kany poobalane

zwierzęta są pamiętliwe, wujas kiedyś psu kijem przylał, to potem na podwórko nie mógł wejść, jak pies widział jego samochód to łańcuch zrywał i leciał do bramy

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Ja tam nie mogę obojętnie leżec jak stara śpi odwrócona 🤣

To jak być w Rzymie i papieża nie zobaczyc

Nie wiem, najdalej w Budapeszcie w gimnazjum byłem, jeszcze mi się marzy jak dożyję zobaczyć Moskwę, Wołgograd i Sankt Petersburg bo na przejazd koleją Transsyberyjską to mnie nigdy stać nie będzie.

0 stopni, niebo czyste, rano będzie siwo.

Opublikowano
52 minuty temu, TheraRolnik napisał:

@bratrolnika jako że ja bardzo nerwowy a kiedyś trochę futrowłem krowy to zawsze któraś przez łeb dostała ale przy dojeniu już wejść nie mogłem bo jak mnie widziały to zaraz kany poobalane 😅 kilka kan leżało na szczęście większość się nie otworzyło 😛

@gregor1284 a po co ja mam się wykazywać 😅 

Podoba mi się twój tok rozumowania... Ja bym Ci i te nerwy przegnal.

21 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie wiem, najdalej w Budapeszcie w gimnazjum byłem, jeszcze mi się marzy jak dożyję zobaczyć Moskwę, Wołgograd i Sankt Petersburg bo na przejazd koleją Transsyberyjską to mnie nigdy stać nie będzie.

Z tej strony świata to mnie jedynie wyroby tytoniowe interesują 

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Z tej strony świata to mnie jedynie wyroby tytoniowe interesują 

Tylko tam dobrowolnie chcę jechać bo zwiedzanie jakiś Rzymów, Paryżów czy plaża, biwak, namiot to mnie nie interesuje. Widzieć Plac Czerwony na własne oczy, replikę słynnej fontanny Barmalej to moje marzenie, które i tak pewnie się nie spełni.

Już -1 na termometrze.

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Łee to ty światowy chłop 😛

41 minut temu, gregor1284 napisał:

Podoba mi się twój tok rozumowania... Ja bym Ci i te nerwy przegnal.

Dla tego ja tylko przy opasach robiłem 😂 nie płoszyły się tak jak krowy 😛

A co do pracy od kiedy nic nie robię jest spokojniej niż jak chciałem jak najwięcej robić 😛😛

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Łee to ty światowy chłop 😛

Ekipa swojaków ze wsi była w klasie w gimnazjum to się jeździło.

Dążyć trzeba ale czy pieniędzy i zdrowia na ich spełnienie wystarczy to nie wiadomo.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Trzeba dążyć do tego żeby spełniać marzenia

Masz się czym chwalić, napisz do białych kłamstw na fb

No to właśnie dążę do tego 😅😅

Ale j przy krowach nie robię to jakie to białe kłamstwo 😂

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano (edytowane)

co tam szukasz? jak niedaleko to pojadę i zobaczę. 

siewnik?

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v