Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie komasa robi bardzo ciekawe filmy. Zależy jaką tematykę lubisz. Jest fajny film pod tytułem: nasza klasa. Chyba estoński albo coś, oj napięcie narasta. Po obejrzeniu go po żadnym filmie nie byłem tak wkurwiony jak po tym. 

Opublikowano (edytowane)

na netflixie to oglądasz?

wczoraj jeszcze oglądałem film "wesołych świąt" z kaziukiem z konopielki. miałem ze 12 lat jak widziałem tą scenę jak zajechał pragą do warszawy i dopiero wczoraj znalazłem ten film

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Ile germańce i psełdogermańce te co jadą 40 km/ h palą na 1 km ropy w transporcie?

60l +- wychodzi mi na 100km 

4 godziny temu, gregor1284 napisał:

Długo trzeba będzie na to czekać? Ty byś odebrał i wysłał mi to, czy muszę liczyć na @TheraRolnik

Myślę że ogarne, zresztą taki głos ma pani sprzedająca że chce ją ujrzeć ;)

Opublikowano

W Polsce będzie to zima łagodna, ze średnią temperaturą dla okresu grudzień-luty o 2-3 stopnie Celsjusza wyższą od wieloletniej normy. Nie można wykluczyć, że wręcz znajdziemy się w epicentrum ciepła. Jak podaje portal wp, brytyjskie modele wskazują podobnie, przy czym łączny czas temperatury powyżej normy szacują na 60-70 procent.

Hiszpanii ma spaść w 3 miesiącach 150 litry wody dawno tak nie padało Czyżby na świcie miał być w tym roku ogromny urodzaj .

Opublikowano
donweter1989 napisał:

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Pszenżyto,  651zł, polubicze

A ja po 600 w żniwa pognał. No ale cóż i tak nie było gdzie wsypać aby przetrzymać.

Był czas chyba we wrześniu że było 510 a potem w ogóle nie brali, ja sprzedałem po 60 i 59 pln

Oczywiście w żniwa

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Czemu nie urodzaj wilgoć jest mrozów nie będzie druga połowa lutego odczuwalna wiosna . Na start wilgoci wystarczy .

Najmokrzejesze działki jak nie przestanie już padać chociaz przez 2 tygodnie na wiosnę do przesiania. U mnie jak za dużo wody to jeszcze gorzej jak jej brak.

Opublikowano
3 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Był czas chyba we wrześniu że było 510 a potem w ogóle nie brali, ja sprzedałem po 60 i 59 pln

Oczywiście w żniwa

W same żniwa skupy były u nas momentalnie zasypane. Nawet niektóre szybko zakończyły skup bądź limitowały ilości. Plony byly bardzo dobre i nic nie wskazywało wzrostu cen. Ogólnie z kim nie gadam to każdy od groma ma ziarna jeszcze na stanie.

• Like 1
Opublikowano

Albo tylko tak gadają żeby nie wyszło że wszystko za bezcen oddali

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Wiozą był przedemną i za mną 3 za czas w którym byłem, więc zboża jest.

Ja trochę sprzedałem koncem września, reszta leży i czeka na swoją kolej. 

1 minutę temu, Piotrek1975 napisał:

Daniel co z tą pompą? kupiłeś czy regeneracja?

No właśnie jeszcze się zastanawiam. Chyba zawiozę do Skrobowa tam co @ZELKOW i @pafnucy polecali.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v