Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Jak były warunki do siewu tośta marudzili i śmialiśta się z tych co posiali. Tera marudzita że wjechać nie można.😁

Spadło 8mm. Jeszcze delikatnie mży.

Agrest nie wiesz że jak nie marudzą to jest za dobrze 😂😀

Opublikowano

Deszczyk spokojny pada, dobrze ze z rana resztę N rozsialem na ozimine.  Juz śladu granuli nima 🤗

Schował się w stodole i za młynkowanie mieszanki się wziąłem, koleżanka Perła towarzyszy mi to jakoś idzie robota 💪

• Like 1
Opublikowano

Oglądam agropierdoły.

Ceny świń biją rekordy,  tak sobie myślę jakby kilkuset naszych polityków na giełdę wystawić, w dobrych pieniądzach by poszli i zmniejszyli zadłużenie kraju

Opublikowano (edytowane)

u mnie to albo piździ albo pada,, jakoś zmęczyłem rzepaki w zeszłym tygodniu w zboża bym wjechał ale max 12h bez deszcze jest a tak co chwile pada i prognozują ciągle deszcz, a teren jest troszkę pofałdowany i bez przodu na glinie to jak na łyżwach się jeździ

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Od 12 pada deszczyk do tej pory ukapalo 5 litrów.

razem 15?

• Haha 1
Opublikowano

A u mnie potrzeba minimum 2 tygodnie pięknej słonecznej nieco wietrznej pogody, żeby wjechać bezpiecznie w pole ;)

Opublikowano (edytowane)

A u mnie 10mm naleciało. Teraz się wypogodziło. 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

LRA od rana deszcz lekki, nakapalo 7mm u przybywa. Trochę poplon podrapalem ale dość mokro na niższych kawałkach, w tamtym roku lepiej sue drapalo o tej porze. Rzepka porosła można  zbierać dla krów .

Opublikowano

Ja   punkta za cytowanie  dostałem   w pierwszym  tyg.  na AF.   sześć  lat  temu    do tej  pory  mi się   śni.......                          Natura  budzi się do życia-    trzeba  pomyśleć  o   siewie   facelii   póki  wilgoć   jest. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v