Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi oto ze pis po wyborach prezydenckich zobaczył ze wygrał o włos wiec poco się starać, więc ta 5 i zemsta za brata jeszcze nasz czeka bo on juz przy władzy nie będzie w życiu albo teraz zemsta albo wo gule.

• Like 1
Opublikowano

Z 10 lat temu miałem te same objawy co obecny covid i też byłem na zejściu, zagialem czasoprzestrzeń w związku z covid, oj... co to było w tedy?  

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Heh, jak napierdolili kocopołów w tv to i ludzie jakoś tak mniej katolicko myśleć zaczęli. Kto kumaty ten będzie wiedział o czym mówię ;) cały ten covid pokazuje jak łatwo sterować tumanami.  Jak się okazuje jest ich z 90% w Polsce. W powietrzu może i jest jakaś zaraza, ale nie jest to tak rozpowszechnione jak o tym się mówi. 

nie wiesz jacy są katolicy?

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

a gdzie grypa ? niemodna w tym sezonie, co rok było na jesien i wiosnę setki tyś zachorowan :D Za zmarłego jak wpiszą że zmarł na kowid jest kasa podobno 7 tyś, jakby dawali 10 za zmarłęgo na rozwolnienie to jutro było by 300 zgonów na sraczkę.

zobaczymy pod koniec roku ....   jak to się nazywało demograficzne statystki  czy taki bd większy odsetek zmarłych bo ciekawi mnie to ...

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

jacy ?

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ja sam jestem katolikiem, i się nie boję? Nauczano żeby się nie bać śmierci? A jednak kazdy się boi.

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Chodzi mi oto ze pis po wyborach prezydenckich zobaczył ze wygrał o włos wiec poco się starać, więc ta 5 i zemsta za brata jeszcze nasz czeka bo on juz przy władzy nie będzie w życiu albo teraz zemsta albo wo gule.

a ja nie obstawiam ze po nowym roku się zmienną gdzieś w połowie bo za dwa lata wybory samorządowe  tak każda partia robi 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ja sam jestem katolikiem, i się nie boję? Nauczano żeby się nie bać śmierci? A jednak kazdy się boi.

oczywiscie żebyś się nie męczył .. żebyś dzieci wychował żebyś nie był obciążeniem na stare lata dla rodziny to chyba normalny człowiek tak myśli 

Opublikowano

Dlatego mówię że teraz widać wszystko. Tumanów i ludzi bez jakiegokolwiek logicznego myślenia w Polsce nie brakuje. Ciekawe co za wałek na świecie teraz idzie? Albo wały...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

niedługo ludzie sami będą sobie życie odbierać z powodu braku perspektyw i... jedzenia w garnku.

szybciej wojna domowa wybuchnie niż takie coś 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

A żebyś wiedział, na jakiej podstawie rządzący zamykają te a nie inne branże?

2 minuty temu, Uziu92 napisał:

niedługo ludzie sami będą sobie życie odbierać z powodu braku perspektyw i... jedzenia w garnku.

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

oczywiscie żebyś się nie męczył .. żebyś dzieci wychował żebyś nie był obciążeniem na stare lata dla rodziny to chyba normalny człowiek tak myśli 

Hmm? Powiem tak, jakby mnie zabrakło gospodarstwo na sprzedaż i 10 lat mają zagwarantowanego nic nie robienia. Kredytów do spłaty nie mam. 

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Tylko Ci najbardziej zagorzali to by drugiego człowieka w łyżce wody utopili. "kto krzyżem pada, to d*pa rusza". Pchają się stare rury do kościoła a po wyjściu dupe obrobią całej okolicy. Tak samo i księża "dają przykład, jeden hazardzista, drugi menel, trzeci kurwiarz, u czwartego dziupla była gdzie auta rozbierali, jeszcze inny dzieciom w majtki zagląda. Dla mnie bycie księdzem to ucieczka od problemów z samym sobą... 

• Thanks 1
Opublikowano

to nie oni zamykają to specjaliści wiruso coś   tak każdym razie im doradzają 

Hmm? Powiem tak, jakby mnie zabrakło gospodarstwo na sprzedaż i 10 lat mają zagwarantowanego nic nie robienia. Kredytów do spłaty nie mam. 

o finanse akurat najmniej mi chodzi po mnie wysoką rentę i odszkodowanie + gospodarstwo ale mój syn ma rok a córka 3 lata Niechciał bym zeby bili sami wychowywani bez taty 

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

tylko że pieniądz będzie a raczej nie bedzie miał wartości, będzie jak w somali albo wenezueli gdzie kasę wiozą taczką do sklepu i  wazą na wadze bo nikt tego liczyć nie chce, a kupić za to nie mogą nawet dobrego śniadania.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Dla mnie bycie księdzem to ucieczka od problemów z samym sobą... 

dla mnie ksiądz powinien mieć zonę dzieci i świecić przykładem ...

9 minut temu, gregor1284 napisał:

Tylko Ci najbardziej zagorzali to by drugiego człowieka w łyżce wody utopili. "kto krzyżem pada, to d*pa rusza". Pchają się stare rury do kościoła a po wyjściu dupe obrobią całej okolicy.

to nie ciebie sądzić tylko bogu ...   znam osobiście takich co warszawie przeciw kościołowi a w niedziele pierwszej ławce 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

panowie tu nie ma co się kłucić o wiarę, bo to czy ktoś wierzy czy nie to jego sprawa osobista, chodzi o to co chcą zrobić z nami Ci których sami wybraliśmy, za grosz empatii nie mają.

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

to nie oni zamykają to specjaliści wiruso coś   tak każdym razie im doradzają 

o finanse akurat najmniej mi chodzi po mnie wysoką rentę i odszkodowanie + gospodarstwo ale mój syn ma rok a córka 3 lata Niechciał bym zeby bili sami wychowywani bez taty 

Ja też bym nie chciał. Dzieci jeszcze nie mam,  ale też nie popadajmy w skrajności. Byk w gnój wdepcze czy wypadek autem, a jednak każdy autem jeździ i się nie boi. 

4 minuty temu, Uziu92 napisał:

tylko że pieniądz będzie a raczej nie bedzie miał wartości, będzie jak w somali albo wenezueli gdzie kasę wiozą taczką do sklepu i  wazą na wadze bo nikt tego liczyć nie chce, a kupić za to nie mogą nawet dobrego śniadania.

Tego się najbardziej obawiam po tym za***nym covid. 

Opublikowano

Ja też bym nie chciał. Dzieci jeszcze nie mam,  ale też nie popadajmy w skrajności. Byk w gnój wdepcze czy wypadek autem, a jednak każdy autem jeździ i się nie boi. 

bo to rutyna i wygoda .... (auto)  skrajność nie popadam tylko człowiek się zmienia jak się mu urodzi dziecko 

Opublikowano

mnie tam nikt słodzić nie musi, każdy niech pilnuje swojego. No ale aż się pieści zaciskają na to co oni wyprawiają, całe życie majtki na d*pie nie usiedzą a na stare lata do kościoła i kasę księdzu bo ona myśli że miejsce w niebie sobie kupi? Jeszcze te gadanie z ambony, co tam gadanie jęczenie " nie zamknąłem okna na plebanii i ktoś mnie okradł, to co te stare rury? Trzeba mu dać bo nima, a sama chleb z margaryną

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

bo to rutyna i wygoda .... (auto)  skrajność nie popadam tylko człowiek się zmienia jak się mu urodzi dziecko 

No rutyna, a jednak nikt sobie nie wyobraża chodzić z buta 20 km przez pola do miasta żeby kupić nowe pantofle czy trampki dzieciom, tylko wsiada do auta i jedzie, gdzie też (aby nie) może się przytrafić coś bardzo nie przyjemnego. 

Opublikowano
23 minuty temu, danielursus3p napisał:

Z 10 lat temu miałem te same objawy co obecny covid i też byłem na zejściu, zagialem czasoprzestrzeń w związku z covid, oj... co to było w tedy?  

To zmowa covidowa jest na całym świecie?  Przecież nawet @Partyzant85 stwierdził że jest covid, a najpierw mnie przekonywał że to nie prawda 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v