Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

jak ma czym to grzeje. U mnie akurat odwrotnie. ja swoją muszę grzać, bo skóra i kości. A ja to jak bojler. W sumie kształt też podobny. 😀😀😀😀

To i moja taka reba, 53kg kobiety 🤣

Ale to można i Przez pocieranie się ogrzać przecież 😎

Opublikowano
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Najlepsze jak razem drzwi do obory spawalismy, na drugi dzień rano w ciemnych oksach doiła 🤣 no ale ja też z nia i w ogródku pielilem i ziemniaki pielilismy, także jak panie pafnucy układa się noma ta współpraca? 

Sąsiad zaś ma taką żonę co ja nic nie interesuje, ona tylko idzie krowom cycki pomyje i cała jej robota. Żeby jeszcze było na podwórku znać że coś robi to pies ja ganiał, ale podwórko to jakby jakiś stary kawaler menel mieszkał. Kiedyś w sklepie ja usłyszałem to mało się nie zeszczalem, "pąproszę cejotkę dla cieląąt" 😮 myślałem że to jakiś towar do przewalenia świeży, a to moja sąsiadka 🤣

Znaczy się cwaniok ale leń jesteś 😂

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

Rozrzutna, rozsadniej byloby najpierw ziemniaki a potem kopytka.  @TheraRolnik i @Rolnik200598 upewniasz  że kobieta to tylko koszty...

Ze mną żadna by nie wytrzymała, nawet taka. Jeszcze się gimnastykuj żeby ją zdobyć to ja podziękował. Drzwi do stodoły postawić to se firmę wezmę bo ze mnie spawacz żaden. Do takiej ilości pola jak ja mam to sąsiedzi pomogą przy żniwach i kopaniu ziemniaków, przy pszczołach ciężko samemu miód wirować ale wszystko się da. Ja już przywykłem do takiego życia i pogodziłem się z losem.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To ciężko określić bo już 7 lat razem, ale nielegalnie 🤔

Ona nie wie co to maszynka do golenia 😎

Kurła🤔

3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Ze mną żadna by nie wytrzymała, nawet taka. Jeszcze się gimnastykuj żeby ją zdobyć to ja podziękował. Drzwi do stodoły postawić to se firmę wezmę bo ze mnie spawacz żaden. Do takiej ilości pola jak ja mam to sąsiedzi pomogą przy żniwach i kopaniu ziemniaków, przy pszczołach ciężko samemu miód wirować ale wszystko się da. Ja już przywykłem do takiego życia i pogodziłem się z losem.

Tak Ci się zdaje🤷‍♂️

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

przy pszczołach ciężko samemu miód wirować

jak się ozenisz to zobaczysz, że małżeństwo to nie sam miód. Ale za to bzykanie inne niż pszczół poznasz. 😉

stempos1980 napisał:

Czyli ogródek zarośnięty chaszczami 😁

już tu dziś było takich dwóch rano co trójkątami się przechwalali... 😉

• Haha 2
Opublikowano

Tego to nie poznam. Nie mam chęci się uganiać, w internet nie wierzę, jakoś samemu się przeżyje i jakoś to będzie. Z moim charakterem, wyglądem itp. to dla niej droga krzyżowa a nie życie.

4 minuty temu, Bananek napisał:

jak się ozenisz to zobaczysz, że małżeństwo to nie sam miód. Ale za to bzykanie inne niż pszczół poznasz. 😉

już tu dziś było takich dwóch rano co trójkątami się przechwalali... 😉

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, gregor1284 napisał:

Przy sobocie to i dwa razy na dzień, ostatnio kopytka były rano a później ziemniaki, kotlet i surówka. A czemu pytasz 🤔

Weź no podeślij trochę kopytek kurierem bo bym se zjadł  😅

33 minuty temu, szymon09875 napisał:

Rozrzutna, rozsadniej byloby najpierw ziemniaki a potem kopytka.  @TheraRolnik i @Rolnik200598 upewniasz  że kobieta to tylko koszty...

Ototo ! Ja to potrzebuje taką co przyjedzie zrobi dobry obiad i pojedzie 😅

10 minut temu, stempos1980 napisał:

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Weź no podeślij trochę kopytek kurierem bo bym se zjadł  😅

Ototo ! Ja to potrzebuje taką co przyjedzie zrobi dobry obiad i pojedzie 😅

Babe se znajdź to i kopytka będziesz jadł. Ta za nic Ci obiad ugotuje aha. Posłuchaj młody wilku, starego wilka. Dobrze babę wyolowac to lepi wóz gnoju naklasc

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kontenovy napisał:

@sabuligaczytałeś co pisałem wcześniej ? czy też tak jak ja wypaliłeś się zanim zacząłeś pracować w wyuczonym zawodzie lub podobnych ?masz w mieście w którym studiujesz oddział NBP?

deszcz ze śniegiem kilkanaście minut prószył

Oddział nbp są tylko w duYch miastach. Najbliżej 120km. Żeby przystąpić do programu trzeba mieć magistra

Opublikowano
2 godziny temu, kontenovy napisał:

@sabuligaczytałeś co pisałem wcześniej ? czy też tak jak ja wypaliłeś się zanim zacząłeś pracować w wyuczonym zawodzie lub podobnych ?masz w mieście w którym studiujesz oddział NBP?

deszcz ze śniegiem kilkanaście minut prószył

A mam takowy oddział w mieście ale słuchaj ja teraz mam zdalne zajęcia to w domu siedzę

Opublikowano

Prawie -2 na termometrze, gwiazdy święcą i cosik się stało we wsi bo syrena wyła.

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Przebijam, moja 47kg

jak moją poznałem to 45 miała, ale są tego dobre strony :D

wet zszył i pojechał, a ja mam teraz podopieczną do pilnowania, żeby to było na dwóch nogach i w tym samym stanie to bym @TheraRolnik na nią puścił :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v