Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, pafnucy napisał:

to po co bzdury opowiadasz?

Bzdury ? Tak mi powiedzieli i w to wierzę 👍

8 minut temu, 6465 napisał:

Ty żeś głupszy niż myślałem. 😉 w starym tel. miałem zdjęcie jak gość zwrot na bok wywalił,  powodem były dwie przyczepy żwiru bez hamulcy. 

No w końcu prawidłowo o mnie myślisz 👍👍 w okolicy też takie przypadki były że przyczepy położyły ciągnik bo bez podpiętych hamulców jechał 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

czy komuś na przeglądzie sprawdzano układ pneumatyczny w traktorze???

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

Mnie nie. 

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

3 na plusie 😮 @ramzes10 z ciapka wodę idź spuść :D

Już we wtorek spuszczona 😄

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Nikt  tego nie sprawdza bo pneumatyka nie była wszędzie oryginalnym wyposażeniem  wiec nie wszystkie ciągniki maja. 

Jak zajedziesz ciągnikiem z przyczepa bez pneumatyki to na ciągnik podbije a na przyczepę nie bo  hamulców nie sprawdzi

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Ty żeś głupszy niż myślałem. 😉 w starym tel. miałem zdjęcie jak gość zetora proxime  na bok wywalił,  powodem były dwie przyczepy żwiru bez hamulcy. 

kumpel kiedy mówił że "ciągnik to ma ciągnąć, jak sama nazwa mówi" zdanie zmienił jak z dwoma przyczepami drzewa leciał i kobieta z dwójką dzieci mu wyjechała na skrzyżowaniu. Jakoś uniknął zderzenia bo wjechał na chodnik, ale zajechał do domu i po odpieciu przyczep zaprowadził ciągnik na remont hamulcy

Opublikowano

U siebie w jednym ciagniku mam pneumatykę w drugim nie i nikt nie sprawdza. Jak pojechałem tym bez pneumatyki to na ciągnik podbil na przyczepę nie chcial bo nie mogl sprawdzic hamulcow, ale poratował mnie koleś z sąsiedniej wioski bo byl samym ciągnikiem i miał instalacje podczepilismy do jego i przeszła przeglad

Opublikowano

nie połamałem. chyba wiesz że germańskie się nie łamią. 3 i pół rozrzutnika makaronu. jutro zorzę. następne razy na pryzmę będzie szło.

Opublikowano
14 minut temu, TheraRolnik napisał:

@pafnucy Wypraszamy sobie ... Nie pieprzę ... Aktualnie jem chleb 👍👍

To wiadomo że jeszcze nie pieprzysz😋

Opublikowano

@pafnucyco do zdrowka to pierwsze dwa dni były z samopoczuciem najgorsze, a na teraz w miarę się czuje gorączka odpuściła kaszel pozostal ale nie jakiś taki mocny nie duszacy wiec ok tylko pojawiły się nowe dwa objawy czyli straciłem węch  i smak czyli zapewne nie grypa

Opublikowano

qurła jakie bagno wszędzie dziś na górce się zagrzebałem 

trzeba się zebrać i z przyczepą jechać na przegląd 

Opublikowano
19 godzin temu, gregor1284 napisał:

obudowa filtra paliwa władymirec leda 96rok, sam korpus wystarczy na 3 przewody. @szymon09875 to ten sklep co mówiłeś?

Dzwonilem, rozmawiałem z panią, jutro mam sie przypomnieć :D

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ta 8 ton 🙆‍♂️ z dwóch ha 😁

W tym roku miałem na tej jednej działce piachu pszenżyto po pszenzycie melomana , też szału nie było, kiedyś Fredro to mi sypało 👍

W tym roku z równych 3ha 25680 kg.

Ale dk11 rozkopana, jade tym ciapkiem i co chwile hopki bo asfalt sfrezowany... POB 9st i nie pada.

Opublikowano
15 minut temu, Roki212 napisał:

@pafnucyco do zdrowka to pierwsze dwa dni były z samopoczuciem najgorsze, a na teraz w miarę się czuje gorączka odpuściła kaszel pozostal ale nie jakiś taki mocny nie duszacy wiec ok tylko pojawiły się nowe dwa objawy czyli straciłem węch  i smak czyli zapewne nie grypa

Moi sąsiedzi też stracili węch i smak. Testy wykazały... Ach te testy fałszywe😆 Pewnie przeziębienie😛

Opublikowano
13 minut temu, szymon09875 napisał:

Dzwonilem, rozmawiałem z panią, jutro mam sie przypomnieć :D

W tym roku z równych 3ha 25680 kg.

Ale dk11 rozkopana, jade tym ciapkiem i co chwile hopki bo asfalt sfrezowany... POB 9st i nie pada.

A która ? 😅😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v