Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, szczypka napisał:

normalnie jak nasi rodzice i dziadkowie rano jajecznica na obiad schabowy ziemniaki i surówka na kolacje chleb z serem i kakao i wszyscy bedą zdrowi a tych eko wegan napchać kotletami sojowymi oraz tofu  na popitkę mleko sojowe i niech sobie puchną na uczulenia 

"Soja – czy mężczyźni powinni się bać?
Obawy dotyczące spożycia soi przez mężczyzn odżyły po publikacji badań dotyczących szkodliwego działania na rozrodczość u szczurów. Wzmocniły one dyskusję na temat estrogenowych skutków spożywania izoflawonów pochodzących z produktów sojowych. Przy tej okazji należy wspomnieć, że wnioski wynikające z badań na zwierzętach nie zawsze można przekładać bezpośrednio na zalecenia dla ludzi i tak jest również i w tym przypadku. Szukając badań przeprowadzonych na mężczyznach można natknąć się na nieliczne dane literaturowe w tym zakresie, wskazujące na symptomy feminizacji, na przykład na ryzyko wystąpienia ginekomastii będącej efektem spożycia soi. Przykładowo jednym z opisanych w literaturze przypadków klinicznych dotyczących negatywnego wpływu spożycia soi i jej produktów na męską gospodarkę jest opis 19 letniego mężczyzny stosującego nieprawidłowo zbilansowaną dietę wegańską wręcz obfitującą w produkty sojowe. U pacjenta doszło do nagłej utraty libido oraz wystąpienia zaburzeń erekcji, co faktycznie było spowodowane zbyt dużym spożyciem izoflawonów sojowych przyczyniających się do wystąpienia zaburzeń hormonalnych i doprowadziło m.in. do obniżenia poziomu testosteronu i pojawienia się ginekomastii. Średnia ilość produktów sojowych spożywanych przez młodego mężczyznę była jednak ogromna – przykładowo odpowiadała kilkunastu szklankom napoju sojowego dziennie. Po wdrożeniu odpowiedniego leczenia i ograniczeniu spożycia produktów sojowych w diecie w ciągu roku wszystkie parametry uległy normalizacji i została odzyskana pełna funkcja seksualna."
źródło ncez.pl

Macie odpowiedź dlaczego obecny minister rolnictwa, powiedzmy, jest jaki jest...

• Haha 5
Opublikowano

Coś w tym jest. Dawno tak ciotowatego gościa na świeczniku nie było.  Ubrać go w czerwona i na hiszpańską corridę. By się chociaż byki rozerwały😆

Opublikowano
15 minut temu, tess napisał:

A tak ogólnie czy wszystko u was dobrze... Ogólnie bez szczegółów Sean może sobie espumisan weź czy coś takiego... 

A  @bratrolnika już zdrowszy? 

Romku posiane mam co trzeba, na Ziemniaki uszykowane i na inne takie zaplanowane uprawy, natomiast interesy chwilowo pozamykane tylko sklepy na Szczecinie jeszcze funkcjonują. A u Ciebie jak? 

To dobrze braciszku :)

Co to się wyrabia, obce baby się o mnie martwią.... 

(Cytat z innego tematu- @tess pozdrawiam)

Dziś trochę inaczej, albo mnie puszcza, albo właśnie całkiem odwrotnie, ciężko stwierdzić...

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Co to się wyrabia, obce baby się o mnie martwią.... 

dałbym rękę, że tysiące postów wcześniej chwaliles się, że tak właśnie jest. A tu zdziwienie... chyba, że wdowki wokół Ciebie to nie obce baby. 🤔

Opublikowano
13 minut temu, witejus napisał:

trzeba się zatrzymać żeby się ze szklanki nie wychluptało ,no chyba że z gwinta 🤪

A co to będzie pite 🤔

Opublikowano (edytowane)

A co ja tu robię coś mnie przeniosło chyba 😛

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Ursus932 napisał:

13 minut temu, witejus napisał:

trzeba się zatrzymać żeby się ze szklanki nie wychluptało ,no chyba że z gwinta 🤪

A co to będzie pite 🤔

jak traktora kupisz to może i będzie pite 😉😁

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Koniec sezonu u mnie.Ostatnia giełda dziś 😁🥃

To kiedy ruszy nowy handel?  Na zimę przyszły by się Tobie jakie byki do obrządku 😎

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Koniec sezonu u mnie.Ostatnia giełda dziś 😁🥃

Odłożyłeś jakie zaskórniaki czy wszystko żonie oddałeś?😁

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ja zacytowałem i wysłałem żeby w tamtym temacie nie odpowiadać

Ci złego to nie ja

Rozumiem. Nie zwróciłam uwagi. Pozdrawiam i zdrowia życzę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v