Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Pfff taa... A później będę się obalać bez przeciwwagi 😂

A jestes pewny ? Zrób test :o Dla dobra ludzkosci i nauki 😛 Jak sie obetnie mały palec u nogi to ponoć nie mozna równowagi utrzymać. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mraukot napisał:

Do czego to doszło... Jeszcze nie tak dawno, jak człowiek tutaj napisał coś niepochlebnego n.t. obecnej władzy, to zagorzałe grono zwolenników, ba, fanatyków jedynie słusznej opcji politycznej, było w stanie oczy wydrapać "wrogowi narodu" 😎

Bo tylko krowa nie zmienia poglądów 

Panie wrogu narodu 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
22 minuty temu, Strongman napisał:

Pszenice na kurniki sprzedajesz czy gdzieś wozisz, masz w pobliżu więc na pewno korzystasz zresztą tylko chyba ją siejesz.

ostatnie lata szła do znajomego na chlewnie, albo na kurniki. Sieje też pszenżyto. W tym roku sporo poszło prosto ze żniw bo nie było gdzie sypać, ale to był błąd bo względem żniw pszenica teraz ze 150 -200 na tonie więcej, pszenżyto mniej ale też.

Opublikowano

już wiem czemu agrounia protestować chce w środę

"26‒28 października 2020 r. odbędzie się 17. posiedzenie Senatu. Zaplanowano na nim m.in. rozpatrzenie nowelizacji, która przewiduje zwolnienie personelu medycznego skierowanego do walki z epidemią z odpowiedzialności karnej za błędy. "

Opublikowano

Parę lat temu i u mnie rolnicy kaneli ze tylko 100zł różnicy na tonie i ze pszenicy niema co siać,ale pszenica lepiej sypie niż pszenżyto na dobrej ziemi.Ja  w tym sezonie tez zwiększyłem obszar pszenicy względem pszenżyta.

Opublikowano

Wiem o tym i to stosuje ale owies kukurydza ziemniaki, zresztą taka prawda ze napisałbyś pszenżyto w dopłatach a była pszenica i te z agencji podczas kontroli by nie poznali się czy to pszenica czy pszenżyto nawet jak już by kłosy byli przed żniwami,Serio ci mówię.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tak wykłoszone przed żniwami i nie poznają co to jest,mam dużo kontroli i jeszcze czasem kontrola kontroli ze jedna kontroluje drugą czy dobrze skontrolowała.

Chodzi o pszenżyto i pszenice bo owies to każdy pozna nawet lak.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v