Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Słucham, ile mogę zarobić lub stracić?

Masz już te pięćsetki?

No wlasnie w sprawie piecsetek, gospodarka jest do kupienia niedaleko, 7,5ha z budynkami za 679000zl, nie chcesz się złożyć??? Na spółkę weźmiemy, się obsadzi co tam będziesz uważał, traktor jeden dasz, i będziemy trzepac kasiorę 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Po co gumkami pospinane?  Pewnie banderolki nie pełne.

Na wierzchu sztuka, dalej papier do drukarki.😆

1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Rolnictwo się nie opłaca. Nic a nic, ani trochę... ;) :D

O i o tym trzeba mówić głośno. Jak nie będziemy narzekać to będzie jeszcze gorzej👍

1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

Świeżo drukowane. Polecasz drukarkę? 

Nie, te z kwietnia jak na datowniku widać. Nie polecam, jak każdy zacznie tyle drukować to niedługo tego pana na papier toaletowy wymienimy.

47 minut temu, bratrolnika napisał:

No wlasnie w sprawie piecsetek, gospodarka jest do kupienia niedaleko, 7,5ha z budynkami za 679000zl, nie chcesz się złożyć??? Na spółkę weźmiemy, się obsadzi co tam będziesz uważał, traktor jeden dasz, i będziemy trzepac kasiorę 

Biznesmen psia jego mać😁. Jeszcze notariusza i podatek może opłacę 😆

Opublikowano

Kurła 

A ja miałem niespodziewajkę i tak rozkimuje co to się staneło🤔

Zachodzę do garażu popatrzeć jak tam zboże na rozrzutniku

A on krzywo stoi

Patrzę kapeć

Poezedł po sprężarkę by napompować a tam wentyl schowany.

Podliwarował koło odkręcił no i ni ma hvja nie zdejmę opony tak przyklejona.

Zawiózł do wulkanizatora, zdjął oponę wyjął dętkę, dętka cała, nadymał i nigdzie nie schodzi.

No ale założył nową i 70 zł biedniejszy😭.

W domu tą dętkę opatrzył cm po cm no i nigdzie śladu by powietrze mogło ujść, wętyl trzyma.

Opublikowano

Trzyma po robocie, ale mógł wcześniej nie trzymać. Mogła drobinka piasku być  i pod ciężarem wychodziło.

Opublikowano

Dostałem prognozę opłat za śmieci w przyszłym roku. Segregowane wzrost o 70%, niesegregowane 100%. Nie wiem dlaczego ale same niecenzuralne słowa mi przychodzą do głowy.

Opublikowano
Agrest napisał:

Trzyma po robocie, ale mógł wcześniej nie trzymać. Mogła drobinka piasku być  i pod ciężarem wychodziło.

w dętce piasek i uchodzi?

Rolnik1973 napisał:

Kurła 

A ja miałem niespodziewajkę i tak rozkimuje co to się staneło🤔

Zachodzę do garażu popatrzeć jak tam zboże na rozrzutniku

A on krzywo stoi

Patrzę kapeć

Poezedł po sprężarkę by napompować a tam wentyl schowany.

Podliwarował koło odkręcił no i ni ma hvja nie zdejmę opony tak przyklejona.

Zawiózł do wulkanizatora, zdjął oponę wyjął dętkę, dętka cała, nadymał i nigdzie nie schodzi.

No ale założył nową i 70 zł biedniejszy😭.

W domu tą dętkę opatrzył cm po cm no i nigdzie śladu by powietrze mogło ujść, wętyl trzyma.

13 piatek się zemścił albo kto był i powietrze zaje.... 😜

dsbh napisał:

Dostałem prognozę opłat za śmieci w przyszłym roku. Segregowane wzrost o 70%, niesegregowane 100%. Nie wiem dlaczego ale same niecenzuralne słowa mi przychodzą do głowy.

myśl pozytywnie to nie będą przychodzić 😁😉

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Agrest napisał:

Jeszcze notariusza i podatek może opłacę 😆

Mówisz że mógłbyś???😉

@Rolnik1973 @dsbh te wasze problemy to h..., ja przed chwilą myślałem że już więcej do własnego domu nie wrócę.... 

Poszedłem do garażu podłubać póki widno, żona z dzieciakami pojechała do dziadków. Robię sobie, i nagle pstryk, nie ma prądu, prawdopodobnie przedłużacz mi roznicowke wybił. Idę załączyć, a drzwi od domu zamknięte, brama garażowa na tej samej roznicowce co garaż, więc bez prądu nie działa... dzwonie do żony żeby wracała, bo nie mam jak do domu wejść, i dowiaduje się że drzwi są zamknięte od środka, na taki piprztyczek którego kluczem nie cofniesz, i nawet jak wróci z kluczami to i tak d*pa blada... kurde, już rozmyslalem do której sasiadki iść nocować....

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 6
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

w dętce piasek i uchodzi?

Sławku coś nie trybisz po covidzie😆

Kawałek syfu podszedł pod wentyl przy pompowaniu.

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Mówisz że mógłbyś???😉

@Rolnik1973 @dsbh te wasze problemy to h..., ja przed chwilą myślałem że już więcej do własnego domu nie wrócę.... 

Poszedłem do garażu podlegać póki widno, żona z dzieciakami pojechała do dziadków. Robię sobie, i nagle pstryk, nie ma prądu, prawdopodobnie przedłużacz mi roznicowke wybił. Idę załączyć, a drzwi od domu zamknięte, brama garażowa na tej samej roznicowce co garaż, więc bez prądu nie działa... dzwonie do żony żeby wracała, bo nie mam jak do domu wejść, i dowiaduje się że drzwi są zamknięte od środka, na taki piprztyczek którego kluczem nie cofniesz, i nawet jak wróci z kluczami to i tak d*pa blada... kurde, już rozmyslalem do której sasiadki iść nocować....

Ty do sąsiadki a żona z dzieciakami gdzie?

Opublikowano
Dnia 10.11.2020 o 09:30, slawek74 napisał:

nic nie zazdroszcze sam też przez 12lat ponad banikę zainwestowałem z małej ilości ha

Bańkę tylko że kredytu to ja w 4 lata chcę spłacić, jeszcze dwa lata zostało więc  nie wiem czym Ty się podniecasz. A niby takie bambry i bismesmeny na tej Lubelszczyznie 😅🤣😅🤣

Dnia 12.11.2020 o 11:47, TheraRolnik napisał:

Karpatek zawsze jest do przodu to tak pewnie koło 15tego 

Te te guwniaku weź się lepiej za robotę a nie filozofa kropisz🤨 aktualnie jest 14 na Podkarpaciu jakby ktoś chciał wiedzieć.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Bańkę tylko że kredytu to ja w 4 lata chcę spłacić, jeszcze dwa lata zostało więc  nie wiem czym Ty się podniecasz. A niby takie bambry i bismesmeny na tej Lubelszczyznie 😅🤣😅🤣

To tak dużo, że jest czym się chwalić?

Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

I jak wszedłeś? dobrze by było wiedzieć na wszelki wypadek. 😉

9 minut temu, radekz200 napisał:

No i co wszedłeś przez komin czy jak?

Wygiety drut pod gumową uszczelkę w bramie i szukałem tego sznurka do awaryjnego otwierania, sąsiad na drabinie przez okno jako naprowadzacz robił 

Opublikowano

Tylko czy bańka 10 lat wstecz jest równa tej dzisiejszej 🤔

bratrolnika napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

I jak wszedłeś? dobrze by było wiedzieć na wszelki wypadek. 😉

9 minut temu, radekz200 napisał:

No i co wszedłeś przez komin czy jak?

Wygiety drut pod gumową uszczelkę w bramie i szukałem tego sznurka do awaryjnego otwierania, sąsiad na drabinie przez okno jako naprowadzacz robił 

tak kiedyś z kumplem na czechach otwieraliśmy samochód 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v